Zwangerschapsupdate | 20 weken

Het is alweer vijf weken geleden dat ik bekend maakte dat de ooievaar ons gevonden had. Wat een overweldigende lieve reacties kreeg ik daarop, zo onwijs dankbaar daarvoor! Tot dan waren het een aantal spannende maanden want door mijn twee miskramen had ik weinig vertrouwen meer in mijn eigen lichaam. Maar de afgelopen 5 weken kon ik steeds meer genieten van het feit dat alles goed ging alleen het had natuurlijk tijd nodig om te groeien.

luiertas babylove dm knuffel h&m

Ontspannen en genieten

De afgelopen weken stonden dan ook in het teken van ontspannen en genieten. Ik ben in het veilige tweede trimester beland, heb nog weinig klachten en zie mijn buik met de week groeien. De misselijkheid is helemaal weg en komt alleen heel soms opzetten als ik te laat iets eet. Ook krijg ik nog steeds heel lief allemaal cadeaus van familie en vrienden en durf ik zelf ook dingen aan te schaffen. Naarmate de weken vorderde voel in de kleine steeds meer in mijn buik bewegen. Wat een magisch gevoel is dat en ik kan dan ook niet wachten totdat R. het aan de buitenkant kan gaan voelen. En een hele mijlpaal is dat we nu gewoon op de helft zijn want over 20 weken kan het zijn dat we de kleine al in onze armen kunnen sluiten. Oriënteren op wat we in de babykamer willen hebben is dan ook al in volle gang. In het begin gaat de kleine in ieder geval slapen in het wiegje wat al generaties in mijn schoonfamilie rondgaat. Mijn vader is een box aan het opknappen en mijn moeder is een boxkleed aan het haken. Het belangrijkste wat we dan nog moeten aanschaffen is de commode en natuurlijk een ledikant als de wieg te klein is. We hebben nog genoeg te doen, maar ook nog voldoende tijd. Onwijs veel zin om de kamer in te gaan richten.

twitter poll zwangerschap geslacht

20 weken echo en geslacht

Maar geheel ontspannen was ik niet toen de 20 weken echo naderde. Ook al was de nekplooimeting goed, bij deze medische echo kunnen er nog andere afwijkingen gevonden worden. Deze echo is net als de nekplooimeting niet verplicht maar we wilden wel graag onderzocht hebben hoe het ervoor staat met de kleine. Een half uur lang werd er gekeken naar onder andere het hart, de hersenen, ruggetje en de buikwand. De echoscopiste kon het allemaal redelijk snel vinden en alles zag er goed uit. Wat een opluchting! Maar waar we ook nog op zaten te wachten was of we een jongen of meisje gaan krijgen. Ik opende een poll op Twitter omdat ik benieuwd was naar jullie gedachte erover. Eerst stond een meisje op kop maar uiteindelijk werd het 50/50 en zo is het ook maar net. De kans is namelijk ook 50% dus zo grappig dat dat er ook uit kwam. Bij een eerdere echo konden ze het zo snel niet zien omdat de kleine in kleermakerszit zat. Maar nu we toch een half uur aan het kijken waren, was er vast wel een moment waarop hij of zij zich wilde onthullen. En jawel hoor ze wilde zich onthullen. Inderdaad ze, want we krijgen een meisje!

romper hema sillyu speeltje

Hoe heb jij de eerste 20 weken ervaren?

Volg mindjoy op
Bloglovin | Instagram | Twitter | Facebook Pinterest

18 thoughts on “Zwangerschapsupdate | 20 weken

 1. Oooh wat leuk! Had ik het goed geraden! Halverwege al, het gaat zo snel!

 2. 20 weken alweer, wat gaat het snel! Fijn om te lezen dat het goed met je gaat en ook met de kleine meid <3 Ik dacht al een meisje! Ik vind het fijn om updates te lezen over je zwangerschap. Liefs

  • Anita

   Wat leuk om te horen! Ik wil het niet laten overheersen op mijn blog maar updates blijven zeker komen.

 3. Jaaaaa nu mag iedereen het weten! Een meisje is zo leuk (een jongen vast ook maar daar heb ik geen ervaring mee haha).. En het gaat snel nu he.. Nog even en je bent mama ❤️

 4. De tijd vliegt echt voorbij. Heel erg fijn dat zowel met jou als met jullie kleine meid alles goed gaat. Het lijkt me echt zo bijzonder om haar nu af en toe in je buik te voelen.

 5. Wat fijn dat de echo goed was! Gefeliciteerd met jullie meisje en nog even de tweede helft mee gaan maken. Ook prettig dat je niet echt last hebt van allerlei kwalen.

 6. Marij

  Hoe leuk,een meisje!!! Gefeliciteerd! En erg fijn dat je zwangerschap prettig verloopt, al op de helft snel hé. Geniet ervan meis en tot binnenkort x

 7. Marion

  Jaaaa, een meisje! Nog een keer gefeliciteerd!

 8. Wat leuk een meisje! Zat ik er toch mooi naast ;-). Maar het belangrijkste fijn dat alles goed gaat!

 9. Wauw! Een meisje! Super leuk 🙂
  Ik wens je nog 20 fijme zwangerschapsweken toe.
  Liefs, Lieke

 10. Wat fijn dat het zo goed gaat. En een meisje, die zijn het allerleukste, I know 😉 Succes nog even.

 11. Oh wow Anita. Ik vind het echt zo mooi en ben ontzettend blij voor jullie. Die verschrikkelijke tijd is nu over. Gelukkig.

  Geniet.

  De 20 weken echo vond ik twee keer heel spannend en ik was ook heel gelukkig toen de uitslag goed was.

 12. Oooh een meisje! Wat leuk! Ik vond de 20 weken echo heel erg spannend, ook toen kregen we te horen dat we een jongetje kregen. Ik ben echt zo blij voor jullie! Geniet!

 13. Wat een goed nieuws,
  een meisje, super leuk (niet dat jongens dat niet zijn 😉 )
  Gefeliciteerd, en ook alweer de 20 weken gepasseerd

 14. Wat leuk dat jullie een meisje krijgen! En fijn dat het zo goed gaat. 🙂

 15. Ik kan me inbeelden dat het allemaal toch spannend blijft. Dat heb ik ook wel! Gefeliciteerd met jullie meisje! Ik kijk al uit naar het moment dat wij het ook zullen weten 🙂

 16. Ohh van harte gefeliciteerd, zeker wanneer het daarvoor allemaal niet meezat! Ik hoop dat je heerlijk van deze zwangerschap kunt genieten 🙂 Ik ga gauw verder kijken op je blog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.