What’s on my mind #3

Soms zijn er wat gedachten die ik wil delen maar zijn ze niet groot genoeg om er een blogpost van te maken. Het leek mij daarom leuk om naast de maandelijkse joy in my mind, eens in de zoveel tijd gewoon een random what’s on my mind met jullie te delen. Zo leer je mij hopelijk ook steeds weer iets beter kennen en weet je waar ik mee bezig ben.

Wat wil & ga ik doen

 • Komende maand staat het dan eindelijk te gebeuren. Het dak van de serre gaat eraf. In de hoek zit helaas een lek en de polycarbonaatplaten die erop zitten worden steeds sneller groen. Mijn vader gaat er een plat dak van maken. Zo is het beter geïsoleerd, hebben we minder last van de regen die erop valt en ziet het er ook nog eens veel mooier uit. Ik kan niet wachten.
 • Afgelopen week ben ik gestart met de meditatie 21 daagse van Oprah en Deepak. Ik roep al veel langer dat ik mediteren wil proberen maar iedere keer kwam het er maar niet van. Begeleide meditatie leek mij de ideale manier om eens te ondervinden of mediteren voor mij weggelegd is. Ik ben nogal iemand die veel in zijn hoofd zit en snel ademt. Stress gaat in mijn lichaam zitten en hier wil ik wel eens verandering in brengen. Binnenkort zal ik een update plaatsen over hoe het bevalt.
 • En dan nog iets waar ik deze maand mee gestart ben en dat is hoepelen. Nesrin plaatste er een update over op haar blog en ze heeft mij hierdoor overgehaald om er ook mee te starten. Wat hield mij nog tegen om te starten? Niets natuurlijk dus ik ging op zoek naar een goede hoepel, bestelde deze meteen en zit nu in de beginfase. Ik heb namelijk direct een hoepel in huis gehaald van 1,5 kg en omdat ik rugklachten heb moet ik het echt rustig opbouwen. Ik wil namelijk geen diepe blauwe plekken krijgen en mijn lichaam niet overbelasten. Ook hier zal ik, als ik verder ben in het proces, een update over schrijven.

Hoepelen weight hoop sportbay

Wat denk & voel ik

 • Ik vind het zo fijn dat ik door de vakantie het lezen weer helemaal opgepakt heb. In de tourbus heb ik drie boeken gelezen en nu ben ik sinds we terug zijn alweer in boek twee begonnen. Ik neem er nu ook echt de tijd voor en dat is vaak voordat ik ga slapen. De reading challenge gaat hierdoor ook ontzettend goed want ik ben al over de helft.
 • De laatste tijd ben ik helaas met grote regelmaat in het ziekenhuis te vinden. De artsen hebben pcos vastgesteld waardoor ik momenteel hormoonbehandelingen onderga. Dit is best heftig moet ik zeggen want de tabletten hebben een aantal niet prettige bijwerkingen maar het is uiteindelijk allemaal voor een goed doel. Ik hoop dat het ons gegund zal zijn!
 • En als laatste wil ik mijn waardering uitspreken voor alle lieve reacties op mijn blog en vooral op het feit dat ik in de Margriet stond afgelopen week. Mijn blog bestaat bijna een jaar en wie had dat gedacht dat ik dit nu allemaal al bereikt zou hebben. Ik kan het niet vaak genoeg zeggen, maar het bloggen heeft mij zoveel gebracht dat ik het echt niet meer zou willen missen in mijn leven.

Wat zit er de laatste tijd in jouw gedachten?

Bloglovin | Instagram | Twitter | Facebook | Pinterest

32 thoughts on “What’s on my mind #3

 1. Leuk dat je ook bent gaan hoepelen. Ik ga er denk ik ook 1 bestellen. En ik ben ook met die 21-daagse meditatie begonnen, maar vanwege ziekte al een aantal dagen niet gedaan. Ik ben benieuwd! Ik had nog nooit van pcos gehoord, maar goed dat je erachter bent en nu aan de slag kunt.

  • Anita

   Wat leuk dat je ook wil gaan hoepelen. En beterschap meis!

 2. Ben benieuwd hoe je de meditatieweken gaat ervaren. Zelf vind ik geleide meditaties soms makkelijker als ik wat onrustig ben. Dan wordt je de hele meditatie geleid en dat is wat makkelijker 10 minuten in stilte of alleen met muziek. Goh, wat vervelend dat het met je gezondheid niet lekker gaat. Ik heb wel van de aandoening gehoord. Hopelijk heb je baat bij de medicatie. Sterkte.

  • Anita

   Thnx meis! Ja tot nu toe gaat het best aardig moet ik zeggen!

 3. Wat goed dat je gestart bent met begeleidde meditatie. Ik ben heel benieuwd hoe het je vergaat, want misschien zou het ook iets voor mij kunnen zijn. En heel naar, hormoonbehandelingen. Dat doet een hoop met je lijf. Hopelijk doet het wat het moet doen.. Succes en take care!

  • Anita

   De update volgt als ik twee weken bezig ben. Ja de bijwerkingen zijn idd niet mals maar komt hopelijk allemaal goed, thnx meis!

 4. Ik ben heel benieuwd naar het mediteren en kijk uit naar het verslag.

  Super tof dat je gaat hoepelen 😉 doe het rustig aan met je rug Anita.

  Dikke vette duim voor jou en jouw blog! Je doet het leuk en ik vind het super leuk dat wij elkaar online hebben getroffen.

  • Anita

   Rustig doe ik het zeker en thnx voor je ontzettend lieve compliment Nesrin!

 5. Getroffen… Ontmoet is misschien een beter woord 😉

 6. Wat vervelend voor je dat je zo vaak naar het ziekenhuis moet, hopelijk slaat de medicatie goed aan! Succes met de serre en het hoepelen. Ik heb laatst een springtouw gekocht, naast het skeeleren wil ik dat ook gaan doen.

  • Anita

   Ik kreeg bij de hoepel ook een gratis springtouw dus als ik wil kan ik daar ook nog mee aan de slag 😉 We gaan zien of het allemaal aan gaat slaan, onderzoeken moeten het uitwijzen.

 7. Ik heb ook nog een hoepel thuis liggen maar ik kan het niet! Haha echt erg.
  Wat fijn dat er nu eindelijk aan de Serre gewerkt gaat worden, ben benieuwd hoe het wordt.
  En ik hoop ook enorm dat het jullie gegund is!

  • Anita

   In de week van 10 augustus is het zover dus de week erna kan je hem komen bewonderen 😉

 8. Ik ben heel erg benieuwd naar de ervaringen met je hoepel. Ik heb zelf ook rugklachten, maar het lijkt me echt heel erg leuk om te doen.

 9. Sterkte hoor met pcos, wat balen. Rn succes met de medicatie.En inderdaad, eatwat heb je allemaal wel niet bereikt..! Super gaaf dat je in de margriet stond!

 10. Oh je bent aan het hoepelen geslagen wat leuk!! Ik wist overigens helemaal niet dat er nog een bepaald gewicht aan een hoepel hing… Ben benieuwd naar je blog hierover.
  Meditatie is heerlijk. De begeleide meditaties zullen je een heel eind op weg helpen. Je overgeven aan de stem en daarna go with the flow…

  • Anita

   Ja het zal mij een opstap geven om zelf aan de slag te gaan. Het voelt wel goed om te mediteren moet ik zeggen 🙂

 11. Ja die hoepel heb ik ook, in een andere kleur! Al ben ik er geen held in haha

 12. Gefeliciteerd met alles wat je al met je blog hebt bereikt in dit (bijna) jaar. Mag je heel erg trots op zijn. <3

 13. Hoepelen, dat wil ik misschien ook gaan doen. Ik ben alleen zo bang dat ik hem na een aantal keer ergens in een hoek laat staan. Ben benieuwd naar jouw ervaring!
  Fijn dat je weer lekker aan het lezen bent. Ik word daar ook altijd zo blij van.

  • Anita

   Vanochtend weer een boek uitgelezen. Ja het is echt ontzettend heerlijk!

 14. Geleide meditaties zijn wel goed vind ik, ik hou ook van mediteren met begeleiding want anders dwalen mijn gedachten teveel af. Wat eigenlijk normaal is maar ik hou me dan toch liever gefocust.

  • Anita

   Nou je moet het hier toch zeker 10 minuten zonder een stem doen maar je krijgt wel een introductie van Oprah en daarna Depak.

 15. Wat een vervelend nieuws, dat je pcos blijkt te hebben. Wel fijn dat je nu geholpen wordt hiermee. Lijkt me niet niks.. Ik zou een voorbeeld moeten nemen aan jou en eens wat meer lezen, maar heb er gewoon de tijd en voornamelijk de rust niet voor.

  • Anita

   Nee gaat je idd niet in de koude kleren zitten maar behandelingen zijn in gang gezet! Je vind de rust uiteindelijk wel weer en anders beginnen met maar een paar bladzijden per keer en zo opbouwen!

 16. Lieve Anita, ik wens je zo veel sterkte en alle liefde toe. De bijwerkingen van de hormonen lijken me echt heel erg vervelend.
  (Hoepelen is trouwens echt heel erg leuk, ik doe het ook al heel lang en het blijft gewoon leuk om te doen. Have fun!)

 17. Oeeeh ik ben benieuwd naar die meditatie 21 daagse: meditatie kan volgens mij echt bijdragen aan innerlijke rust. Wat vervelend trouwens van die hormoonbehandeling zeg meis, ik hoop dat jij het wel allemaal kunt behappen. Ik wil je in ieder geval ongelooflijk veel sterkte en liefde wensen <3

  • Anita

   Ja die innerlijke rust daar doe ik het ook voor. Thnx lieverd!

 18. Ik ben heel benieuwd hoe het mediteren en hoepelen je af zal gaan. Zelf ook een hoepel op mijn verlanglijstje gezet (ook 1,5 om rustig te beginnen). Lijkt me nog best lastig!
  Wat naar om te horen dat er PCOS is vastgesteld. Volgens mij kan je daar echt flink last van hebben. Wel ‘fijn’ dat je er een behandeling voor krijgt, ook al is ’t zwaar. Hopelijk brengt ’t dan uiteindelijk toch positieve verandering.

  • Anita

   Vooral van de behandelingen heb je last en niet wetende hoe lang het kan en gaat duren. Ik hoop ook dat het uiteindelijk zijn werk zal doen!

 19. Xaviera

  Heftig dat er pcos is vastgesteld bij je meis, ik hoop dat je behandelingen goed zullen aanslaan bij je! Veel sterke hiermee en met de bijwerkingen. Fijn dat jullie nu een plat dak krijgen bij de serre. En leuk dat je bent begonnen met hoepelen! Ik wilde dat een tijd geleden doen maar toen had ik een te zware hoepel gekocht, blauwe plekken overal haha dus die heb ik terug gestuurd. Binnenkort eens kijken voor een lichtere. 🙂 Ik ben benieuwd hoe de meditaties voor je zijn! Xx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.