Wat een pup met je doet

Een maand geleden veranderde ons leven, we kregen kleine Louie in huis. We maakten een weloverwogen beslissing om aan dit avontuur te beginnen en zijn blij dat we deze keuze gemaakt hebben. Eerst konden we doen en laten wat we wilden maar nu hebben we een kleine pup waar we altijd rekening mee moeten houden. Niet dat we daarvoor veel van huis waren of een erg druk leven leidde maar je moet toch het één en ander aanpassen. Hoe is het ons tot nu toe bevallen en wat doet het met je om een pup in huis te hebben? Je leest het allemaal in dit artikel.

Louie gaat voor de camera zitten mindjoy

Structuur in je leven

De grootste verandering door de komst van Louie is natuurlijk de structuur die je hierdoor krijgt in je leven. Op tijd je bed uit, zorgen dat hij op tijd eet en voldoende slaapt gedurende de dag. Zelf pas je de dag daarop aan. Voorheen waren onze avonden langer en sliepen we geregeld uit, maar dat is er nu niet meer bij. Daarnaast ben je druk bezig met de opvoeding en zit je de eerste weken volop in de zindelijkheidstraining. Het vergt veel tijd en energie maar binnen drie weken hadden we Louie zindelijk en gaf hij steeds beter zelf aan wanneer hij moest. Nu hij vanmorgen zijn laatste enting heeft gehad gaan we de zindelijkheidstraining van de tuin naar de straat voortzetten. Natuurlijk heeft hij nog wel zijn streken, probeert hij te knabbelen aan onze meubelen en vind hij alles wat hij tegenkomt erg interessant. Socialiseren hoort er ook bij en dat is erg goed gegaan, Louie speelt graag met andere honden en wordt bij iedere wandeling wel een keer aangehaald door voorbijgangers. Ook het bezoek begroet hij hartelijk, alleen zien hij kleine kruipende kinderen nog echt als speelmaatjes en dat gaat natuurlijk niet. Maar met de wat grotere kinderen gaat het perfect. De puppycursus vindt hij daarnaast ontzettend leuk dus aan aandacht geen tekort.

Louie mindjoy dikke vriendjes kind 8 jaar Louie knabbelen bot mindjoy

Persoonlijke verandering

Altijd iemand in huis, super blij zijn wanneer je thuiskomt en je echt opzoeken voor een knuffel. Het verrijkt je leven en doet echt wat met je. Als ik over Louie praat wordt ik helemaal blij en nu snap ik ouders met kinderen ook veel beter. We nemen namelijk overal foto’s van en hij zal onderhand wel moe zijn van de camera die met grote regelmaat erbij wordt gepakt. Ook je relatie geeft het een extra dimensie. We hebben van tevoren natuurlijk goed over de opvoeding gepraat en wat we daarin belangrijk vinden. Maar als ik R met de hond bezig zie dan staat er direct een glimlach op mijn gezicht en zien we Louie weer wat grappigs doen dan hoeven we elkaar alleen maar aan te kijken. Prioriteiten liggen anders want ik kan uren naar hem kijken hoe hij de wereld ontdekt. Zijn kop die op en neer gaat als hij een apart geluid hoort en hoe gefocust hij kan kijken naar de vogels die in de tuin zitten. Ik ervaar meer rust en dat is een bijzonder prettig gevoel.

Louie slapen mindjoy Louie laat je lachen mindjoy

Wat vond jij de grootste verandering bij het in huis nemen van een huisdier?

Bloglovin | Instagram | Twitter | Facebook

27 thoughts on “Wat een pup met je doet

 1. wat is het toch een lekker ding…
  Ik zou me geen leven zonder voor kunnen stellen (denk daar nu wel over, omdat hij niet mee kan)
  het leuke is, dat hoe ouder ze worden ze nog steeds van die te lieve puppy dingen hebben…
  Er is nooit iemand blijer om je te zien dan je eigen hond ♥

  • Anita

   Lijkt mij moeilijk als hij er straks niet meer is als je wakker wordt meis!

 2. Wat een ongelooflijk leuk toeval om jouw ervaring met je pup hier te kunnen lezen!
  Zelf denk ik er al iets van anderhalf jaar over om een pup te nemen, maar ik bleef maar twijfelen… Gisteren dacht ik: Nu moet ik de knoop maar eens doorhakken. En – ook weer heel toevallig – vond ik op het internet (bij een zeer betrouwbare instantie) een hondje dat ik heel graag zou willen adopteren. Er is nog niets zeker, maar er is wel al een proces in gang gezet.

  Duim voor me ;-)!

  • Anita

   Wat super leuk Sunny! Ik duim zeer zeker voor je! Wat voor hondje is het?

 3. Wij hebben geen huisdier. Wie weet ooit in de toekomst. Ik vind Louie wel een schatje.

 4. Wat een schatje!!! Een hond verrijkt echt je leven. Ze verijken echt je leven. Ik heb er momenteel helaas zelf geen omdat ik een kleintje van 10 maanden heb. maar zodra ze kan lopen komt er weer een hond.

 5. Ik snap het helemaal en eigenlijk wil ik een hond niet vergelijken met kinderen maar ik kom er niet onderuit 😉 want het komt wel op hetzelfde neer.

  Ik vind Louie een knappe hond en die foto met zijn neus is geweldig!

  • Anita

   Opvoeden van honden en kinderen, het komt idd wel een beetje op hetzelfde neer hoor. Dus die vergelijking vind ik helemaal niet vreemd 😉

 6. Gertie de Groot

  Gewéldige foto’s van Louie.
  Hij is lief en érg fotogeniek!

 7. Wat een scheeeeetje! <3

 8. Wat een leuke foto’s! Heel mooi om te lezen hoe jullie leven is veranderd met de komst van Louie. 🙂

 9. Superleuk dat je een pup hebt in huis genomen! Wij namen in augustus 2013 een kitten in huis en hij is nog steeds bij ons (inmiddels hebben we nog een kat erbij). Hij is wel hyperactief maar het is ook heel leuk om altijd een maatje te hebben.

 10. Wat een schatje en leuke foto’s. in begin is het wennen aan een huisdier en hoe het zijn eigen karakter heeft vind ik zo leuk.

 11. Echt een schatje is het ook! Wij hebben een kat (andere kat is helaas overleden). Zeg ook altijd dat mijn katten mij voor hebben bereidt voor het moederschap 🙂

  • Anita

   Ja ik denk dat het idd zo is Whitney! De zorg voor een ander en daardoor weten wat wel en niet kan.

 12. Wat een lieverd.
  Mijn kat Guusje zit altijd op een krukje voor het raam te wachten als ik uit m’n werk kom. Dat is toch anders thuiskomen!

 13. Wat fijn dat alles nog zo goed bevalt. Ik kan niet wachten tot wij ook de mogelijkheid hebben om een hondje te nemen.

  • Anita

   Ben benieuwd wat voor ras het dan gaat worden Els ;)?

 14. Jullie hond is echt fantastisch! Fijn dat het zo goed bevalt.

 15. aaah wat een schatje. leuk he een hond in huis. wij hebben ook een hond, en die is echt als een kindje voor mij. zo lief.

 16. Mooi stukje zeg, en helemaal waar 🙂 Een hond in huis is geweldig. Lekker kroelen en spelen, kijken naar hun streken, ik vind het geweldig 🙂 Hopelijk mogen jullie nog lang genieten van Louie. Wat een schatje!

 17. Ik vind het nog steeds fantastisch de blijheid van de dieren als we thuis komen.. Heerlijk genieten is dat!

 18. Heel erg leuk om te leven dat je zo blij wordt van jullie pup. Het is ook wel echt een schatje!

 19. Oooooh wat een lieverdje toch! <3 <3 Wat had je geluk dat hij zo snel zindelijk was…. Bij onze pup heeft het maaaanden geduurd, maar het blijkt normaal te zijn voor het ras waarbij het tot een jaar kan duren eer ze zindelijk zijn. Iedereen zei: oh maar zindelijkheid dat gaat snel hoor 😀 😀

  Wat fijn dat jullie er zo van genieten 🙂 Geniet er nog maar van, ze zijn zo snel groot.

 20. Wat fijn dat jouw pup voor zoveel geluk, liefde en mooie momenten zorgt. Dat is echt mooi om te horen zeg! En wat een superlieve foto’s allemaal, ik smelt nu ook beetje hoor haha 😉 X

 21. Heel herkenbaar allemaal, al is het met het ouder worden van een hond wel zo dat die structuur langzamerhand ook steeds minder belangrijk wordt. Luna weet wat er gebeurt als we uitslapen en gaat dan gewoon een speeltje halen waarmee ze zich bezig houdt tot we opstaan en Wolf die is onderhand blij als we uitslapen (kan hij dat ook doen).
  Maar de vreugde die een hond je brengt, geweldig! Ik heb nog nooit iemand me zo enthousiast weten begroeten als Luna wanneer ik vijf minuten aan de deur stond in de hal (waar ze me niet kan zien) om iets te overleggen met de buurvrouw. Vijf minuten… Heerlijk!

 22. Laura

  Wat een schatje!!

  Wij kochten Charlie (onze kruising tussen een: jack russel, ruwharige teckel en malteser) 1.5 jaar geleden en ik zou niet meer zonder hem kunnen. Al zijn knuffels en streken zijn goud waard! Een echte verrijking!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.