De ooievaar heeft ons gevonden

Wat we niet voor mogelijk hadden gedacht is gebeurd! Begin juni hadden we een positieve test in handen en dat zonder enige hormoonbehandeling. De tweede miskraam die natuurlijk op gang kwam heeft mijn lichaam blijkbaar gereset en ik kreeg na jaren weer een gewone cyclus. En na de tweede ronde was het ineens raak. Vol ongeloof staarden we naar de zwangerschapstest en de angst kwam meteen opzetten. Wat als dit weer misgaat?

Eerste echo en kloppend hartje?

Omdat we net onderzocht hadden wat de reden kon zijn van de miskramen waren we niet met behandelingen bezig. Uiteindelijk is uit het chromosomenonderzoek bij beide niets gekomen en uit het algemeen bloedbeeld bij mij niets zorgwekkends. Voordat we deze uitslag hadden waren we ongeveer drie maanden verder en even geen extra hormonen in mijn lijf vond ik wel een prettig idee. Maar toen mijn cyclus dus ineens uit zichzelf op gang kwam was ik blij verrast. Alleen dan nog de vraag, lukt het ook om zo zwanger te worden en jawel hoor dat bleek het geval. Toen het moment van de eerste echo dichterbij kwam nam de spanning ook weer toe want bij alle echo’s die we tot nu toe hebben gehad was het altijd slecht nieuws geweest. In de 7e week was het moment daar en we gingen naar het ziekenhuis voor een vroege inwendige echo. Ik durfde niet te kijken maar toen de echoscopiste riep dat er een kloppend hartje te zien was keek ik op het scherm. Tranen van geluk rolden over mijn wangen want eindelijk hadden we een goede echo in handen. Echter nam dat natuurlijk nog niet helemaal de angst weg want het kan nog altijd verkeerd gaan en dat hadden we al eerder meegemaakt. Maar een kloppend hartje, nee dat hadden we nog niet eerder gezien dus de kleine was al onwijs sterk en dapper.

Zwangerschapskaart mindjoy door Gertie
Kaartje gemaakt door mijn buurvrouw

 Vervolgtraject

Omdat ik gewoon onder controle bij het ziekenhuis mag blijven werden er om de twee weken echo’s ingepland. Bij de 9 weken echo was het goed gegroeid en klopte het hartje ook nog steeds. Een ontzettende opluchting en ook met 11 weken was alles dik in orde. We kozen ervoor om een nekplooimeting te laten doen. Dit omdat ik alweer 32 jaar ben en de kans op het krijgen van een kind met een chromosoomafwijking dan toeneemt. De nekplooi was goed en zo ook het bloedonderzoek wat daarop volgde. Waarvoor ik nog wel extra onder controle van het ziekenhuis moet blijven is mijn verlaagde bloedstollingsfactor 8. Dit kwam naar voren tijdens het miskraamonderzoek en de hematoloog wil onderzoeken of ik hemofilie aan ons kindje kan geven of de Von Willebrandziekte kan hebben. Onwijs spannend maar fijn dat ze het verder gaan onderzoeken. Het vertrouwen groeide na elke echo gestaag en ik durf nu ook van de daken te schreeuwen dat ik ZWANGER ben! De kleine wordt februari 2017 verwacht en driemaal blijkt gewoon scheepsrecht te zijn. En dat ook nog eens zonder het gebruik van extra hormonen, zo bijzonder.

Ik ga geen wekelijkse updates plaatsen maar wil je natuurlijk wel op de hoogte houden van hoe het met mijn zwangerschap gaat. Zijn er dingen die je echt wil lezen of interessant vind om te weten van mij dan hoor ik dat graag! 

Volg mindjoy op
Bloglovin | Instagram | Twitter | Facebook Pinterest

73 thoughts on “De ooievaar heeft ons gevonden

 1. Oh wauw! Yes yes yes! Eindelijk gelukt! Wat gun ik jullie dit van harte zeg. Geniet ervan Anita! 😀

  • Anita

   Wat een onwijs lieve reacties, thnx Inge!

 2. Jaaaaaaaaaaaaa!!!! Gefeliciteeeeeerd!! Wat een geweldig nieuws! Het is jullie zo gegund. Nu lekker van alles rondom de zwangerschap gaan genieten!

  • Anita

   Onwijs bedankt! Genieten gaat nu gelukkig al steeds beter 🙂

 3. Aaaah wat fijn! Gefeliciteerd!! Ik hoopte het al toen je gisteren tweette.. Zo enorm leuk dat het nu zover is! Geniet van je zwangerschap meis!!

  • Anita

   Thnx meis! En ik had de tweet nog wel zo verpakt zodat niet iedereen het meteen zou denken, haha!

 4. Jaaaaa eindelijk mag ik het ook van de daken schreeuwen! Mijn lieve lieve vriendinnetje is zwanger en het gaat goed!! Zo blij voor je meis maar dat weet je. Je gaat echt een fantastische moeder worden.. en ik kan niet gelukkiger zijn met dit nieuws! Dikke knuffel

  • Anita

   Thnx lieverd! Ja moeilijk hé om er niets over te mogen zeggen 😉

 5. Oh JAAAAA! Wat een super fijn nieuws. Eindelijk is het zover, geniet ervan!

 6. Wat een fantastiach nieuws!!! Gefeliciteerd!!

 7. Wauw, wat een mooi nieuws, gefeliciteerd!!

 8. Wat leuk, gefeliciteerd!

 9. Oh wat ben ik blij voor je. Voor jullie! Echt, dat deze wens uit mag komen… geweldig!!!! X

  • Anita

   Thnx lieverd! Ja het heeft wat moeite gekost maar gelukkig is het nu zover 🙂

 10. Wat een mooi nieuws! Gefeliciteerd!

 11. Yes yes yes zooooooo blij voor jullie!! Xx

 12. Oh, wat geweldig voor jullie! Echt!!! Ik gunde het jullie zo!
  Overigens had ik om de één of andere reden – misschien door een comment van jou – al het gevoel dat je wel eens zwanger zou kunnen zijn.

  • Anita

   Thnx meis! Oh echt? Ik heb in reacties niets proberen los te laten maar je kan blijkbaar niet alles verbergen online 😉

 13. Gefeliciteerd! Het is jullie zo gegund. Geniet ervan.

 14. Wat fijn voor jullie, gefeliciteerd! Hoop dat je niet teveel klachten krijgt en dat jullie er van genieten.

  • Anita

   Dank je! Nee dat hoop ik ook niet! En anders rustig aan doen en goed luisteren naar mijn lichaam.

 15. Wat fantastisch! Gefeliciteerd fijne zwangerschap gewenst!

  • Anita

   Thnx! Jij nog succes met de laatste loodjes 🙂

 16. Yes! Wat een geweldig nieuws. Ben heeel erg blij voor je! Hoop dat alles goed blijft gaan en er geen enge dingen uit de onderzoeken komen.

  Heel veel liefs.

  • Anita

   Thnx meis! Hoop ik inderdaad ook niet, maar er bestaat maar een kans dat ik of het kindje het kan hebben. Alleen maar fijn dat ze het willen onderzoeken om het eventueel uit te kunnen sluiten!

 17. Wat een geweldig nieuws! Gefeliciteerd!

 18. Van harte gefeliciteerd! Wat een onwijs mooi nieuws. En wat super van je lichaam!

  • Anita

   Thnx! Ja ze zeggen dat een zwangerschap of miskraam je lichaam kan resetten en gelukkig was dit bij ons het geval 🙂

 19. 3 maal scheepsrecht! Daarom ga ik jullie via deze weg voor de derde keer feliciteren 🙂 Wat bijzonder dat het nu uit zichzelf is gelukt! Ben echt ontzettend blij voor jullie.

  • Anita

   Onwijs bedankt meis!! Ja bijzonder is het zeker.

 20. Oooh wauw Anita, van harte gefeliciteerd. Het is jullie zo gegund! Wat mooi dat het zo is gelukt. Heel veel geluk en succes met de zwangerschap

 21. Super Anita! Ik had het laatst nog over jullie met mijn vriend en dat hij echt eens jouw blogs over dit onderwerp moet lezen. En dit biedt ook zeker hoop. Van harte en veel geluk gewenst!

  • Anita

   Thnx! Ik heb de artikelen nu allemaal gebundeld in de categorie zwangerschap. Ja, zo kan het dus ook en hoop inderdaad dat anderen hier kracht uit kunnen halen!

 22. Linda

  Ik heb veel aan jullie gedacht de laatste tijd! Zo (geen woorden voor) dat het nu goed gaat! Ik lees dit en voel met je mee. Weet hoe zwaar jullie het gehad hebben en hoeveel dit betekent. Zo bijzonder!

  • Anita

   Thnx meis! Bijzonder is inderdaad het goede woord 🙂

 23. Dit is echt het mooiste nieuws wat ik vandaag heb gelezen. Ik ben zo blij voor jullie! Nu lekker gaan genieten van de zwangerschap.

  • Anita

   You make me smile 🙂 Thnx meis!

 24. Ook via deze weg van harte gefeliciteerd! Ik ben echt zo blij voor jullie!

 25. Wauw fantastisch nieuws! Gefeliciteerd! Ik volg je updates al een tijdje en ben rcht ontzettend blij voor jullie nu ik doe super goede nieuws lees. 😀

 26. Ik ben zo ontzettend blij voor jullie, lieve Anita!! Jullie verdienen dit zo hard.
  En nu duimen dat alles goed mag verlopen!!!

  • Anita

   Thnx! Duimen hebben de afgelopen tijd overuren gedraaid dus nu mogen ze even rusten en gaan wij genieten 😉

 27. Gefeliciteerd!

 28. Wauw, wat een geweldig nieuws. Geniet ervan.

 29. Chantal

  Gefeliciteerd met jullie zwangerschap! Zo bijzonder! Voel je je goed? Geniet ervan want het gaat zooo snel. Wij zitten nu in week 17 en verwachten hem of haar ook in februari 2017. Veel geluk samen.

  • Anita

   Het gaat gelukkig goed! Dat is dan de derde voor jullie? Jij ook een fijne zwangerschap gewenst

   • Chantal

    Goed om te horen! Bij ons is het de derde inderdaad. En ondanks 2 eerdere zwangerschappen is deze toch weer anders :).

 30. gertie

  Héle wereld kan nu met jullie meegenieten en blij voor jullie zijn!! Ben zó benieuwd naar ons buurkindje. Geniet ervan, jullie hebben t verdiend!!

  • Anita

   Dank je lieve buurvrouw!

 31. Ik had je al gefeliciteerd, maar bij dezen nogmaals: Van harte! Geniet van de voorpret 🙂

 32. geweldig nieuws! Gefeliciteerd!

 33. Wat een goed nieuws!! Gefeliciteerd!

 34. Gefeliciteerd!!

 35. Wat fijn om te lezen dat je uiteindelijk zonder hormoonbehandeling zwanger bent geraakt. Wat moeten de eerste weken spannend geweest zijn voor jullie, en oh wat geweldig dat je een kloppend hartje hebt gezien. Van harte gefeliciteerd!!

  • Anita

   Dank je! Ja het was echt een onwijs spannende periode en de eerste echo was zo bijzonder! Vooral het voor de eerste keer een hartje zien kloppen. Moet nog steeds glimlachen als ik aan dit moment denk.

 36. Hoi Anita, ontzettend gefeliciteerd! Wat moet dat een bijzonder moment zijn geweest bij de echo!

  • Anita

   Thnx! Ja dat was het zeker.

 37. Oooooh gefeliciteerd! Wat fijn dat het zonder extra hormonen gelukt is, ik ben blij voor jullie!

  Ik wens jullie een goeie zwangerschap toe! En ik ben benieuwd naar het kindje 🙂

  Oh en 19 februari is een hele goeie dag om te bevallen 😉

  • Anita

   Thnx meis! Ik hoop niet dat ik de 19e red 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.