Dansers die mij hebben weten te raken

Dans, ik geniet hier altijd intens van. Daarom ben ik zo blij dat So you think you can dance weer begonnen is en aanstaande zondag de liveshows starten. Afgelopen seizoenen ben ik hier ook bij aanwezig geweest, maar dit jaar heb ik er helemaal niet meer aan gedacht en zijn ze natuurlijk alweer uitverkocht. Maar ik kijk niet alleen naar SYTYCD, maar bij ieder dansprogramma dat gemaakt wordt zit ik met een lach op mijn gezicht te kijken. Daarnaast heb ik alle voorstellingen van Isabelle Beernaert bezocht en wordt iedere keer weer geraakt. Als een danser goede ritmische bewegingen heeft, emotionele expressie kan overbrengen en vloeiende lijnen laat zien dan kan ik helemaal meegezogen worden in het moment. Er zijn een aantal dansers die mij echt hebben weten te raken de laatste jaren en die wil ik graag met jullie delen.

Sedrig Verwoert

Sedrig heeft meegedaan aan seizoen vier van sytycd, maar wist het publiek niet te overtuigen en dat vind ik vaak zo ontzettend jammer van deze programma’s. Ontzettend goede dansers hebben hierdoor ook niet altijd de kans, worden beoordeeld tijdens een moment opname en hoe ze overkomen. Het geeft ze echter wel een podium en naamsbekendheid waardoor er eventueel deuren open kunnen gaan. In 2013 deed Sedrig mee met de eurovision young dancers contest en won. Je ziet dat hij hier gewoon echt in zijn element is.

Justen Beer

Een jonge danser die nog veel gaat bereiken is Justen Beer. Justen deed mee met Everybody Dance Now en won het eerste seizoen. Een ontzettend getalenteerde breakdancer die de meest mooie spins maakt. En dat alles niet op de meest voor de hand liggende muziek die gebruikt wordt in deze scene.

Timor Steffens

Als er een danser is die het ver geschopt heeft in de danswereld dan is het Timor Steffens wel. Hij deed mee met het eerste seizoen van sytycd, maar  danst nu met een aantal wereldsterren uit Amerika. Chris Brown, Madonna en hij zou zelfs dansen bij het laatste tour van Michael Jackson. Ik ben fan van zijn dansflow.

Herrold Anakotta

Herrold deed mee aan The Ultimate Dance Battle en zat in het team van Vincent Vianen. Popping is zijn specialiteit en hoe. De bewegingen die hij met zijn lichaam in slow motion maakt zijn zo mooi. En vaak weet hij de meest prachtige muziek uit te kiezen en iedere beat te raken.

Angelo Pardo & Els Smekens

Het beste danskoppel met de meest mooie choreografie ooit zijn Angelo en Els uit seizoen 2 van SYTYCD. Ik kan deze choreografie van Ish ait Hamou wel uren achter elkaar bekijken en dat komt mede door de muziek van Yann Tiersen. Enjoy!

Rachid Pardo heeft in DNA een aantal hele mooie portretten gemaakt van dansers die echt het kijken waard zijn

Kan jij ook zo geraakt worden door dans?

Bloglovin | Instagram | Twitter | Facebook

11 thoughts on “Dansers die mij hebben weten te raken

 1. Hele goeie dansers!! Ik word vaak al geraakt door muziek alleen, als daar ook nog eens een passende en mooie dans bij zit ben ik helemaal verkocht. SYTYCD heb ik tot seizoen 5 gevolgd… op hoeveel zitten ze nu?:-P. Zelf heb ik een tijdje aan streetdance en jazzballet gedaan en nu doen we bij het koor bij veel liedjes een dansje en freestyle ik een beetje op feestjes ;-). Ik zal die portretten later op mijn gemak eens bekijken.x

  • Anita

   Muziek doet idd ook ontzettend veel. Zitten nu bij seizoen 7!

 2. Dit heb ik nog nooit gekeken, weet niet waarom…
  Hou echt wel van dansfilms ofzo, maar dit ik weet t niet…
  Die laatste dans, wow prachtig om te zien…..

 3. Niet mijn stadsgenoot Dieter? Hihi. Ik kijk eigenlijk niet SYTYCD… Maar ik vond het grappig toen ik hoorde dat hij meedeed, omdat hij ons onze openingsdans voor ons huwelijk heeft geleerd.

 4. Ik heb eigenlijk niks met dans en cultuur ( cultuurbarbaar hierzo ), maar wel superknap van die mensen. Zelf ben ik echt een meisje-meisje die dolgraag een balletvoorstelling zou willen zien 🙂

 5. Prachtig! Ik vind deze ook erg mooi: https://vimeo.com/118946875 🙂

  • Anita

   ja ontzettend mooi Sylvia, zag deze laatst ook voorbij komen. Vooral de plek waar hij danst maakt het helemaal af.

 6. Ik hou wel van cultuur. Maar met dans heb ik toch echt minder. Misschien komt het omdat ik er weinig van snap.

 7. Ik ben echt gek op SYTYCD, soms ben ik te druk en dan baal ik echt dat ik een aflevering mis. Het is toch altijd leuker om het op TV te zien. Ik heb vroeger ook gedanst en soms zou ik wel weer willen beginnen.

 8. Ik kan hier niet over meepraten maar toch heb ik het met plezier gelezen. Zelf stiekem thuus dansen doe ik dan wel weer ;-), beetje playback erbij.
  So you think you can dance en alle andere contest programma’s hebben mij nooit echt getrokken.

 9. Mooi artikel! Ik houd heel erg van dansen en geniet er ook ontzettend van om ernaar te kijken. Jouw favoriete dansers zijn inderdaad erg goed. Echt leuk dat je hier een artikel over gemaakt hebt. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.