Winkelen met de landelijke leefstijl gids

Als je houdt van een landelijke en/of brocante inrichting maar niet weet waar je de mooiste woon- en decoratiewinkels in een (nieuwe) provincie moet vinden dan is de Landelijke Leefstijl Gids een aanrader. Er zijn 5 gidsen uitgebracht; Gelderland, Noord-Brabant & Limburg, Overijssel & Drenthe, Friesland & Groningen en Utrecht, Noord-Holland & Flevoland met een oplage van 25.000 exemplaren per editie. Elke editie verschijnt één maal per jaar. Oktober 2014 komt de Zuid-Holland & Zeeland gids uit.

Landelijke leefstijl gids provinciesInhoud landelijke leefstijl gids

Elke editie bestaande uit een plattegrond, 7 shopping routes & workshops binnen de provincie en een onderwerp dat in het vizier gezet wordt. In de gids staan de winkels en ondernemingen op onderwerp gesorteerd. Deze onderwerpen zijn: theeschenkerij & overnachten, interieur & mode, brocante, interieur & accessoires, bloemen & decoratie en erop uit. Per provincie kan het echter anders zijn, maar dit zijn in ieder geval de hoofdonderwerpen per gids.

Ervaring met gebruik van de landelijke leefstijl gids

Je kunt de landelijke leefstijl gids bestellen, maar nog beter is één van de deelnemende winkels binnen te lopen want daar kun je ze meestal gratis meenemen. Het is een fijne en handzame gids waarin de meest mooie winkels voorbij komen. De landelijke leefstijl gids is natuurlijk niet volledig te noemen want deelname is op aanvraag, maar het geeft je wel een goed idee waar je moet zijn in een provincie. De shopping routes die in de gids staan zijn handig als je alleen een landelijke of brocante winkelroute wil afleggen. Ik vind het veel leuker om dan ook de stad zelf te ontdekken als je er toch bent. En daarbij liggen de winkels op de routes niet altijd even dicht bij elkaar. De landelijke leefstijl gids is een fijn bewaarboekje waardoor je weer nieuwe winkels leert kennen. Kijk altijd wel na of je de laatste editie hebt en de winkel nog bestaat. Het kan zijn dat een winkel verhuisd is of helaas zijn deuren heeft moeten sluiten.

Tip: wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwe edities, like dan de landelijke leefstijl gids op Facebook.

Ken je de landelijke leefstijl gids al?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.