Zoektocht naar een pup

Na er lang over nagedacht te hebben, hakten we begin dit jaar de knoop door om een hond in huis te gaan nemen. Maar toen kwam natuurlijk nog de vraag voor welk ras gaan we, nemen we een asielhond of eentje via een vereniging en willen we tijd en energie steken in een pup of liever al een wat oudere hond? Kijk vooral uit voor broodfokkers want deze fokken alleen voor het geld en doen het niet om een gezonde en goed gemanierde pup bij je af te leveren. Al snel waren we het erover eens dat het een pup of een jonge hond (tot 1 jaar) zou gaan worden, eentje die herplaatst werd. Zo kan je de pup zelf nog helemaal opvoeden en neem je geen grote bagage mee vanuit het verleden. Oude gewoontes zijn natuurlijk allemaal wel af te leren maar het idee om helemaal bij het begin te beginnen sprak ons het meeste aan.

Basset Artésien Normand paar dagen oud
Bron

Zoektocht naar de pup

Niet te groot, niet te klein, een lief karakter, weinig veelvoorkomende ziektes, kortharig en hij moet goed overweg kunnen met kinderen. Dit waren onze belangrijkste eisen. Een Labrador, Herdershond, Berber Sennen of Drentse Patrijs leek mij altijd wel wat maar deze voldeden niet aan onze eisen. Nadat we de hondenencyclopedie doorgenomen hadden kwamen we uit bij een Basset Artésien Normand (Franse Basset). Dit ook omdat R. deze thuis heeft gehad en er dus mee opgegroeid is. Bij mij thuis hebben we vroeger nooit een hond gehad maar een viervoeter hebben leek mij altijd wel ontzettend leuk. Oké het ras was besloten, nu nog kijken waar er een herplaatste pup of nieuw nestje te vinden was. Als eerste keken we natuurlijk bij de rasverening en wat een toeval er zouden binnenkort twee nestjes geboren worden. Eén nestje sprak ons het meeste aan dus daar zochten we meteen contact mee, de pup werd voor ons gereserveerd en toen kon het wachten beginnen

Bench voor nacht opvoeden pup Speeltjes voor pup Mand zelfgemaakt pup

Pup ontmoeten, voorbereiding en hem ophalen

Totdat hij 8 weken is mochten we de pup natuurlijk nog niet ophalen maar we zijn wel tweemaal op bezoek geweest. Dit om alvast kennis te maken en zover het kan aan elkaar te kunnen wennen. De fokkers hadden ook een Facebook pagina aangemaakt waar we het nestje goed konden volgen en elke keer smolten we weer als er een update geplaatst werd. De grote voorbereiding kon daarnaast ook beginnen want we moesten natuurlijk een hoop ik huis gaan halen. Bench, mand, hondenvoer, speeltjes, nagelknipper, borstel, riem, voer- en drinkbak en nog een aantal kleine benodigdheden. Daarna moesten we natuurlijk het huis en de tuin puppyproof maken, nadenken of we wel of geen zorgverzekering voor de hond af wilde gaan sluiten en op zoek naar een goede puppycursus in de buurt. En als laatste, maar vooral erg belangrijk, de hond aanmelden bij de gemeente voor hondenbelasting en naar de dierenarts voor de inentingen die nog komen gaan.

Franse basset Louie mindjoy

En gisteren was het dan eindelijk zover dat we onze pup op mochten gaan halen. Hier moest hij zijn vijf zusjes en één broertje achterlaten. Dit rit naar huis is erg goed gegaan. Maar nu wil je natuurlijk weten wat zijn naam is? Hier komt hij dan *tromgeroffel* Louie. Dit jaar is het jaar van de L, zijn geboortenaam is Laineux (wollige) en voor zijn roepnaam wilden we toch bij deze letter blijven. Fun fact: zijn vader is Nederlands maar zijn moeder komt uit Frankrijk.

Was jullie zoektocht naar een pup soortgelijk?

Bloglovin | Instagram | Twitter | Facebook

30 thoughts on “Zoektocht naar een pup

 1. Ach, wat een scheetje! Van harte gefeliciteerd met de gezinsuitbreiding! 🙂

  Wij krijgen eigenlijk altijd de ‘afdankertjes’ van een ander. Vroeger, toen ik een jaar of 10 was kregen wij onze eerste hond thuis. Hij was 7 weken toen we hem kregen en hij was weggehaald bij een man die hem in de tuin in een hok vol poep en plas had liggen. Doodsbang en mager. Hij is bijna 14 jaar bij ons geweest.

  Toen Dave en ik samen gingen wonen hoorden we een verhaal van een hond waarvan het baasje er niet meer voor kon zorgen vanwege een ziekte en weinig thuis zijn. Dus kwam hij bij ons. Hij was al een oudere hond ( 6 ) maar ontzettend lief.

  En nu hebben we onze Kira, een kruising tussen van alles en nog wat en ook haar hebben we weggehaald bij mensen die er niet naar omkeken. Ze ging nooit wandelen, zat alleen maar achter in de tuin en die mensen keken er amper naar om. Tja, dan breng maar naar ons. Inmiddels hebben we haar al 4 jaar en het is echt een knuffelbeest, veel buiten en heel lief met de kinderen.

  • Anita

   Wat lief dat jullie steeds deze honden in huis hebben genomen. Het is idd maar net hoe je ermee omgaat, sommige mensen hebben gewoon het recht niet om een hond in huis te halen. Liefde en aandacht is van groot belang!

 2. Oh ik smelt! Die ogen! En die poten! Oh zucht…. zo lief!

 3. Wat een schatje!!! Die onhandige poten en lieve, onschuldige blik… Awww, ik wil er ook een. 😉

  Wij hebben thuis een golden retriever, ook echt een lieverd. Hij is inmiddels volwassen, maar als ik foto’s zie van puppy’s overweeg ik bijna om gewoon nog een hond te nemen om weer even zo’n lieve pup in huis te hebben.

  Heel veel plezier met Louie!

 4. Wat een toffe naam! Ik vind het ook echt een Louie, zo op de foto. Wat een ontzettend liefje hebben jullie in huis genomen zeg. Wij kunnen helaas geen huisdieren hebben vanwege de allergie van mijn vriend, dus hebben we vissen hihi

  • Anita

   Vissen, ook gezellig! Jammer van zijn allergie, anders had je er wel eentje gewild Cindy?

 5. Wat een snoesje! Zijn ogen, pootjes en lange oren zijn echt heel cute <3

 6. Aaah wat een mooie hond!!
  Die ogen!!
  Gefeliciteerd met jullie gezinsuitbreiding.

  Wij hebben geen hond. Dus ik heb geen idee hoe een zoektocht naar een hond er voor ons uit had gezien. Alle andere dieren zijn eigenlijk zo op ons pad gekomen. Heb ik niet naar hoeven zoeken.

 7. wat een lekker ding is louie…

  Ik hou van honden, zou echt niet zonder willen en kunnen…
  Heb nu zelf mijn 2e hond en vind het zo leuk om ze van alles te leren, en ze de hele dag om me heen te hebben…
  Voor een stichting heb ik ooit 2 honden opgevangen, een wat oudere waarbij dingen afleren echt veel tijd kosten en een pup waarbij ik me dit keer concentreerde op de standaard dingen voor als ze ergens anders kwam (zoals niet los lopen met haar maar aan de riem laten wennen, terwijl mijn eigen honden bijna nooit aan een riem lopen)

  Heel veel plezier met Louie ♥

 8. I’m in love! Wat een geweldig lief koppie zeg en een hele mooie naam. 😀 Ik hoop dat je ons helemaal vol gaat spammen met foto’s van hem! Geniet van het nieuwe gezinslid!

  • Anita

   Spammen komt zeker goed meis! Ja het is echt een schatje 😉

 9. AAAAHHHHHHHH ja ik moet dit in CAPS LOCK doen. Ik ben geen fan van honden maar Louie ziet er wel heel lief uit. Naam matcht ook perfect, goed gevonden!

 10. Lieve Louie ik kom je snel knuffelen!

  • Anita

   Dat zal hij zeker fijn vinden 🙂

 11. Wat een schatje zeg! En wat een geweldige stap hebben jullie gemaakt zeg… Lijkt mij echt zo bijzonder om een huisdier in huis te kunnen nemen, is ook wel nog een hele grote droom van mij hihi. X

 12. Oh wat een schatje! Bastets kijken altijd een beetje zielig vind ik, maar ze zijn wel super om in huis te hebben. Heerlijk ravotten!

  Onze zoektocht is een beetje anders verlopen. Ik was helemaal niet van plan om nog een hond in huis te halen, maar ja, toen botste ik op Luna, via vrienden op Facebook. Ik ben haar gaan bezoeken en was meteen weg van haar. Mevrouw heeft geen stamboom, maar wel twee rasouders dus volbloed border collie. Niemand die het merkt en ik krijg er nog altijd ongelofelijk veel liefde van.

  De keuze om een pup te nemen is wel een serieuze. Opvoeden is uiteindelijk niet gemakkelijk, maar ik wens jullie er heel veel plezier mee. Ik lees alleen maar heel veel goede voornemens en liefde, dus dat komt goed. Succes met de cursus, wanneer beginnen jullie?

 13. Wat een prachtige hond is het! En die naam past echt perfect bij hem. Goed dat jullie zou uitgebreid onderzoek hebben gedaan. Ik wist overigens niks af van die hondenbelasting.. oeps haha.

 14. Ooooooh wat een lieverdje! Morgen is het exact één jaar geleden dat wij onze pup in huis haalden 🙂 Ik had eerder al 3 volwassen honden geadopteerd en ik wou normaal weer eentje adopteren maar dat ras is alleen maar te koop en gelukkig was er een heel goeie fokker bij ons in de buurt. Ik was al een tijdje verliefd op het ras en op een gegeven moment zag ik dat er pupjes geboren waren en toen ben ik gaan kijken en was ik verliefd 😀 We zijn haar elke week gaan bezoeken en vond het wel fijn om een pup op te voeden.

  Ik ga eens kijken naar de karaktereigenschappen van een basset. Veel succes ermee en je mag gerust puppy-vragen stellen 🙂

  • Anita

   Wat toevallig zeg! Het is de eerste keer dus er zullen genoeg vragen komen, thnx!

 15. Oh wat een lief koppie! En dat terwijl ik zo bang ben voor honden. Geniet er van

 16. Aah wat een droppie! Zo lief. Jullie hebben je zo te horen goed voorbereid, toppie!

 17. Ach, wat een lieverd!

 18. Wat een schatje is Louie! Het vergt ook echt voorbereiding een hondje. Hier geen hond maar een kat 🙂

 19. Gefeliciteerd! wat een leukerd zeg en mooi om dit artikel te lezen hoe jullie de zoektocht hebben beleefd!
  Leuke naam, ik moet gelijk denken aan de Aristokatten haha

 20. Omg wat super lief!

 21. Wauw, wat een lieverd! <3

 22. Wat een schatje! Ik wil ooit ook nog graag een hondje (eigenlijk 2). Het leukste is een pup maar ik twijfel heel erg. Misschien is voor ons het asiel toch het beste. Geniet van jullie prachtige pup en plaats vooral heel veel foto’s. Kan ik lekker mee genieten!

 23. jolanda

  geniet van Louie

 24. Wat een heerlijk beestje! Hopelijk is Louie net zo lief als ‘ie er uit ziet!
  Veel plezier in de puppymaanden. En spammen op instagram is bij deze toegestaan 😀

 25. Na ‘Wat een pup met je doet’, moest ik dit berichtje natuurlijk ook gelezen hebben. En ik hoop er in de toekomst nog veel meer te lezen over Louie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.