DIY washi tape

Een ultiem DIY (do it yourself) product is washi tape of masking tape zoals het ook genoemd wordt. Je kunt er eindeloos mee variëren, is verkrijgbaar in alle soorten en maten en is gemakkelijk in gebruik. Mijn liefde voor washi tape is ontstaan door Flow magazine, een magazine dat gevuld is met cadeautjes van papier. Washi tape is afkomstig uit Japan (wa) en handgemaakt van papier (shi) dat vervaardigd is uit rijst, bamboe of tarwe. Washipapier wordt in Japan al tijden gebruikt en kennen wij hier in Nederland voornamelijk van de origami papierkunst.

 Washi tape collection

Wat maakt het dat washi tape zo populair is geworden

Juist de eenvoud, een palet aan kleuren & designs en dat het gemakkelijk te verwijderen is. Het kleefmiddel is stevig genoeg om zich te hechten aan het oppervlak, maar laat ook los zonder beschadiging. Je kunt erop schrijven en zonder moeite van het rolletje afscheuren. Daarbij kun je momenteel geen winkel inlopen, ja ik shop nog liever dan dat ik online wat bestel, zonder tegen deze kleurrijke rolletjes aan te kijken. De winkels waar je washi tape kunt kopen met een goede prijs/kwaliteit verhouding zijn Hema, Action, Xenos en Wibra. Waarbij Hema en Action mijn persoonlijke voorkeur heeft.

DIY projecten met washi tape

Op het internet en vooral via pinterest speur ik regelmatig naar leuke projecten met washi tape. Ook het boek masking tape ideeënboek van Patricia Morgenthaler staat hier in de boekenkast ter inspiratie. Washi tape gebruik ik nu momenteel voor het plakken van wijze spreuken in mijn agenda uit de scheurkalender van Flow en het beplakken van saaie notitieblokjes. Maar projecten waar ik graag nog aan wil beginnen zijn washi tape slingers maken, gebruiksvoorwerpen beplakken en een inspirerende wand maken met prints en spreuken omlijst met kleurrijke washi tape motieven.

 Washi tape project DIY

Welke projecten staan bij jou nog op de planning met washi tape?

2 thoughts on “DIY washi tape

  1. Meyke van der moolen

    Hoe duur is die set met Washi tape?

    • Anita

      Je kan het zo duur maken als je zelf wil. Maar denk dat wat je hier ziet zo’n €30 is

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.