Zwangerschapsupdate | 25 weken

De 20 weken echo ligt alweer ver achter ons maar het derde trimester nadert nu toch echt in een rap tempo. De afgelopen 5 weken was het eigenlijk best rustig en ben ik zonder kwaaltjes doorgekomen. Het klopt echt als ze zeggen dat dit één van de meest fijne periode is gedurende je zwangerschap. Misselijkheid is verdwenen en mijn buik groeit maar is nog lang niet top zwaar, alhoewel deze de laatste weken toch echt wel een flinke groeispurt maakte moet ik zeggen. Wat er ook weer voor zorgt dat bepaalde bovenkleding te klein begint te worden.

kleed babykamer 23 weken zwanger

Babykamer inrichten en schopjes

De afgelopen weken zijn we druk bezig geweest met de babykamer. Na de goede 20 weken echo durfden we eindelijk dingen aan te schaffen. R. heeft de kamer leeggehaald en ik heb de Hemnes ladekast van de Ikea in elkaar gezet. Je bent er toch altijd weer langer mee bezig dan gedacht maar het resultaat mag er wezen. We gebruiken deze zowel als commode en kledingkast omdat de kamer niet al te groot is. Ook scoorden we een leuk kleed, een muursticker, wolkenlamp en twee planken die we nog op moeten hangen. Zo onwijs leuk om mee bezig te zijn. Tevens kwam onderstaande Maxi-Cosi gisteren binnen dus de baby kan komen. Alhoewel, doe dat maar niet en laat haar nog ongeveer 15 weken lekker groot worden binnenin mijn buik. Naarmate de weken vorderde voelde ik de schopjes steeds beter en harder. Afgelopen week zag ik zelfs mijn buik bewegen dus ze wordt steeds sterker. Zo fijn om te voelen want ik heb maar één echo gehad om te bevestigen dat het goed zit. Tijdens deze echo kwamen we er wel achter dat ze lekker in stuitligging ligt dus dat verklaard ook de trappen die ik steeds onderin mijn buik voel. En waardoor het vanaf de buitenkant niet altijd goed te voelen is.

Maxi cosi cabriofix denim hearts

Zwangerschapsyoga en de naam

En twee weken geleden had ik dan mijn eerste les zwangerschapsyoga. Ik vind het toch wel prettig om mezelf goed voor te bereiden op wat komen gaat en handige tips te krijgen voor mijn zwakke rug. Ik had verwacht er nu al veel last van te hebben maar dat valt gelukkig mee. Ook hadden we nagedacht over de naam en zijn er bijna uit. Maar wat is dat moeilijk zeg! Je stelt bepaalde ‘eisen’ en hoopt ineens een wauw gevoel te krijgen. Wie weet komt dat binnenkort. We gaan nu lekker genieten van alles wat er op ons afkomt en kijken uit naar de groeiecho over twee weken. Ook staat bloedprikken en de suikertest op de planning. Naar dat laatste kijk ik dan weer niet uit maar alles voor het goede doel. De hematoloog gaat daarnaast uitsluiten of er bepaalde maatregelen tijdens de bevalling genomen moeten gaan worden. En daarnaast gaan we ons lijstje van te kopen spullen afwerken en nadenken over het geboortekaartje. De komende tijd is het dus beduidend drukker dan de afgelopen weken maar dat is helemaal niet erg.

babypakje zeeman gekleurde speelbal

Was het tweede trimester voor jou ook zo fijn?

Volg mindjoy op
Bloglovin | Instagram | Twitter | Facebook Pinterest

14 thoughts on “Zwangerschapsupdate | 25 weken

 1. Fijn dat je je zo goed voelt! Hier is het tweede trimester ook zo fijn idd. Kan je mooi alles in orde maken en toegeven aan de nesteldrang haha

 2. Wat fijn dat je je zo goed voelt! Nu lekker genieten en alles in orde gaan maken.

 3. Marij

  Heerlijk die voorbereidingen, geniet er van. Weet het nog goed met de naam. Ruud kwam ermee toen we in Italië op vakantie waren en ik 10 weken was. Misschien bedenken we nog een andere naam dachten we en streepten steeds meer weg van ons lijstje met de top 10. Uiteindelijk waren we toch terug bij onze eerste naam, die voelde gewoon het beste. Tweede trimester vond ik ook erg fijn, had veel energie en minst ‘last’ van kwaaltjes en de buik. En dametje niet te hard schoppen hé…;-).

  • Anita

   Ja benieuwd hoe het bij ons gaat! Ja te hard trappen hoeft inderdaad niet 😉

 4. Heel erg leuk om te lezen weer deze update. Het bedenken van een naam lijkt mij ook best lastig!

 5. Wat fijn om te lezen dat je je goed voelt! Een naam kiezen lijkt me ook echt moeilijk. Gelukkig heb je nog even, het komt vast wel goed. Geniet van deze bijzondere tijd! <3

 6. Wat fijn dat je je zo goed voelt, heerlijk om er zo mee bezig te kunnen zijn. Lekker van genieten!

 7. Mooi buikje! Wat fijn te lezen dat je je goed voelt 🙂 Spannend hoor! Het lijkt mij een ervaring om zwanger te zijn. Fijn dat je aan je yoga bent begonnen 🙂

 8. Voorlopig is het inderdaad ook zo fijn al voel ik de grenzen van mijn lichaam wel behoorlijk. Sommige dingen gaan minder vlot. Fijn dat het bij jou allemaal zo goed gaat!

  • Anita

   Ik voel de grenzen ook veel eerder nu hoor Saar. Niet te snel wandelen en taken doseren dan gaat het goed!

 9. Ik heb de Hemnes kast ook als commode en kledingkast gebruikt. De twee lade van links boven was voor luiers 😉

  Fijn dat alles goed gaat. Ik vind het nog steeds zo leuk dat je zwanger bent Anita! Happy for you!

 10. Wat super fijn om te lezen dat alles zo goed gaat. Je krijgt het misschien wel drukker, maar wel met leuke dingen :-). Ik ben zo benieuwd naar de naam :-).

 11. Fijn om een update te lezen. Het gaat allemaal lekker z’n gangetje. Lijkt me leuk om steeds weer in een andere fase terecht te komen.

 12. Tanja

  Ik ben zo blij voor je!
  Genieten geblazen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.