Wat als je bezoekersaantallen dalen

Ik kijk al een tijd niet meer op Google Analytics omdat mijn bezoekersaantallen redelijk stabiel bleven. Iedere maand had ik ongeveer 5.000 unieke bezoekers maar toen ik afgelopen maand keek was dit niet meer het geval. Erg frequent blog ik de laatste tijd niet meer maar ik probeer toch wel iedere week iets te plaatsen. Ik snap dat mijn blog daarom niet meer in de dagelijkse ronde van andere zit of ze weten wanneer ze een kijkje kunnen nemen voor nieuwe content. Maar dit liet mij wel nadenken over wat ik met mijn blog wil.

Gereserveerdheid en zoektocht

Ik ben gestart met mijn blog om mijn pad na mijn burn-out met mindfulness te delen. Mijn kennis en ervaringen kwamen aan bod en zo ook artikelen over persoonlijke ontwikkeling. Maar mindjoy was voor mij ook de plek om meer open te worden over de zaken die ik mee maak. Persoonlijke artikelen blijven een moeilijk iets voor mij en helemaal het achterste van mijn tong laat ik nooit echt zien. Ik denk dat deze gereserveerdheid iets is waardoor mensen mij niet altijd goed weten te doorgronden. En misschien daarop dan ook wel afhaken op den duur. Ik ben getrouwd, maar R. zie je nergens op mijn blog terugkomen. Hij wil gewoon niet graag met naam en foto’s online staan en dat respecteer ik. Daarom zal je onze kleine meid straks ook niet vol in beeld zien verschijnen. Ik kies ervoor om online te gaan maar daar kiezen zij natuurlijk niet voor. Zo deel ik namelijk ook geen foto’s met vriendinnen die zelf niet frequent op het internet zitten. Bij andere bloggers die dit wel delen merk ik dat lezers ook meer een band met ze kunnen gaan krijgen. En dus terug komen voor de meestal wekelijkse verhalen inclusief vele foto’s. Ik deel maandelijks mijn mooie momenten maar ook daar vind je geen lijst met foto’s van de dingen die ik heb gedaan. En zo boeiend is mijn leven momenteel ook niet moet ik zeggen.

Aarzeling angst wagen moed quote
Bron

Groei en ontwikkeling

Dus dat mijn bezoekersaantallen ineens waren gedaald naar 3.000 per maand was even een domper. De informatieve artikelen bleven natuurlijk ook uit en een echt mindfulness maandag artikel is alweer tijden geleden. Naast de ‘hoe mindful is’ rubriek kwam er maandag meestal niets online. Dit liet mij inzien dat mindfulness en persoonlijke ontwikkeling steeds meer naar de achtergrond in mijn leven waren verdwenen. En daarnaast had ik het idee dat ik de meeste onderwerpen al wel besproken had. Doordat ik nu zwanger ben en over een maand een kindje mag verwelkomen laat je nog meer nadenken over de content die je wil creëren. Een mamablog ga ik zeker niet worden want eens per maand een update over mijn zwangerschap plaatsen vond ik eigenlijk wel voldoende. Maar wat gaat dan wel het hoofdonderwerp worden van mijn blog? Ik weet dat het mijn plek op het wereld wijde web is en er geen richtlijnen voor zijn. Maar met de artikelen die ik nu plaats val ik niet echt op! Vernieuwing is belangrijk en het hardnekkige gevoel om anderen te inspireren is niet meer zo nadrukkelijk aanwezig. Mijn leven gaat natuurlijk 180 graden veranderen maar dat wil niet zeggen dat je geen ambities, wensen en doelen meer hebt. Echter moet ik hiervoor momenteel diep graven en hoop dat een nieuw vision board maken mij daarbij gaat helpen. Een goede brainstormsessie gaat natuurlijk ook volgen. 2017 gaat in ieder geval het jaar van verandering worden!

Hoe zie jij je blog nu vergeleken met een jaar geleden?

Volg mindjoy op
Bloglovin | Instagram | Twitter | Facebook Pinterest

12 thoughts on “Wat als je bezoekersaantallen dalen

 1. Kan me voorstellen dat het een domper is als je aantallen dalen. Wel goed dat je hier eens naar gaat kijken om te bepalen welke kant je op wil 🙂 Ik herken het wel, mijn aantallen zijn al enorm lang stabiel. Soms stijgen ze een beetje, dan dalen ze een beetje. Maar in grote lijnen is het vrij stabiel, terwijl ik juist een beetje zou willen groeien.

  • Anita

   Stabiel is fijn inderdaad maar groeit voelt altijd wel lekkerder 🙂

 2. Jammer dat je bezoekersaantallen omlaag zijn gegaan.
  Maar uiteindelijk gaat het er toch om dat jij blij wordt van het bloggen en er gewoon lekker je ei in kwijt kan?
  Zelf heb ik hele lage bezoekersaantallen, maar het maakt me niks uit. Ik geniet van het schrijven, van de interactie en het lezen van andere blogs en dat is wat telt voor mij. 🙂

  • Anita

   Oh daar geniet ik ook zeker van! Maar het liet mij meer nadenken wat ik nu wil bereiken met mijn blog

 3. Jammer dat het zo gaat met de bezoekers aantallen. Hou vooral het plezier erin en schrijf wat jezelf graag wilt :-). Ik ben benieuwd :-).

 4. Weet je, zijn bezoekersaantallen echt zo belangrijk? Met mijn oude blog haalde ik ook een hele boel bezoekers binnen, nu ik me op een niche stort (groen, duurzaam, vegan, tweedehands) haal ik dat bij lange na niet meer. Maar als ik mijn nieuwe website bekijk, ben ik daar echt veel blijer mee omdat dat nu bij mij past. En ik denk dat dat met jouw blogs ook zo zal zijn. Je schrijft over waar jij over wil schrijven. En als dat nou 5000, 3000 of misschien maar 1000 bezoekers per maand trekt, is dat dan zo erg?

  • Anita

   Blij zijn met je eigen content is inderdaad belangrijker dan bezoekersaantallen. Maar een echte richting heb ik nu niet en daar wil ik weer naartoe zodat ik ook informatieve artikelen daarover kan schrijven!

 5. Jammer dat het zo gedaald is maar je weet hoe dit komt. Gelukkig is het niet zo dat meer content bent gaan delen en dat er opeens minder bezoekers zijn, dat zou naar vinden.

  Ik blog nog altijd op gevoel en natuurlijk is er een hoop veranderd de afgelopen drie jaar.

  Doe vooral wat je leuk vindt Anita. Ik deel veel foto’s maar mijn man en kinderen niet, zelfs de namen van hen noem ik bewust niet. Dit heb ik misschien een enkele keer gedaan.
  3.0000 bezoekers vind ik trouwens een hoop hoor!

  • Anita

   Nou 30.000 bezoekers zou wel enorm zijn, haha! Het is inderdaad niet zo dat ik zo hard mijn best doe en geen resultaat zie. Bloggen op gevoel is een goede, ik neem het mee!

 6. Ik snap je dilemma. Ik ben net een tijdje gestopt met bloggen, vooral ook omdat ik het ‘mamabloggen’ een beetje zat was. En nu ben ik wat meer aan het werk en zit ik weer vol met leuke ideeën over efficiënter werken, het huishouden organiseren etc.. Dus bij mij verandert het onderwerp ook nog wel eens. Ik vind die bezoekersaantallen ook wel een beetje belangrijk, ik had aan het eind 900 per maand en toen vond ik het niet meer leuk. 3000 zou ik al heel tevreden mee zijn haha 😉

  • Anita

   Ik krijg veel bezoekers via google waar ik erg dankbaar voor ben! Je leven verandert dus je content ook, logisch! Even een break zorgt vaak ook weer voor inspiratie. Benieuwd of je weer verder gaat!?

 7. Mijn blog is heel erg gegroeid. Leuk? Jazeker! Belangrijk? Nee, ik blog voor mezelf en omdat ik dat leuk vind. Lekker blijven bloggen over de dingen waar jij over wil schrijven, maar misschien wel even slim om uit te zoeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.