Bullet journal 2018 setup

Een nieuw jaar betekend nieuwe kansen voor je bullet journal. Ik ben gewoon verder gegaan in mijn 2017 Leuchtturm1917, maar je kan ook altijd een nieuwe in gebruik nemen. Eerder kon je al lezen wat een bullet journal voor je kan betekenen. En vandaag dan in de praktijk. Ik ben de afgelopen dagen druk bezig geweest met mijn 2018 setup. Wat wil ik erin hebben om bij te houden? Welke lay-out is praktisch? En wat zijn mijn nieuwe doelen? Voorheen had ik een groot vision board op canvas. Nu heb ik deze verwerkt in mijn bullet journal. Dit omdat ik deze toch dagelijks open en deze pagina kan bekijken. Benieuwd naar mijn moodboard en trackers, lees dan vooral verder.

Vision board 2018 mindjoy bullet journal formaat

Vision board en doelen 2018

Dit jaar wilde ik mijn vison board graag compact en klein houden. Het leek mij daarom een goed idee om deze te verwerken in mijn bullet journal. Het visualiseren van mijn doelen en wensen blijft een goede manier om deze te verwezenlijken. We starten 2018 als moeder, werkloos en in de WW. Er valt op werkgebied dus genoeg te wensen en een nieuwe baan staat dan ook bovenaan mijn doelenlijst. Als moeder zijnde wil ik de ontwikkelingen van J. goed bij blijven houden. Zo ook elke dag de mom’s one line a day in blijven vullen en haar eerste jaar fotoalbum maken. Zelf wil ik lekkerder in mijn vel zitten. En ga dus aan de slag met home workouts. Mijn streven is daarnaast om elke dag 10.000 stappen te zetten. Genoeg om aan te werken zou ik zeggen. Om deze zaken goed bij te kunnen houden heb ik trackers in mijn bullet journal gemaakt. Zo kan ik in één oogopslag zien hoe het gaat en waar ik nog beter mijn best kan doen. Tevens ziet het er straks ook gewoon erg leuk en kleurrijk uit.

Bullet journal moodtracker doelen 2018

Trackers en weekly lay-out

Allereerst wil ik komend jaar graag mijn humeur bijhouden. Voor J. deed ik dit al. Maar om goed te kunnen tracken hoe ik in mijn vel zit is daar de mood tracker voor. Soms wordt het ook wel eens mijn jaar in pixels genoemd. De tracker waar ik het langst mee bezig ben geweest is het 10.000 stappen bos. Op de Bullet journal Nederland Facebook pagina kwam ik deze tegen en vond het een geniaal idee. Dat mijn bos maar zo groen mogelijk mag worden. Om er daarnaast voor te zorgen dat ik workouts ga doen heb ik ook een workout tracker gemaakt. Hetzelfde principe als de mood tracker en kan zo dus snel zien of ik goed bezig ben. Ook zit er een pagina in voor de eerste woordjes van onze dame. Hier kan ik ze met datum in bij gaan houden. Als laatste vond ik het belangrijk om een schoonmaak schema te maken. Om zo de dagelijkse, wekelijkse, maandelijkse en (half)jaarlijkse klussen in huis bij te kunnen houden.

Bullet journal stappenteller tracker 10000 stappen bos Bullet journal workout tracker voorpagina januari 2018

Omdat januari al snel om de hoek komt kijken heb ik ook maar meteen de eerste spreads gemaakt. Een voorpagina met heel simpel januari geschreven met een sjabloon. De patronenstroken zijn washi sheets van de Action. Heel handig want zo kan ik de gehele maand hetzelfde patroon geven en knippen zo groot als ik wil. De maandelijkse lay-out is simpel maar doeltreffend. Met een beetje kleur ziet het er gelijk een stuk aantrekkelijker uit. Elke dag schrijf ik op mijn dankbaarheidspagina en noteer ik wat het humeur van onze dochter was. De eerste weekly spread is geïnspireerd op de spread van AmandaRachLee. Een YouTube kanaal om zeker te gaan volgen als je dat nog niet deed. Want wat een talent heeft zij! Hier komt dus ook het patroon van mijn voorpagina in terug. Vind je een slaaptracker omdat ik bij wil houden wanneer J. ’s nachts wakker wordt. En ook nog een to do lijst van dingen die ik zeker niet moet vergeten die week. Het is de eerste keer dat ik deze ga gebruiken dus ik ben benieuwd. Het kan best dat de week erna er anders uitziet. En het kan ook nog eens zijn dat ik weer terug ga naar het gebruiken van dailys. Het is kijken wat het fijnste werkt.

Bullet journal monthly lay out januari Bullet journal dankbaarheid tracker kind mindjoy Bullet journal weekly lay out januari 2018

Heb jij jouw 2018 spreads al gemaakt?

Volg mindjoy op
Bloglovin | Instagram | Twitter | Facebook Pinterest

6 thoughts on “Bullet journal 2018 setup

 1. Oh dat bos is zo leuk, die jat ik van je hoor 😉

  • Anita

   Ik kwam hem ook weer bij iemand anders tegen. Dus lekker namaken zou ik zeggen! Je bent er wel ff mee bezig hoor 😉

 2. Ik vind je bullet journal zó mooi! Maar ik kan niet tekenen en ik raak dat soort dingen kwijt. Of het wordt vreselijk rommelig.

  Heb voor volgend jaar wel een jaarplanner gemaakt in Excel. En een maandplanner en een doelenlijst. In principe kun je in Excel ook een heel bulletjournal kwijt. Dus ik lees goed mee en wie weet kan ik het verwerken in m’n spreadsheet. Kan ik niet kwijt raken, hoef ik niet voor te kunnen tekenen, is eventueel te wissen en ik kan toch alles bijhouden 🙂

  Succes volgend jaar!

  • Anita

   Ah thnx! Zoveel heb ik niet getekend en voor mijn gevoel heb ik het nog redelijk simpel gehouden. Maar kwijtraken maakt het lastig idd. In Excel kan je zeker ook aan bullet journaling doen. Fijn dat je een manier gevonden hebt die werkt voor je!

   Jij ook veel succes komend jaar!

 3. Wow, wat een mooie pagina’s. De pagina van de stappen is erg mooi. Mooie doelen ook trouwens 🙂

 4. Dat ziet er mooi uit! Zelf heb ik een agenda gekocht met op de ene pagina de week en op de amdere pagina ruimte voor notities. Dat is voldoende voor mij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.