Zoekboek where’s Wally

Op het boekenfestijn zag ik hem liggen, Where’s Wally van Martin Handford. Ik had al eerder van Wally (Waldo) gehoord en wist dat hij sinds 1987 zoek was maar niet graag gevonden wil worden. Hij verstopt zich namelijk op de meeste gekke plekken en heeft gelukkig wel altijd hetzelfde aan. Wally is niet altijd alleen want sinds 1991 heeft hij een vriendin Wenda en zij, maar ook Woof (de hond van Wenda), verstoppen zich graag. Wally moet wel oppassen waar hij zich verstopt omdat aartsvijand Odlaw altijd in de buurt is. Maar gelukkig is daar Wizard Whitebeard met zijn magie waardoor Wally naar andere tijden en fantasiewerelden kan reizen. Kan jij Wally vinden?

waar is wally where's wally martin handford
Bron

Voorbeelden Where’s Wally

Where's Wally 1 Where's Wally 3 Where's Wally 2

Wat leer je van het zoeken naar Wally

Omdat je naast Wally, Wanda en de andere personen ook spullen die ze verloren hebben kan zoeken, moet je tot in het kleinste detail de platen bekijken. In de eerste boeken is dat nog relatief gemakkelijk maar het wordt je natuurlijk wel moeilijker gemaakt. De platen worden steeds voller en Martin Handford geeft ook andere personen rood-wit gestreepte kleding aan zodat Wally zich nog beter kan verstoppen. Je leert door het zoeken naar Wally ook ontzettend goed observeren en je te concentreren. Wally verstopt zich namelijk erg goed en je kan soms wel eens een kwartier of zelfs langer bezig zijn met het zoeken naar hem. Hierdoor wordt er ook veel gevraagd van je doorzettingsvermogen en het is tevens fantasierijk door de plekken die Wally bezoekt. Al met al dus een ontzettend leuk en leerzaam boek voor jong en oud.

Het zoeken naar Wally is niet alleen leuk voor kinderen want zelf zoek ik ook graag naar Wally. Like zijn Facebook pagina zodat je online ook kan gaan zoeken, bovenstaande voorbeelden komen daar namelijk vandaan.

Heb jij al eens gezocht naar Wally?

Bloglovin | Instagram | Twitter | Facebook

5 thoughts on “Zoekboek where’s Wally

 1. Nee nog nooit naar hem gezocht. Leuk bedacht.

 2. Haha grappig… Waldo is mijn ex 😛 Maar Wally niet hoor 😉
  Ik heb hem wel gevonden al vond ik hem op de 2e plaat wel lastig!

  • Anita

   Haha, hij heet alleen Waldo in USA en Canada ;), 2e plaat vond ik idd ook moeilijk!

 3. Geweldig I love Wally!! Toevallig twee Wally boeken in huis voor mijn dochter waar ik ook druk mee ben 😉

 4. Gertie

  Had er nog nóóit van gehoord, maar gelijk fb-pagina geliked.
  Hartstikke leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.