DIY tutorial houten klosjes

Bij de Action kocht ik een set met houten klosjes en de set bevat 12 klosjes in 2 formaten (50×25 mm & 28×20 mm). Ik was nog op zoek naar een leuke manier om mijn afgedrukte mobileprint foto’s een plekje te geven. Toen ontstond daar het idee om deze twee samen te voegen. Het is ontzettend simpel en je kan het zo kleurrijk maken als je zelf wil.

  Benodigdheden

Houten klosjes

Paperclips

Washitape

Foto’s of kaarten

DIY tutorial houten klosjes benodigdheden

Stappenplan

 • Ik heb voor deze DIY gekozen voor de kleinste (28×20 mm) klosjes omdat deze namelijk net zo breed zijn als de standaard rolletjes washitape. Dus kies de kleuren uit die je graag wil gaan gebruiken en rol ze om het smalste gedeelte van de klosjes heen.
 • Druk een paperclip in het houten klosje. Soms moet je ze even samendrukken omdat het gaatje smal is.
 • Zet je foto of kaart vast in de paperclip en voilà!

DIY tutorial houten klosjes

In plaats van washitape kan je ook voor touw, garen of lint gaan. Je zou de houten klosjes eventueel kunnen verven als je niet houdt van de naturel look. En gekleurde paperclips gebruiken om het geheel nog kleurrijker te maken. Neem eens een kijkje op pinterest voor nog meer ideeën en variaties met de houten klosjes.

DIY houten klosjes fotos vakantie DIY houten klosjes philosophietje
Links: foto’s van mijn vakantie Rechts: PhiloSophietje van @simone_wit

Wat zou jij met de houten klosjes doen?

Bloglovin | Instagram | Twitter | Facebook

10 thoughts on “DIY tutorial houten klosjes

 1. Anja

  Leuk gedaan weer

 2. Leuke DIY, zo kun je makkelijk foto’s wisselen.

 3. Wat een leuke DIY ♥

 4. Ik ben zelf niet zo creatief. Dit vind ik leuk bedacht.

  • Anita

   Ik ben ook niet ontzettend creatief hoor en ga graag voor een gemakkelijke diy. Altijd weer verbaasd wat ik soms op Etsy voorbij zie komen!

 5. Gertie

  Héél leuk idee, óp naar de Action!
  Beplakken met kant lijkt me ook mooi.

  • Anita

   Kant is idd ook een hele goede! Zag de klosjes vandaag alleen niet liggen bij de Action hier in de buurt 🙁

 6. Ik heb dus vandaag de klosjes gekocht en had geen idee wat jij ermee gedaan had maar nu ik het zie ben ik super blij dat ik ze heb.. Haha kei leuk! Alleen nu nog paperclips haha die heb ik niet 😛 Oh ja die zou je ook nog in kleur kunnen doen.. Super leuk!

  • Anita

   Wat leuk om te horen!! Ja je kan er alle kanten mee op dus leef je uit zou ik zeggen 😉

 7. Wat een super leuk idee! Ik ken de klosjes wel om de washi samen te delen. Zo met foto helemaal super!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.