Adventschallenge #3 Happiness

Afgelopen week was alweer week 3 van de adventschallenge, maar ik wil eerst nog even met jullie terugkijken naar week 2. Zoals je in mijn eerste adventschallenge artikel kon lezen doen er vele bloggers en niet-bloggers mee aan de challenge. Me-time was het thema van vorige week en ik zag dat iedereen hier moeite mee had. De meeste mama’s vonden het lastig om me-time te creëren, maar ook de niet mama’s vonden de opdracht alles behalve gemakkelijk. Voor jezelf zorgen, ik schreef al eerder een artikel over hoe je meer zelfcompassie kan hebben dus ik was er al bewuster mee bezig geweest.

Mama's adventschallenge logo

Artikelen adventschallenge me-time in de spotlight

Tamara van CrazyGreatLife is lekker bezig geweest met haar hobby scrappen en heeft die week ook een workshop gevolgd. Daarnaast heeft ze series gekeken en kunnen uitslapen met een baby in huis. Dat moet heerlijk zijn geweest. Marjo van Mar-JoYa vond het maar moeilijk om bewust lief te zijn voor zichzelf. Samen met manlief bankhangen en haken. Maar het mooiste van alles was dat ze aan het eind van de week de dag op zich af liet komen en wel zou zien wat er zou gebeuren. En dan nog Astrid van Coole ouders. Ze had het plan om vanaf 21.30 uur offline te gaan en dan te luieren. Zaterdag was het haar gelukt en lag ze in bed een boek te lezen.

Like de Facebook pagina van de adventschallenge en gebruik de hashtag #adventschallenge op social media als je de challenge wil volgen.

Challenge week 3

De derde challenge staat in het teken van persoonlijk geluk en dankbaarheid. Stilstaan bij wat mij gelukkig maakt, ik probeer het zo vaak als mogelijk te doen. Maar soms nemen we alles voor lief en wil je elke keer weer meer. Blij zijn met wat we hebben, stoppen met klagen over het verleden en zorgen maken over wat nog komen gaat. Daar draait het allemaal om want zo wordt je pas echt gelukkig. Geen opdracht, maar het thema voor deze week was:

Wat is jouw persoonlijk geluk? Wat maakt jou happy? Waar ben jij dankbaar voor?

Verwondering bij de dingen die je doet en beseffen dat perfectie niet bestaat is de basis voor persoonlijk geluk. Al begin je met een dankbaarheidslijstje in de ochtend of je schrijft elke avond op waar je die dag gelukkig van werd. Daarom maak ik elke maand een joy in my mind om zo positief terug te kijken. Dan wordt het namelijk een gewoonte om ‘happy thoughts’ naar boven te halen en negativiteit niet te laten overheersen. Afgelopen week ben ik bewust om me heen gaan kijken en kwam ik bij het volgende dankbaarheidslijstje uit:

 • Geluk zit voor mij in de kleine dingen. Maandag introduceerde ik een nieuwe rubriek ‘hoe mindful is..‘ en hij werd goed ontvangen. Het maakt mij blij dat er lieve mensen zijn die de moeite nemen om mijn blog te bezoeken en ook nog eens reageren op mijn artikelen;
 • Een duimblessure zorgt er momenteel voor dat ik mijn werk niet volledig kan uitvoeren. Maar ik ben dankbaar dat ik werk heb en mij nu meer kan richten op het coachen en collega’s kan ondersteunen met randtaken waar ze niet aan toe komen;
 • Ik ben blij met mijn man R en alle lieve vriendinnen om mij heen. Het maakt mij gelukkig dat ze me waarderen om wie ik ben en we elkaar door dik en dun steunen;
 • Dankbaar ben ik voor onze financiële situatie en dat we vorig jaar een huis konden kopen. Ik heb donderdag eindelijk een eigen plekje gecreëerd op zolder zodat ik daar kan bloggen en knutselen;
 • Ik ben dankbaar dat ik nu keuzes maak die mij gelukkig maken en niet altijd meer anderen tevreden wil stellen;
 • Blij dat mindfulness bezig zijn mij momenteel helpt om zaken aan te pakken en ik hierdoor leer anders in het leven te staan;
 • En als laatste maakt muziek mij gelukkig. Afgelopen week heb ik veel naar Sam Smith geluisterd en wat een ontzettend fijne stem heeft deze man.

Wil je weten wat de challenge voor de laatste week is? Neem dan een kijkje op mijn facebook pagina.

Waar ben jij dankbaar voor en wat maakt jou gelukkig?

Bloglovin | Instagram | Twitter | Facebook

17 thoughts on “Adventschallenge #3 Happiness

 1. Ik vind jouw artikelen heel erg fijn om te lezen. Ze zijn goed geschreven en ik heb heel erg vaak iets aan de dingen die je schrijft, vooral de artikelen die over mindfulness gaan. Je hebt nu ook weer hele mooie punten benoemd.

  • Anita

   Oh wauw Marion, wat een super lieve reactie! Ontzettend fijn om te horen dat mijn artikelen je vaak helpen.

 2. Bij mij werkt het ook zo goed om dankbaarheidslijstjes te maken. Mooi lijstje heb je meid.

 3. een heleboel dingen om dankbaar voor te zijn. Vooral je eigen keuze’s maken en de lieve mensen om je heen zijn zo fijn! Geniet ervan!
  En wat lief dat jij mij vermeld. Ik kon uitslapen omdat R was werken Zoë bij opa&oma was hihi. Erg lekker inderdaad!

 4. Wat een ontzettend mooi lijstje waar je dankbaar voor ben! Ik ben me er ook heel bewust van dat ik zoveel heb om dankbaar voor te zijn!

 5. Jorine

  Wat fijn om weer te lezen Anita! Ga zo door, met plezier lees ik je blogs!

 6. Hihi, wat leuk! Muziek maakt mij ook heel gelukkig ( Kan me heel gelukkig maken 😉 )

  En wat fijn dat je een eigen plekje hebt! Is voor mij nog eventjes een ver-van-mijn-bed-show. Ik loop met de laptop door huis en parkeer me op de plek die op dat moment vrij is. Ooit heb ik er wel even over lopen klagen, dat iedereen zijn eigen plekje had behalve ik. En daar reageerde zoonlief op met: “Misschien kun je een stoel en tafel in de kelder neer zetten, die is nog vrij!” ( Onze kelder is heel koud en vochtig, maar het was lief aangeboden uiteraard…)

  Fijne nieuwe week! 🙂

  • Anita

   Haha, slim van zoonlief 😉 Jammer dat je voor jezelf geen plek hebt (kunnen) creëren.

 7. Super leuk om te lezen weer, niet alleen leuk maar vooral heel mooi.

 8. Wederom een mooi lijstje, fijn hoor je eigen plekje op zolder. Kan je ook makkelijker spullen laten liggen.

 9. Wat een mooi dankbaarheidslijstje heb je gemaakt! Het is fijn om stil te staan bij dit soort dingen. Leuk dat je nu een eigen plekje op zolder hebt gecreëerd voor het bloggen en knutselen! Ik vind het heel erg mooi om over dit soort dingen te lezen, jouw blogs laten mij altijd nadenken net zoals nu over mijn eigen dankbaarheidslijstje!

  • Anita

   Wat lief en fijn om te horen meis!

 10. ik ben voorstander van dankbaar zijn en hier bij stilstaan, onder tussen ook al tig blogjes over geschreven…
  de ene keer gaat het me beter af dan de andere keer…

 11. Zo’n mooi lijstje!
  Je schrijft echt heel mooi.
  xx

  • Anita

   Oh wauw wat een ontzettend lieve reactie *bloos*

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.