Hoe mindful is Bregje van Breg Blogt

Mindfulness is bewuster leven met aandacht voor de kleine dingen in het leven. Leven in het nu en niet met je gedachten afdwalen naar het verleden of de toekomst is hierbij het streven. Proberen om de dingen niet op de automatische piloot uit te voeren, op je ademhaling letten en je leven niet te laten leiden door verplichtingen horen hier ook bij. Zelf probeer ik hier heel bewust mee bezig te zijn, maar ik vroeg mij af hoe jij dat doet. De rubriek, hoe mindful is…, is hiermee geboren. Elke eerste maandag van de maand laat ik een ander aan het woord door het invullen van onderstaande zeven vragen, enjoy

Hoe mindful is logo mindjoy

Vandaag worden de vragen beantwoord door Bregje van Breg Blogt. Eerlijk en open is Bregje op haar persoonlijke blog. Ze woont samen met haar roodharige hunk en zoon en neemt je mee in haar Boergondische leven. Bregje wil liever voor zichzelf zijn, maakt zich hard voor de stichting No Guts No Glory en wil Pearl Jam graag live zien.

Hoe omschrijf je jouw levenshouding?

Ik ben over het algemeen vrij positief ingesteld. Bij mij is het glas meestal wel half vol. Meestal, over het algemeen: er zijn zeker momenten dat ik niet positief ben. Ik ben een gevoelig persoon en kan vaak onzeker zijn. Door die onzekerheid ga ik piekeren en dat komt mijn zelfbeeld niet altijd ten goede. Ik ben me bewust van deze valkuil en probeer hem dan ook zoveel mogelijk te vermijden. Ik bof met mijn nuchtere wederhelft, die me gauw weer in het positieve zadel weet te zetten. Ik hou altijd voor ogen dat alles gebeurt om een reden en dat het uiteindelijk wel weer goed komt.

Kan je geduld opbrengen bij de dingen die je doet?

Nou, dat hangt van de activiteit en mijn stemming af. Als ik moe ben en mijn peuter treuzelt met bijvoorbeeld aankleden of eten, dan is mijn geduld ver te zoeken. Ik word dan onrustig en schiet sneller uit mijn slof. Om me vervolgens weer schuldig te voelen, want het is nergens voor nodig om me zo op te winden. Als ik fit ben maakt het me allemaal veel minder uit.

hoe mindful is bregje lezen aan zee

Stresskip of de rust zelve?

Eerlijk? Stresskip. En dan vaak op de meest stomme momenten. Als we op weg zijn naar een afspraak en we missen een afslag. Of als we moeten inpakken voor een weekendje weg of vakantie. Achteraf denk ik dan altijd: WHY? Doe gewoon normaal mens. Maar dan is het leed al geschied. Ik probeer er beter op te letten en haal wat vaker diep adem of tel tot 10. Dat helpt wel. Ik denk dat het met een stukje perfectionisme te maken heeft, de ene keer is het sterker dan de andere keer.

Heb je moeite met loslaten of gaat dat je gemakkelijk af?

Met name gedachten kan ik moeilijk loslaten. Zoals gezegd: ik ben een ster in piekeren. Het helpt me wel om die gedachten dan uit te spreken, zodat Etienne of mijn vriendinnen me kunnen helpen relativeren. Mensen of spullen loslaten gaat me iets makkelijker af. Alhoewel ik wel een traantje wegpinkte toen ik mijn zoon laatst thuis achterliet om zelf vijf dagen op vakantie te gaan.

Kan jij mild naar jezelf kijken zonder te oordelen, kan je jezelf dus accepteren zoals je bent?

Dit gaat me de ene dag beter af dan de andere. Ik ben momenteel op zoek naar een nieuwe baan en het hele sollicitatieproces gaat me niet in de kouwe kleren zitten. Het doet wel wat met mijn zelfbeeld en dan kost het wat meer moeite om niet te oordelen. Ook wanneer ik een stomme actie uithaal ben ik niet echt mild voor mezelf.

Hoe mindful is Bregje breg blogt

Kan je telkens weer met een frisse blik ergens naar kijken en opnieuw beginnen?

Ja, het heeft soms even wat aanloop nodig, maar ik zal nooit lang bij de pakken neerzitten. Door een burn-out, enkele jaren geleden, heb ik gemerkt hoe slopend het is als je echt diep in de put zit. Het leven was een tijdje behoorlijk uitzichtloos. Ik was zo opgelucht toen na hard werken de dag kwam dat ik weer genoot van een fluitende vogel en de schijnende zon! Dat gevoel hou ik altijd voor ogen als het even tegenzit: achter de wolken schijnt altijd de zon, ook al zie je hem even niet, hij is er wel.

Welke energievreters wil je de baas zijn?

Ja, het piekeren. Ik heb wel wat activiteiten die me daar goed bij helpen. Zo ga ik 1x per week naar yoga en 1x per week naar Pilates. Als je ondersteboven hangt met je hoofd, terwijl je één been in de lucht zwiept, heb je weinig tijd om na te denken. Vaak zit ik na zo’n les in een goede flow, waardoor ik lekker productief en energiek ben. Ik probeer het piekeren ook als iets goeds te zien: ik ben me daardoor bewust van mijn eigen gedachten en kan er zelf invloed op uitoefenen en er sterker van worden. Dit is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Toch helpt alleen deze theorie me al om mijn negatieve gedachten te stoppen en mezelf niet onnodig druk te maken.

hoe mindful is bregje laurens knuffelen

Wil jij ook bovenstaande vragen invullen in deze rubriek? Neem dan even contact met mij op via het contactformulier of onderstaande social media kanalen.

Bloglovin | Instagram | Twitter | Facebook  | Pinterest

12 thoughts on “Hoe mindful is Bregje van Breg Blogt

 1. Wauw wat herken ik veel van mezelf in Bregje zeg. Erg mooi om haar antwoorden te lezen, leer haar op een hele andere manier kennen zo!

 2. Leuk om te lezen! Herken er ook wel veel in. Kan me voorstellen dat solliciteren echt slecht is voor je zelfbeeld, hoop dat je snel een leuke baan vindt, Bregje!

 3. Ik was meteen een aantal jaren terug toen ik wanhopig solliciteerde naar een job in het sociaal-cultureel werk. Heel vaak in laatste rondes komen en dan afgewezen worden.
  Neen, solliciteren is echt niet goed voor je zelfbeeld. Al ligt het heel vaak niet aan jou, maar aan degene die ze aannemen.

  • Zo probeer ik het inderdaad ook te zien,niet altijd even makkelijk he 😉 Het komt goed! 🙂

 4. Ik herken ook veel van mezelf in Breg’s antwoorden. Zal wel vrouw eigen zijn 😉 Leuk dat je deze leukerd heb weten te schrikken. Ik geniet altijd heel erg van haar blogs en tweets.

  • Wat ben je toch een lieverd! Zo leuk om dit te horen! 🙂 x

 5. Heel leuk om hier meer over Bregje te lezen. Ik ken haar blog en door dit stuk leer ik haar weer beter kennen 😉 Leuk gedaan weer!

 6. Wat leuk om te lezen. Piekeren is inderdaad zo vervelend. Fijn dat Yoga en Pilates helpt. Ik rij paard en dan kun je ook niet aan andere dingen denken :-).

 7. Altijd weer leuk om te lezen hoe ander in het leven staan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.