Adventschallenge #4 Acts of generosity

We zijn alweer aan het einde gekomen van de adventschallenge, maar zoals elke week kijk ik nog even met jullie terug. Zoals je in mijn eerste adventschallenge artikel kon lezen doen er vele bloggers en niet-bloggers mee aan de challenge. Geluk en dankbaarheid was het thema van vorige week en ik zag weer erg mooie artikelen voorbij komen. Drie blogs wil ik vandaag dan weer uitlichten voor jullie.

Mama's adventschallenge logo

Mooie artikelen adventschallenge happiness

Mirella van Mirstylez maakte een lijstje waar ze blij en trots op was. Ze is trots op de foto’s die ze maakt en terecht. De mooie foto van haar zoontje sprong voor mij echt van het scherm. Minke van Just the little thing wilde geen lijstje plaatsen wat voor de hand lag dus is ze op zoek gegaan naar de kleine dingen. Frisse lucht, samenzijn en de mooie quote ‘make today ridiculously amazing’ op haar fiets. En als laatste Nicole van Meisje Eigenwijsje, ze geniet elke dag van de grote en kleine dingen. Kleine Fay heeft ontdekt hoe ze kusjes moet geven en ze werd helemaal enthousiast van Flowmagazine nadat ik haar overhaalde om hem toch maar eens te kopen. Daar werd ik weer blij van!

Challenge week 4

De laatste challenge staat in het teken van acts of generosity, vrijgevigheid. Als zorgmens ben ik hier dagelijks mee bezig en help ik de cliënten op mijn werk. Echter krijg ik hiervoor betaald en is het niet echt vrijgevigheid te noemen. Maar het zit daarnaast gewoon echt in mijn genen om anderen te helpen. De opdracht van deze week is dan ook:

Iets goed doen voor een ander. Zonder dat je daar zelf beter van wordt.

Act of kindness quote adventschallenge
Bron

Ik heb afgelopen week natuurlijk zelf goede dingen gedaan voor een ander. Maar anderen deden weer goede dingen voor mij en ook hier wil ik vandaag even bij stil staan. Vriendelijk- en vrijgevigheid komt natuurlijk van twee kanten en je merkt dat als jij aardig bent, de ander dat ook voor jou is.

Maandag

Ik deelde maandag mijn kennis van het enneagram en ik kreeg erg leuke reacties. Een aantal hebben zelfs de test gedaan om te weten welk enneagramtype ze zijn. Zelfreflectie is ontzettend belangrijk en het geeft je een hoop inzichten. Bloggen vind ik sowieso getuigen van vrijgevigheid. Je deelt je kennis op het wereldwijde web en hoopt dat degene die het leest hier iets aan heeft. Tijdens het winkelen, later die dag, hoorde ik dat een mevrouw iets zocht, ik wist waar het lag dus vertelde haar waar ze het kon vinden.

Dinsdag

Vandaag schreef ik kerstkaarten met een persoonlijke boodschap omdat ik de ontvanger graag blij wil maken. In de avond was het de bedoeling om met de bus naar de stad te gaan. Ik had met een vriendin afgesproken om Gooische vrouwen 2 in de bioscoop te bekijken. Maar toen ik in de bus stapte bleek dat deze alleen een rondje door de wijk zou maken. Blijkbaar was er een nieuwe dienstregeling waardoor er wat bussen geschrapt waren. Echter was de buschauffeur zo vriendelijk om mij mee te nemen naar de stad zodat ik nog op tijd kon zijn. Ik heb hem hier natuurlijk ontzettend voor bedankt. Ook bedankte ik de buschauffeur die mij thuis bracht. Mensen stappen tegenwoordig te vaak in en uit de bus zonder iets te zeggen.

Kerstkaarten schrijven vrijgevigheid

Woensdag

Vier dagen per week zit ik een uur in de auto om van en naar het werk te komen. Op de snelweg zie je veel gebeuren. Met regelmaat heb je een bumperklever achter je, wordt er onnodig links gereden of wordt je gehinderd tijdens het in- en uitvoegen. Deze week heb ik tijdens het rijden regelmatig iets goeds gedaan voor een ander. Ik gaf ruimte als ik zag dat mensen wilde invoegen, ging aan de kant als er weer eens een snelheidsduivel kwam aanrijden en haalde pas in als ik zag dat ik niemand zou hinderen. Misschien allemaal normaal rijgedrag, maar ik zie te vaak dat dit helaas niet meer de normaalste zaak van de wereld is op de weg.

Donderdag

Vandaag had ik dan eindelijk de tijd om een bief terug te schrijven aan Anna. Ik kreeg begin deze maand een brief van haar post it project en vind echt dat zij hiermee ontzettend vrijgevig is. Ze verwacht helemaal niet dat je iets terug schrijft, maar ik vond dat ook zij een brief in haar brievenbus mocht krijgen. Daarnaast was ik cadeaus aan het inpakken voor een kerstpakket dat ik volgende week ga weggeven.

Post it project brief terug schrijven Nieuwe koelkast inbouwen

Vrijdag

Mijn vader was vandaag weer zo aardig om ons te helpen met het inbouwen van de nieuwe koelkast. Dit duurde langer dan we hadden gedacht en daardoor liep ik nog even snel de supermarkt in voor een maaltijd om te eten op het werk. Een man was zo vrijgevig om mij voor te laten bij de kassa, ik had 1 product en hij moest zijn kar nog uitladen. Op het werk aangekomen zag ik dat een cliënt thuisgebracht werd, ik hield de deur open voor de collega die zijn rolstoel duwde zodat ze meteen door kon lopen.

Zaterdag

Vandaag begroette en/of glimlachte ik naar alle mensen die mij tegemoet kwamen lopen. Op het terrein waar ik werk doe ik dit ook altijd. Daarnaast was een vriendin zo aardig dat ik haar jas kon lenen. R en ik gingen bij haar op bezoek en doordat we alleen maar in de auto en bij haar binnen zou zitten nam ik mijn jas niet mee. We besloten echter dat we wel even konden gaan winkelen en dat was natuurlijk te koud zonder jas. Thnx meis!

Zondag

Dit wordt een lekkere lazy sunday waarin ik nog een blogpost voor morgen ga schrijven en bij de andere adventschallenge deelnemers ga kijken en reageren. Het is natuurlijk altijd leuk om een reactie op een artikel te krijgen

 Ik ben blij dat ik de afgelopen vier weken wat bewuster met de mooie thema’s aan de slag ben gegaan. Hopelijk heb jij ook genoten van de adventschallenge?

Doe jij ook graag iets voor een ander?

Bloglovin | Instagram | Twitter | Facebook

17 thoughts on “Adventschallenge #4 Acts of generosity

 1. Ik heb zeker genoten maar ben er niet zo bewust mee bezig geweest de laatste week.. Oeps!

 2. Wat een leuke Adventschallenge! Geniet van je zondag!

 3. Wel, jij hebt véél goed gedaan!!
  En dank voor de links in je post. Interessant!

 4. Ja, ik heb ook genoten. Ik heb niet meegedaan, maar heb wel bij een aantal bloggers meegelezen en ik heb hele mooie dingen gelezen. Vandaag bij jou weer. Heel erg mooi!

  • Anita

   Thnx Marion! Ja meelezen is soms net zo leuk om meedoen.

 5. Hallo Anita,

  Wat leuk die brieven, is dat een project? Ik kwam zelf van de week mooi postpapier tegen. Jij en de vondst inspireren me tot het schrijven van een brief. Wat een goed idee. Ik zal je even toevoegen op bloglovin, ookzo leuk van deze challenge, je komt in contact met allerlei mensen. (nu zag ik de berichten in fb-groep)

  • Anita

   Ja dat is idd ook het leuke van de challenge geweest. Post it is een project van Anna, als je op de link klikt komt je op het artikel van de brief die ik van haar ontvangen heb. Leuk dat je hierdoor een brief gaat schrijven!

 6. Ik vond het heel mooi om mee te kunnen lezen met de adventschallenge. Het is fijn om iets voor een ander te kunnen doen, hoe groot of klein ook. Ik bedankt ook altijd de buschauffeur en zeg vrolijk gedag, de meeste mensen scannen alleen hun ov-kaart en lopen zonder iets te zeggen door terwijl het zoveel verschil maakt om even vriendelijk gedag te zeggen! 🙂 Lief dat je zoveel voor andere mensen hebt gedaan en fijn dat je zelf ook hulp hebt gekregen!

 7. Wat een mooie challenge! Leuk om te lezen wat je hebt gedaan. Zoals de buschauffeur begroeten. Ik rijd al jaren auto, maar een paar jaar geleden ging ik regelmatig met de bus met een cliënt. Toen viel het me op hoeveel mensen inderdaad niet de moeite nemen de chauffeur te begroeten. En dat was nog vóór de chipkaart! Ik vond het niet meer dan normaal om het wél te doen en het
  gaf me een heel goed gevoel!
  Ik doe graag wat voor andere mensen. Deze week was mijn vaders verjaardag, maar hij is bijna 4 jaar geleden overleden. Ik heb mijn moeder, zusjes en broertje en Nog twee stellen die bevriend waren met mijn ouders een fotocollage van mijn vader gestuurd met voor iedereen een persoonlijk berichtje achterop. Dit bracht wat meer emoties teweeg dan ik had verwacht! Meer dan blij waren ze ermee. En ik daarmee meer dan blij dat ik dit heb gedaan!

  • Anita

   Wauw, wat een ontzettend mooi gebaar! Hopelijk heb ja daar ook weer kracht uit gehaald? Ook al is het 4 jaar geleden, blijft moeilijk lijkt mij!

   • Zeker, geeft me een heel goed gevoel! En ja, het blijft moeilijk, maar het is waar dat de tijd wonden heelt. En daarnaast vindt ik zoveel positiviteit en kracht in mijn gezin, dat houdt me echt op de been!!

 8. Leuk om te lezen wat je afgelopen week hebt gedaan. Drukke week zo te zien!

 9. Gertie

  Mooie blog!
  Maar één puntje van kritiek: het is eigenlijk niet mogelijk om iets voor een ander te doen zonder dat je er zelf voordeel van hebt.
  Want je wordt er tenslotte zelf altijd heel blij van!

  • Anita

   Blij word je er idd zeker van 🙂

 10. ik ben heel vrijgevig, en ook al heb ik mijn neus al meerdere malen gestoten…
  ik vind dat je andere moet helpen waar je kan en waar nodig…
  Of ik kan slecht nee zeggen, dat kan ook nog 😉

 11. Super mooi om te lezen. Ik word een stuk bewuster van dit soort artikelen, niet dat ik normaal gesproken een enorme kreng ben maar het is toch mooi om te lezen dat andere mensen hier goed mee bezig zijn.
  Overigens de buschauffeur groeten doe ik altijd ook dag en dank je wel zeggen als ik bij ingang eruit mag lopen.

 12. Wat heb je er een leuke invulling aan gegeven.
  Helemaal waar dat het van 2 kanten komt, vriendelijkheid.
  Super leuk dat je mijn blog hebt genoemd, geluksmomentje van deze avond. Thnx!

  Hele fijne feestdagen gewenst :)!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.