Zwangerschapsupdate | 30 weken

Het fijne tweede trimester is achter de rug en ik ben nu toch echt in het derde trimester beland. En dat werd aangekondigd door het kraampakket wat bezorgd werd. De afgelopen vijf weken hebben we een hoop afspraken en onderzoeken gehad en ik praat je weer even bij in deze zwangerschapsupdate. Mijn buik groeit gestaag en de klachten zijn gelukkig minimaal. Ik had namelijk gedacht dat ik allang last zou hebben van mijn rug door mijn chronische rugklachten. Wat ik wel merk is dat mijn conditie nu hard achteruit gaat en alles op een rustiger tempo moet doen. En ik mij door mijn lage bloeddruk soms wel eens slap voel.

kraampakket vgz kraambezoekboek

Suikertest, bloed prikken en kleding

Net zoals vele andere mocht ook ik eraan geloven, de suikertest. In verband met mijn PCOS en licht overgewicht heb ik een groter risico op het ontwikkelen van zwangerschapsdiabetes. Zo ging ik dus nuchter naar het ziekenhuis, werd er bloed geprikt en mocht ik 300 ml glucoseoplossing opdrinken. Hierna mocht ik mijzelf twee uur vermaken op een stoel waarna ik er weer bloed geprikt werd. Ik moet zeggen dat ik het allemaal reuze mee vond vallen. Ja, het goedje was zoet maar niet super smerig en voor die twee uur had ik zowel een boek als mijn laptop meegenomen. De uitslag volgde later en gelukkig waren mijn waarden helemaal prima. Een week later mocht ik mij weer melden voor een groeiecho, gesprek met mijn case verloskundige en wederom bloed prikken. Dit om mijn stollingswaarden weer te bepalen en omdat ik Rhesus-C negatief ben. Van deze dag plaatste ik al een plog online. Maar onze kleine meid groeit gelukkig gemiddeld. Wat lastig werd was dat mijn winterjas niet meer dicht kon en ik het buiten toch wel graag warm wil hebben. Ik moet er een paar keer per dag op uit voor de hond en koos er dus voor om een zwangerschapsjas te kopen. Ontzettend ideaal en ben onwijs blij met mijn aankoop.

babyverzorging hipp dm

Babyspullen en geboorteplan

Langzaam aan begint ons lijstje met te kopen spullen ook te slinken. Zo gingen we naar de Ikea voor toebehoren voor het ledikant en gordijnen. Samen met mijn moeder maakte we deze op maat voor de babykamer. Ook plakten we de muursticker op, hingen we de lamp aan het plafond, de planken en schilderijtje aan de muur. En brachten we een bezoek aan de baby-dump waar ik toch overstag ging voor een voedingskussen waar ik nu heerlijk mee sleep. We konden de winkel natuurlijk niet verlaten zonder het gratis cadeaupakket. Tevens kwam de babyfoon afgelopen week binnen omdat er een leuke actie voorbij kwam. We hebben gekozen voor eentje zonder camera maar wel met nachtlamp, slaapliedjes en terugspreekfunctie. Al met al zijn we dus al een heel end met onze inkopen, alleen zijn we nog op zoek naar een handige prullenbak voor de luiers. Iemand een tip toevallig?  En waar ik lekker bezig ben geweest met spullen kopen, is de hematoloog druk bezig geweest met mijn geboorteplan. Deze is namelijk voor mij bepaald vanwege mijn bloedstollingswaarden. Ik moet ik het ziekenhuis bevallen en schreef het van mij af. In dat artikel vind je trouwens ook mijn laatste buikfoto als je dat leuk vind om te zien. En gisterenavond kwam de kraamzorg ook nog even langs voor een kennismakingsgesprek.

babyfoon philips avent

Was de 30 weken grens voor jou bijzonder?

Volg mindjoy op
Bloglovin | Instagram | Twitter | Facebook Pinterest

12 thoughts on “Zwangerschapsupdate | 30 weken

 1. Ik kan niet wachten op week 30, dat is hier pas over een week of vier. Maar zo te horen gaat het allemaal heel goed met jou en dat is prachtig! Nog tien weken genieten van de schopjes van je kleine meid en dan mogen jullie haar eindelijk in jullie armen sluiten 🙂

 2. Fijn dat het allemaal goed gaat en dat ze jou goed in de gaten houden in het ziekenhuis. Ik heb nooit een prullenbak voor luiers gehad. Ik gooide het meteen weg. Als het kind wat groter is en de grote boodschap echt gaat stinken (in het begin stinkt het niet vind ik, babypoep is lief) zijn er van die handige geur luierzakjes van HEMA.

  • Anita

   Ja van die luierzakjes heb ik al bij de Action gehaald. Maar heb het idee dat ik niet iedere keer naar de achtertuin wil lopen om het zakje weg te gooien, daarom een simpele prullenbak om dagelijks te legen. Een echte luieremmer vind ik overbodig! We denken nog even verder!

 3. Om eerlijk te zijn weet ik dat eigenlijk niet meer haha of ik naar de 30 weken uitkeek maar kan me goed voorstellen dat je het een mijlpaal vindt! Fijn dat alles goed gaat…

 4. Geen tip voor een luier prullenbak want het is veel te lang geleden dat ik voor het laatst beviel. Ik weet nog dat het een handig ding was en kanariegeel maar daar heb je weinig aan 😉

 5. Ik vond de 30weken wel echt een mijlpaal! Het echte aftellen begon toen! Fijn dat het zo goed gaat.
  Ik heb geen tip voor de luier prullenbak want die hebben wij nooit gebruikt.
  Succea met de laatste weken!

 6. Wat fijn dat alles goed gaat! Het worden nu echt de laatste loodjes :-).

 7. Zo leuk om te lezen. Echt heel fijn dat alles goed gaat.

 8. Wij hebben een Corbell/Corvell. Zoiets. Via bol.com met korting. De navulzakken zijn wel wat duurder, maar ik vind ‘m erg fijn en je doet er lang mee. Die babyfoon hebben wij trouwens ook. Werkt uitstekend. We hebben er 3 (!) met camera geprobeerd en die werkten niet!

  • Anita

   We hebben nu ook voor de Korbell gekozen. Simpel maar toch doeltreffend 😉 Wat balen van de babyfoon, goed om te horen dat deze het wel goed doet!

 9. 30 weken vond ik wel een dingetje hoor, echt de laatste maandjes die aanbreken! Heerlijk lekker genieten lieverd en wat leuk dat je ook aardig op orde bent qua kamertje 🙂

 10. Wij hebben de daiper champ gekocht. Lijkt me erg handig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.