Workshop handlettering Poppyred

Tijdens het Feel good & Shop event nam ik deel aan twee workshops. De workshop bouw je eigen luchtkasteel kwam al online, maar ik zat ook bij de mini workshop handlettering van Poppyred. Birgit had een lange tafel achteraan in het gebouw toegewezen gekregen die ze erg gezellig aangekleed had. Tijdens de workshop gingen we aan de slag met een werkboekje waarna we met eigen gekozen letters een quote op een ansichtkaart tekende. Ik houd van mooie quotes en word altijd blij als ik mooie handgeschreven versies voorbij zie komen op pinterest. Daarom sprak deze workshop mij dan ook ontzettend aan.

Handlettering workshop poppyred

Schoolse oefeningen en quote op ansichtkaart

Allereerst kregen we oefeningen om de handlettering technieken onder de knie te krijgen waardoor ik mijzelf helemaal weer op de basisschool waande. Daarna had Birgit een aantal verschillende lettervoorbeelden neergezet waar we de leukste van uit konden kiezen om na te tekenen. Toen we de technieken een beetje in de vingers kregen moesten we eigenlijk alweer snel aan de slag met de quote die we uit wilde werken op de ansichtkaart. Kijken welke fonts je aanspraken en op welke manier je de woorden op de kaart wilde plaatsen. Birgit had ook nog allemaal voorbeeld kaarten en boeken met handlettering waar we uit konden kiezen. Ik ging natuurlijk voor de quote ‘Niets moet, niksen mag’. Blokletters zijn gemakkelijk maar ik wilde mijzelf graag iets meer uitdagen tijdens deze workshop en ging aan de slag met een wat meer dynamisch handschrift. Het was moeilijk om dit tijdens de korte mini workshop helemaal uit te kunnen diepen maar het is gelukt om iets meer variatie in letters op de kaart te krijgen. Het was leuk om aan deze workshop deel te nemen en het heeft mij weer getriggerd om ermee aan de slag te gaan want…

Handlettering niks moet niksen mag quote

Mijn handlettering van vroeger

Toen ik ongeveer veertien was ben ik ook een tijd bezig geweest met handlettering. Ik vond laatst het schrift waar ik een aantal verschillende alfabetten in gemaakt had. Zo ontzettend leuk om weer terug te zien en zo zie je maar dat blokletters mijn favoriet waren.

Anitas alfabet mindjoy

Heb jij je wel eens met handlettering bezig gehouden?

Bloglovin | Instagram | Twitter | Facebook

20 thoughts on “Workshop handlettering Poppyred

 1. Ja, dat deed ik ook wel vaak! Ik heb het wel goed onder de knie, alleen is het uit mijn duim zuigen van letters niet zo mijn sterkste kant. Geen slecht idee om eens wat van het internet te plukken en daarmee aan de slag te gaan. Er zijn genoeg leuke fonts te vinden tegenwoordig!

 2. Wat leuk dat je dit hebt gedaan! Goede quote heb je uitgekozen om mee te werken. Ik heb dit vroeger weleens gedaan, maar recent niet meer. Nu is het meer digitaal, ik vind het geweldig om fonts te zoeken en daar in Photoshop creatief mee bezig te zijn.

 3. Wat grappig zo’n workshop! Lijkt mij ook wel tof. Ik heb dit vroeger weleens gedaan of misschien moet ik zeggen : geprobeerd haha. Ach zo lang je er plezier in hebt toch 😉

 4. Erg tof dat je deze workshop hebt gevolgd. Het mooie resultaat had ik die zaterdag al gezien, maar je motivatie er achter wist ik nog niet. Leuk om te lezen. Op de Pabo hadden we het vak: ‘schrijven’. Daar oefenden we ook met verschillende letters en stijlen. Ik schrijf het liefst ‘aan elkaar’, altijd al gedaan. Wat mij ook gaaf lijkt is een handschriftonderzoek. Fijn weekend, meis.x

 5. Wat leuk zo’n workshop! Ik doe dat ook wel eens voor de lol, maar ik kan het niet zo mooi als jij

  • Anita

   Nou zo super goed vond ik mijn resultaat ook weer niet 😉 Zou graag mooie sierletters kunnen maken!

 6. Dit is leuk. Ik heb dit nog nooit gedaan, ben zooo niet creatief 😉
  Ik was altijd meer van het inkleuren in plaats van tekenen.

  • Anita

   Kleuren heb ik ook zo veel gedaan idd

 7. Dit zou ik echt graag leren…
  ik ben heel ongeduldig, en zou niet snel te vrede zijn met wat ik gemaakt heb vermoed ik
  maar dit is zo mooi als je dit kan

 8. Gertie de Groot

  O wat lijkt me dat een leuke workshop!!
  Ben (op eigen houtje) best wel vaak bezig om iets op een mooie manier op te schrijven, maar heb nooit geweten dat dat handlettering heette. Leuk hoor, ik ga er eens meer over opzoeken.

 9. Gertie de Groot

  O ja en wat zijn precies fonts?

  • Anita

   Een font is een lettertype. Zoek op pinterest naar font of handlettering en je komt een hoop tegen 🙂

 10. Heel leuk om te zien! Lijkt me leuk zo’n workshop. Ik heb het thuis zelf ook wel eens gedaan, maar ik heb er niet altijd heel veel geduld voor :).

 11. Wat enorm leuk! Echt zo leuk om in te lijsten!

 12. Dit ziet er heel erg leuk uit! Ik heb me nooit bezig gehouden met handlettering, maar dit wil ik wel al een tijdje doen! vooral als ik van die mooie quotes met prachtige fonts zie en dat het dan zo mooi gemaakt is! Ik denk dat ik dan eerder voor handlettering op de computer zou kiezen haha, maar dit lijkt me ook heel leuk om te doen! Ik heb ook ooit een meisje op instagram gevonden die teksten van liedjes zo mooi in handlettering maakte (ik weet alleen niet meer wie het was, echt balen)!

 13. Oh, wat ontzettend leuk zeg! Ik heb me nog nooit bezig gehouden met handlettering, maar nu ik dit zo zie begint het wel een beetje te kriebelen… In mijn journal wijd ik wel eens hele pagina’s aan een enkele quote, en op deze manier zou ik die, zonder daarbij heel veel stickers, washi tape, papier, etc, nodig te hebben toch een leuke expressieve pagina met een quote kunnen maken. Cool!

  Je hebt me echt op ideeën gebracht, haha!

  • Anita

   Ja idd Marieke, je zou met diverse fonts steeds een hele mooie pagina kunnen maken. Wat leuk dat het je op een idee heeft gebracht 😉

 14. Zo grappig, ik schreef vroeger heel veel met sierletters en zelfbedachte ‘lettertypes’, ik heb er nog heel veel liggen. Leuk dat het tegenwoordig zo hip is en zelfs een naam heeft 😛

 15. Ziet er al goed uit! Ja ik was en ben meer voor de bollingen, blokletters ook wel hoor.
  Had hem ook graag willen doen maar geen tijd!

 16. Lijkt me super, zo’n workshop! Heerlijk om zo lekker creatief bezig te zijn. Goede quote ook, ‘niets moet niksen mag’. Haha :)!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.