Zwangerschapsupdate | 39 weken

Mijn laatste zwangerschapsupdate en ook nog eens één week eerder. Omdat ik een geplande keizersnede onderga weet ik namelijk nu al dat ik de 40 weken niet ga halen. De laatste loodjes wegen het zwaarst. En ook dit cliché is echt waar. In de vorige update kon je al lezen dat het steeds zwaarder werd. Maar nu drukt de kleine dame nog meer tegen mijn buik aan en neemt deze soms de meest rare vormen aan. Ook het wandelen met Louie is op een klein rondje in de ochtend eigenlijk niet meer te doen en bukken wordt moeilijker.

Gehaakt uiltje baby kleuren boxkleed

Meer krampen en bankhangen

Mijn buik groeit nog steeds maar echt in de weg vind ik hem niet zitten. De zwangerschapsjas die ik gekocht had heb ik nog steeds niet groter hoeven maken. Maar mijn zwangerschapsbroeken zaten echt niet lekker meer dus de laatste twee weken leef ik echt in jurken. De band van de broeken drukte teveel tegen mijn buik en zorgde voor krampen. Maar zo erg als na de kookclub had ik nog niet eerder gehad. Ik wilde opstaan om te gaan en ineens kreeg ik hele hevige krampen. Opstaan lukte haast niet en lopen ging ook niet zo goed. Mijn vriendinnen hebben mij toen heel lief thuisgebracht omdat autorijden er echt niet in zat. Eenmaal thuis heb ik ook contact gelegd met het ziekenhuis en wat ik zelf al dacht beaamden zij. Het waren mijn darmen die deze pijn veroorzaakten. Gelukkig zakte het in de nacht en is het nooit meer zo erg geweest maar we schrokken wel even. Dus toen ik merkte dat de krampen vaak erger werden als ik echt rechtop zat, hang ik nu meer in stoelen en voornamelijk op de bank. Maar dat vindt Louie helemaal niet erg want die komt er dan gezellig bij liggen. Alles wordt nu ook steeds meer bij elkaar gedrukt natuurlijk, maar fijn is anders.

Louie lekker hangen 38 weken zwanger mindjoy

Laatste afspraken en voorbereidingen

Afgelopen vrijdag hadden we voor de laatste keer een echo en konden we naar het hartje luisteren. Waar ik iedere keer een perfecte bloeddruk had, was het deze keer iets verhoogd. Niets om ons zorgen om te maken maar alertheid is wel geboden op een aantal symptomen. We hebben de laatste dingen besproken omtrent de geplande keizersnede en mochten deze bekijken via een virtual reality bril. Fijn om alvast gezien te hebben want zoals je weet maak ik het zelf niet mee. Ik ben bezig geweest met mijn vluchttas voor vijf dagen en heb uitgezocht wat we allemaal na de geboorte nog moeten gaan regelen. Borstvoedingsfolder goed doorgenomen en de belangrijke zaken opgeschreven zodat ik het straks gemakkelijk kan vinden. De box staat in de woonkamer en ook de kinderwagen/maxi cosi staat klaar. Samen hebben we ook het geboortekaartje gemaakt en de adressenlijst samengesteld. In huis heb ik nog een aantal schoonmaakklusjes gedaan die te lang waren blijven liggen. Dus ja, we zijn helemaal klaar en ik kan niet wachten totdat ik haar in mijn armen kan houden.

Heb jij de 40 weken in je zwangerschap wel gehaald?

Volg mindjoy op
Bloglovin | Instagram | Twitter | Facebook Pinterest

12 thoughts on “Zwangerschapsupdate | 39 weken

 1. Wwwwwww. wat spannend! Nu zijn het echt de laatste loodjes. Heel veel succes en ik wacht met spanning :-). X

 2. Marij

  Nog eventjes lieverd! Jullie gaan geweldige ouders worden. Tot binnenkort.x

 3. Wat spannend en bijzonder! Ik kan mij voorstellen dat de laatste loodjes het zwaarst zijn. Het einde komt nu echt in zicht, zo leuk!

 4. Oooh spannend meis. Nog even en je kan haar vasthouden. Succes met de laatste loodjes.

 5. Gertie

  Inderdaad spannend. Wij kunnen ook niet wachten om jullie wondertje te zien!!

 6. Zoveel geluk met jullie meisje gewenst! Dat je op een roze wolk mag leven en genieten van dit kleine wonder na een minder ‘gewone’ bevalling!

 7. Oh spannend! Heel erg veel succes met de laatste loodjes!

 8. Wat spannend!! Veel succes nog even! Mijn dochter is ook geboren dmv een geplande keizersnee, dus ben ook ‘bevallen’ met 39 weken 🙂

 9. Oh wat spannend zeg! Ondanks dat een keizersnee natuurlijk een veel langer herstel heeft, heb jij wel als enige voordeel dat je weet wanneer de kleine komt. Ik ben aan het wachten, 37,5 weken zwanger nu. Ik wens je alvast een goede operatie (want dat is een keizersnee natuurlijk) en geniet van het spannende moment dat je je dochter voor het eerst ziet!

 10. Super spannend allemaal! Zoals je weet heb ik de 40 weken ook niet gehaald.. Ben zo benieuwd wanneer je jullie meisje gaan ontmoeten!

 11. Ik zie dat je dit artikel op 1 februari hebt geschreven en je zegt dat je de 40 weken niet zou halen.
  Dat wil zeggen dat de kleine onderweg is nu?!
  Wat spannend allemaal! Ik ben zo benieuwd naar de naam van de kleine 🙂
  En ik duim dat alles goed gaat!!

 12. Wat spannend, ik hoop dat de kleine ondertussen al geboren is. Ik heb de 40 weken ook niet gehaald. Bij mij kwamen ze met 32 weken al via een keizersnee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.