Het is nooit te laat | aankondiging

Het is nooit te laat om je leven te veranderen. Wanneer je je leven wil verbeteren zal je zelf moeten veranderen. En ja hierbij gebruik ik echt het woord moeten omdat als je doorgaat op de weg die je altijd bewandeld hebt zal het resultaat ook hetzelfde zijn. Wil je veranderen en andere resultaten behalen dan is een andere aanpak noodzakelijk. Deze verandering bewust toepassen is gedag zeggen tegen je oude leven en een omslagpunt bewerkstelligen. Oké nu klinkt het natuurlijk wel erg gemakkelijk maar soms zitten we zo vast in de dagelijkse routine dat we niet weten hoe eruit te komen. Maar brengt deze routine ons tot waar we willen zijn en worden we daar oprecht gelukkig van dat is vraag.

Uitstelgedrag jezelf afvragen
Bron

Wat wil je veranderen in je leven?

Soms worden we door ons lichaam of geest erop geattendeerd dat je niet goed bezig bent. Je bent altijd gespannen, voelt dat de druk die je ervaart niet lekker aanvoelt of hebt een (zelf)vertrouwenskwestie. Je lichaam en geest kunnen veel hebben maar op den duur is je accu leeg. Ik ben hier op een heftige manier, middels een burn-out, achter gekomen en moest daardoor mijn leven drastisch gaan veranderen. Ik heb in die tijd veel gehad aan het boek dromen durven doen van Ben Tiggelaar en dan vooral de gedragsmeting lijst. Maar ik merk de laatste tijd dat ik weer stil sta en vind dat er echt iets moet gaan veranderen. Ik volg momenteel een ontwikkeltraject ‘bewegen met je talenten‘ om richting te geven aan mijn loopbaan. Ik merk dat het bij mij nu namelijk een groot deel van mijn leven en geluk aan het bepalen is. Daarom leek het mij leuk om een project op te zetten om de veranderingen die ik, en hopelijk ook jij, wil gaan doorvoeren ook echt aan ga pakken. Hoe vaak is het niet zo dat je grootse plannen hebt maar het je niet lukt om de daadwerkelijke stap te zetten?

Hoe pak je de verandering aan

Ik wil je de komende tijd meenemen in het verandertraject en leren hoe ook jij de zaken aan kan pakken die anders moeten in je leven. Een hulpmiddel wat ik je nu al mee wil geven is de cirkel van betrokkenheid en invloed. Ga naar het artikel als je wil weten hoe het werkt.

Cirkel van invloed Covey

Veranderingen kunnen beangstigend zijn maar als je diep van binnen kijkt wat wil je dan aanpakken? Wil je leren om jezelf te zijn of om meer plezier te hebben? Is het tijd geworden om je wijsheid te delen of om mogelijkheden te gaan zien? Of wil je juist steviger in je schoenen staan of leren te ontspannen? Schrijf op welke verandering je wil bewerkstelligen. En onthoudt, begin klein. Je hoeft natuurlijk niet meteen iets enorm groots aan te willen pakken. Schrijf je gedachten en ideeën op om deze nieuwe positieve nieuwe houding te gaan krijgen. Zo kom je namelijk pas echt voor jezelf op. De komende tijd ga ik je meenemen in de stappen die je nodig hebt om de verandering echt in gang te gaan zetten.

Doe je mee met het ‘het is nooit te laat’ project?

Bloglovin | Instagram | Twitter | Facebook | Pinterest

16 thoughts on “Het is nooit te laat | aankondiging

 1. Wat een mooi arikel zeg! Ik ga het betreffende artikel straks even in alle rust lezen en bedenken of ik mee ga doen aan dit mooie project.

 2. Ik merk zelf dat als ik elke dag een Mindfulness-meditatie doe ik “vanzelf” meer verstandige keuzes maak. Dingen doen waarvan ik altijd al wist dat ze bij mij pasten of juist dingen laten die niet bij me passen gaat dan veel meer vanzelf. En dat geldt dan voor zowel dingen als geen pepernoten kopen als keuzes maken qua werk.

 3. Ik doe niet mee, want ik zit midden in therapie, maar ik vind het wel heel interessant om te lezen!

  • Anita

   Ja je idd niet teveel van jezelf vragen, het moet ook een goed moment als je een verandering daadwerkelijk in gang wil zetten

 4. Wat ene mooi project! Eigenlijk ben ik met iets soortgelijks bezig dat voortkomt uit de therapieën die ik gevolgd heb. Ik doe helaas ook niet mee, maar ik hoop dat er anderen zijn die dit inspirerende project oppikken en gaan doen wat ze graag willen. Het is, zoals je zegt, nooit te laat!

  • Anita

   Het is zeker nooit te laat! Fijn dat je al met iets soortgelijks bezig bent Annelies, heel veel succes!

 5. Een heel mooi project, ik wil er graag aan mee doen.. Kijk wel even of het me ook echt lukt.

 6. Heel interessant. Ik ga het artikel even doorlezen. Weet nog niet zeker of ik mee ga doen, maar het klinkt wel erg boeiend moet ik zeggen!

 7. Lijkt mij erg interessant om mee te doen!

 8. Goed dat je dit aankaart. Ik ben niet zo van de gezamenlijke challenges, en ik ben me er totaal van bewust dat ik bepaalde veranderingen zelf in de hand heb. Wel laat ik me graag inspireren. Afgelopen donderdag stond er een super inspirerende vrouw in de Spot On op mijn site. Als ik haar antwoorden lees, dan denk ik ‘man, wat moet ik nog veel leren’.

  • Anita

   Ja soms heb je dat hé Karen, dat iemand je zo onwijs inspireert.

 9. Klinkt goed! Jezelf ontwikkelen en werken aan jezelf is altijd positief. Ik heb nog een hoop dingen hihi 😉 Dus misschien dat ik wel mee wil doen. Dit onderwerp volgen doe ik zeker!

 10. Mooi artikel. Ik ben nog even niet aan verandering toe, denk ik, maar zal dit artikel later weer eens terug lezen.

 11. Wat een mooi initiatief Anita. Ik doe niet mee maar ik vind het wel interesant om hier meer over te lezen.

 12. Wat interessant. Ik ga je artikelen met plezier lezen en kijk even of ik mee doe, de laatste tijd veranderd er al zoveel :-).

 13. Ik doe mee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.