Adventschallenge #2 Me-time

Afgelopen week was alweer week 2 van de adventschallenge, maar ik wil eerst nog even met jullie terugkijken naar week 1. Zoals je in mijn vorige adventschallenge artikel kon lezen doen er vele bloggers en niet-bloggers mee aan de challenge. Minimalisme en weggeven was het thema en er waren wat bloggers die hier hele mooie dingen mee hadden gedaan. Er sprongen voor mij drie blogs echt uit en die wil ik dan ook graag nog even uitlichten.

Mama's adventschallenge logo

Mooie artikelen adventschallenge minimalisme

Kim van Webkim had er echt werk van gemaakt. Ze wil mensen écht blij maken met de dingen die ze weg zou geven. Ze gaf een hoop spullen weg aan mensen in haar omgeving maar ook een boodschappenpakket aan iemand die het financieel moeilijk heeft. Hilde van Miss Koffieklets volbracht, ondanks dat ze goed ziek was, de adventschallenge en hoe. Ze hield een grote schoonmaak en zocht een heleboel spullen uit in huis. Deze schonk ze stuk voor stuk aan verschillende goede doelen. En dan als laatste Laura van Laura Collin. Ze heeft op zolder altijd al een doos staan waar dingen inzitten waar ze niets meer mee doet en dat terwijl ze het zelf niet breed heeft. Deze zocht ze nu uit en schonk het daadwerkelijk aan mensen die het goed kunnen gebruiken.

Like de Facebook pagina van de adventschallenge en gebruik de hashtag #adventschallenge op social media als je de challenge wil volgen.

Challenge week 2

De tweede challenge staat in het teken van me-time. Als niet-mama heb ik natuurlijk veel meer me-time dan mama’s. Series kijken, shoppen voor mijzelf of een boek lezen is voor mij goed in te plannen. Alhoewel lezen, en dan niet voor mijn blog, er de laatste tijd weer bij in schiet. Daarom wilde ik deze week mezelf uitdagen door dingen te doen die in mijn ogen niet standaard zijn. De opdracht voor deze week was:

Wees lief voor jezelf en verwen jezelf iedere dag.

Ik heb geprobeerd om iedere dag iets voor mijzelf te doen en de ene dag ging dat natuurlijk beter dan de andere. Soms was ik zo druk met mijn blog bezig of had ik een paar drukke werkavonden dat ik geen puf meer had om echt ontspanning te zoeken en me-time te creëren.

Maandag

Voordat ik naar het werk ging besloot ik om weer eens tijd te nemen voor het kijken van een film. Zoals ik eerder al zei series kijk ik voortdurend, maar echt de tijd nemen voor een film dat was weer lang geleden. Ik had al een tijdje op de planning staan dat ik de 100 jarige man die uit het raam klom en verdween wilde zien. Het is een verfilming van het gelijknamige boek van Jonas Jonasson. De 100-jarige Zweed Allan Karlsson ontsnapt uit het tehuis waar hij in woont en beleefd de meest vreemde dingen. Allan leeft volgens de levensfilosofie ‘Het is zoals het is en het wordt zoals het wordt‘. Op zijn reis ontmoet hij nieuwe mensen die samen met hem de meeste gekke dingen meemaken. Ook wordt er teruggekeken op de avonturen die hij de afgelopen 100 jaar heeft meegemaakt en deze zijn op zijn zachts gezegd bijzonder. De film is, net als het boek trouwens, hilarisch.

Me time film kijken Me time film 100 jarige man

Dinsdag

Ik was van plan om te kleuren in mijn kleurboek voor volwassenen. Echter zat ik teveel in mijn hoofd met de dingen die ik nog moest doen en kreeg het dus niet voor elkaar om even een me-time momentje te pakken. Ook vertrok ik eerder naar het werk waardoor ik minder tijd had dan ik ingepland had voor de dingen die ik nog moest doen.

Woensdag

Vandaag had ik een vrije dag dus nam ik de tijd om, sinds lange tijd, weer eens mezelf te trakteren op een maskertje. Waar deze challenge wel niet goed voor is. Ik zocht in mijn stash en vond een chocolade masker van de hema. Zo rook ik de hele dag nog naar chocolade, heerlijk ♥.  In de avond stond de dansvoorstelling Glass van Isabelle Beernaert op de planning. Ik ging met de trein naar de schouwburg in Tilburg, genoot van een heerlijke Starbucks op de heenweg en praatte met mijn schoonzus nog gezellig na in een café in de buurt.

Me time chocolademasker hema Me-time-maskertje Me time in de trein Me time dansvoorstelling Isabelle Beernaert

Donderdag

Hetzelfde verhaal als dinsdag. Ik dacht misschien lukt het mij vandaag dan om even te kleuren. Maar weer was ik ontzettend druk met mijn blog en werk. Ik schreef het artikel over de dansvoorstelling van gisterenavond en was druk bezig met de winactie die zaterdag online zou gaan komen.

Vrijdag

Zo kijk je een hele tijd geen films en nu gewoon twee in één week. Vrijdag ging ik weer eens sinds lange tijd naar de bios. Natuurlijk moest ik de derde film van de Hongerspelen zien en het is dat mijn vriendin niet eerder kon dat we nu pas zijn gegaan. Anders zat ik namelijk al de eerste week dat de film uitkwam in de bioscoop. Van tevoren gingen we nog even de stad in om te shoppen en kocht ik een paar te leuke dingen van paperchase bij de Bijenkorf.

Paperchase aankopen stationary Me time bios hongerspelen

Zaterdag

R. kwam met een goed idee en ik was helemaal vergeten dat we dit in huis hadden. Een massageapparaat die je in een stoel kan zetten voor een rug massage. Eerst deed ik een volledige rug massage en daarna nog een onderrug massage omdat die wel een extra massage kon gebruiken. Onder het genot van een kop thee en een oude flowmagazine had ik een heerlijk ontspannen me-time momentje.

me time functies massagestoel Me time massage flowmagazine

Zondag

Vandaag komt een vriendin op bezoek met haar kinderen en we gaan er een gezellig dagje uit van maken. Misschien dat ik in de avond nog een me-time momentje creëer.

 Wil je weten wat de challenge voor week 3 is? Neem dan een kijkje op mijn facebook pagina.

Wat doe jij tijdens me-time?

Bloglovin | Instagram | Twitter | Facebook

23 thoughts on “Adventschallenge #2 Me-time

 1. Wat een leukE dingen heb je de afgelopen week gedaan 🙂 dat masker ziet er heerlijk uit!

 2. Als je te veel in je hoofd zit, moet je dan niet juist gaan kleuren? Hoewel ik het helemaal herken hoor! Ik ga dan meestal hardlopen.

  • Anita

   Ja dat was ook de planning en is zeer zeker goed als je in je hoofd zit. Maar dan moet je het er nog bij pakken & tijd voor maken en op die dag lukte dat mij gewoon niet.

 3. Super leuk om te zien. Vooral de choco masker, goed gedaan! Heel benieuwd naar de rest van de challenge.

 4. Wow, als je dat zo op een rijtje zet heb je heel veel leuke dingen gedaan. Van kleine momentjes zoals een masker tot het theater en bioscoop bezoek. Leuk ook hoe je de andere bloggers in het zonnetje zet.

  • Anita

   Theater bezoek stond al een paar maanden dus puur toeval dat deze in de me-time week viel, wel leuk dus 🙂

 5. Goed om ook een stil je staan bij tijd voor jezelf.
  Is zo ontzettend belangrijk. En dan hoeft dit echt niet door middel van een maskertje te zijn, het kan op allerlei manieren..

 6. Als ik me-time heb dan zit ik in mijn onesie op de bank of in bed, met de ipad op schoot blogs te lezen. Of op pinterest te kijken. Wat ik nu bedenk wat ik al te lang niet heb gedaan is Breaking bad kijken! Brengt me op ideeën 🙂

  • Anita

   Veel plezier met breaking bad kijken! De beste serie die ik ooit heb gezien!

 7. Toch goed gedaan! Ondanks dat het dinsdag en donderdag anders liep dan gepland. Ik zie zelf bloggen ook als me time, dus op zich… 🙂

 8. Toch bewust je momenten kunnen pakken. Jaloers op je massage stoel. Heerlijk. En nu doorzetten met het nemen van tijd voor jezelf.

  • Anita

   Je mag hem komen uitproberen Petra 😉

 9. Wat een fijne me-time dingen heb je gedaan! Goed om hier wat extra aandacht aan te besteden 🙂 Dat massageapparaat lijkt me heerlijk ontspannend!

 10. Wat leuk dat je me genoemd hebt in je artikeltje! 🙂

  Het lijkt me echt heerlijk om eens naar de schouwburg te gaan. Ik heb altijd erg van dans en muziek gehouden. Lijkt me dat je een hele mooie avond hebt gehad.

  De film die je noemt ken ik niet, maar lijkt me inderdaad wel leuk!

  Succes met de komende week! 🙂

  • Anita

   Graag gedaan! Ja schouwburg is natuurlijk iets wat extra is. Gelukkig begint sytycd binnenkort weer, deze week zijn de audities namelijk 🙂

 11. Leuk om te lezen!

 12. Geweldig om dit zo te lezen! Leuk..

 13. oooooh, wat heb jij heerlijke me time momentjes gehad zeg ♥

 14. Wat een heerlijke momentjes.. en is dat washitape van paperchase?
  Oh wat baal ik van mijn rug haha dan had ik samen met jou kunnen gaan!

  • Anita

   Meer plastic tape maar morgen van dichtbij te zien in een nieuwe blogpost 😉 Jammer idd, maar eerst goed voor je rug zorgen!

 15. Wat heb je een leuke spulletjes gekocht bij paperchase! Gaaf zeg! Ik ben benieuwd naar je invulling van de nieuwe opdracht!

 16. Zo te zien is het je goed afgegaan om me-time te nemen 🙂 En wat lijkt me die massage stoel heerlijk zeg!

 17. Volgens mij staat dat boek van jouw film op maandag op mijn lijstje dat ik moet lezen van Joke Guns, die naar Zweden verhuist volgende week.
  Zij is schrijfster en ik heb bij haar cursus “kinderboeken schrijven” gevolgd.
  Ik vind het super hoe je altijd de andere bloggers vermeld
  Dankjewel hiervoor!
  Kleuren doen wij hier ook graag 🙂
  Ieder in zijn eigen boek… mama dus ook 😉
  xx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.