De 10 artikelen die meer aandacht mochten krijgen

Er zijn artikelen die goed scoren op je blog maar zijn dat ook de artikelen waar je met hart en ziel aan gewerkt heb? Ik deelde al eens de 10 best bekeken artikelen maar wat zijn nu mijn top 10 artikelen op mindjoy. Soms denk je dat een artikel goed gelezen gaat worden maar komen er eigenlijk maar weinig mensen op af. En zeker bij de start van je blog zijn lezers die reageren vaak schaars. Daarom deel ik nu de tien artikelen die wat mij betreft meer aandacht mochten krijgen.

10. Wat komt er kijken bij het kopen van een huis

Een drieluik welke ik schreef in aanloop dat we 1 jaar huiseigenaar waren. Het kopen van een huis, daar gaat veel tijd, moeite en uitzoekwerk in zitten. Want wat moet je wel en niet doen tijdens het bezichtigen van een huis en is belangrijk bij het afsluiten van een hypotheek? Ik zette alles wat wij in deze periode geleerd hebben voor je op een rijtje.

9. Bewust alcoholvrij

Als je niet drinkt dan wordt bijna altijd gevraagd waarom. Eigenlijk een onnodige vraag want waarom zou je jezelf moeten verantwoorden voor een keuze die je in je leven maakt. Ik mis het drinken van alcohol niet en het is een bewuste keuze geweest waar ik nog steeds achter sta.

8. DIY tutorial oorbel display

Een simpele DIY en het resultaat gebruik ik nog steeds voor het ordenen en zichtbaar maken van mijn oorknopjes. Na anderhalf jaar nog in tact en het ideale middel gebleken om mijn oorbellen op te bergen.

DIY oorbel display benodigheden

7. Anders kijken naar objecten

Herken je dat? Je zit naar een object te kijken en ineens zie je er een gezicht in. Helemaal niet raar want het fenomeen heeft zelfs een naam. Ik zie onwijs vaak gezichten in objecten en meerdere met mij getuigd het Instagram account I see faces in the strangest places.

6. Banaan en ei, de perfectie combinatie

Een perfecte gezonde combinatie in de keuken is natuurlijk banaan en ei. Ik deelde een aantal variaties die ook nog eens gemakkelijk te maken zijn. Vooral de mugcake blijft hier favoriet.

5. Terugkijken naar mijn studententijd

Als iemand zijn studententijd ten volste heeft benut dan ben ik dat wel. Twaalf jaar gestudeerd en drie studies afgerond waar ik een ontzettend leuke tijd heb gehad en nieuwe mensen heb leren kennen. Maar ik heb er onwijs veel geleerd en ook dat deel ik in het artikel.

Burn out wijze spreuken

4. Burn-out, hoe heeft het zover kunnen komen

Een levensveranderende gebeurtenis en DE reden waarom ik ook mijn blog ben gestart. Openheid geven over moeilijke zaken in het leven, zoals mijn burn-out, vind ik onwijs belangrijk en delen zorgt hopelijk ook dat anderen hier open over kunnen praten.

3. Risico’s van het vak

Het werken in de gezondheidszorg is helaas niet zonder risico en dat heb ik ook meerdere malen aan der lijven ondervonden. Ik vind dat hier te weinig aandacht aan besteed wordt en deel mijn verhaal. Want de zorg is leuk om in te werken maar heeft ook mindere kanten.

2. Wat leer ik van de fysiotherapeut

Samenhangend met de vorige twee artikelen heb ik ook jaren een abonnement gehad op fysiotherapie. Verschillende therapeuten hebben mijn rug, schouders en nek weer op orde gebracht. Daarnaast heb ik zelfs kaakfysiotherapie gehad om het kauwstelsel weer op orde te brengen. En ik heb daar veel van geleerd.

1. Cirkel van invloed

Een cirkel waarbij je leert om energievreters te lijf te gaan. Je moet nagaan of hetgeen waar je energie aan besteed past binnen de cirkel van invloed of de cirkel van betrokkenheid. Een onwijs fijn middel die mij goed heeft geleerd waar ik wel en niet aandacht aan hoor te besteden.

Heb jij deze artikelen al eens gelezen?

Volg mindjoy op
Bloglovin | Instagram | Twitter | Facebook Pinterest

8 thoughts on “De 10 artikelen die meer aandacht mochten krijgen

 1. Leuk dat je deze artikelen even in het zonnetje zet! Ik ken ze nog niet allemaal dus ga even klikken

 2. Leuk om nog eens te lezen :-). Ik dacht dat ik je al lang volgde maar sommige komen me niet bekend voor.

 3. Ellen1976

  Wat een bijzondere en fijne artikelen. Ik lees nog niet zo lang mee en ga zo verder met lezen.
  Wat goed dat je nogmaals aandacht vraagt voor je artikel over burn-out. Ik heb zelf klachten van een burn-out gehad door alles wat er in mijn leven gebeurde. Herkenning dus. Veel mensen begrijpen dat niet. Dat ik er niet verkeerd mee om ging met de stress (gaf mijn door de arbo-dienst opgelegde psycholoog ook aan.) Dat er soms zoveel gebeurd, zo lang achter elkaar, dat je tijd nodig hebt om het te verwerken en te rouwen.

  Een collega heeft een giga burn-out (gehad). Veel collega’s probeerden haar te waarschuwen. Dat hoorde ze helaas niet meer. Ze lag op een gegeven moment in het ziekenhuis met epileptische aanvallen. Een oorzaak, anders dan dat het een signaal van haar lichaam was dat ze voor zichzelf moest gaan zorgen, is er niet gevonden.
  Nu is ze, na 1,5 jaar aan het re-integreren op een andere plek in de organisatie. En nog zegt ze, ach, het was me iets teveel allemaal, wat overspannen. Ze maakt het zo klein. En die epilepsie: “Men weet niet waar dat door komt.” Het gaat, denk ik, mede daardoor helemaal niet goed met haar. Zo lastig! Ik hoop dat je artikel anderen helpt te praten over een burn-out.

  • Anita

   Poeh, wat een heftige burn-out van je collega maar raar dat ze het zo wegwuift! Het doet zowel lichamelijk als geestelijk veel met je en kan dus zeker samenhangen met de epileptische aanvallen. Voor verwerken met je zeker de tijd nemen, goed dat je de tijd genomen hebt om zo erger te kunnen voorkomen.

   Als je bij de categorie mindfulness maandag gaat kijken kom je nog meer fijne artikelen tegen zoals bijvoorbeeld over stress, anderen tevreden stellen, goed voor jezelf zorgen en nog meer andere persoonlijke ontwikkeling gerelateerde artikelen.

 4. wat leuk dat je dit doet…
  Ik heb er een paar gezien die ik van het weekend even rustig wil lezen…

 5. Goed idee om je blogartikelen op deze manier weer even in het zonnetje te zetten. Sommige dingen wist ik nog helemaal niet van jou.

 6. gertie

  Kende ze bijna allemaal nog behalve die over kaakfysiotherapie. Een openbaring want ik loop ook vaak rond met zo’n ‘verbeten bekkie’. Ga jouw oefening ook zéker doen!!

 7. Tof dat je deze persoonlijke favorieten toch aandacht geeft. Ik vind het artikel banaan ei leuk enne nu wil ik eigenlijk ook heel graag een wafelijzer in huis halen oh en ook een mugcake ervan maken 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.