Hoe mindful is Jeanine van Julia Flynn

Mindfulness is bewuster leven met aandacht voor de kleine dingen in het leven. Leven in het nu en niet met je gedachten afdwalen naar het verleden of de toekomst is hierbij het streven. Proberen om de dingen niet op de automatische piloot uit te voeren, op je ademhaling letten en je leven niet te laten leiden door verplichtingen horen hier ook bij. Zelf probeer ik hier heel bewust mee bezig te zijn, maar ik vroeg mij af hoe jij dat doet. De rubriek, hoe mindful is…, is hiermee geboren. Elke eerste maandag van de maand laat ik een ander aan het woord door het invullen van onderstaande zeven vragen, enjoy!

Hoe mindful is logo mindjoy

Vandaag worden de vragen beantwoord door Jeanine van Julia Flynn. Moeder van drie, vrouw van en houdt van schrijven. Daarom vind je op haar blog artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen. Jeanine is selectief lui, nieuwsgierig maar bovenal best wel lief.

Hoe omschrijf je jouw levenshouding?

En een innerlijke tweestrijd was geboren. Ja joh, lekker mindful is die Jeanine hoor. Hier heeft mijn brein dus al gelijk last van kortsluiting! Twijfelkont en dromer die ik ben. Dat weerspiegelt ook gelijk op mijn houding in het leven. Een beetje wisselvallig, net zoals het weer.  Wel meer zonneschijn dan regen hoor, maar soms kan het behoorlijk donderen en regenen in mijn hoofd. Gelukkig weet ik dit ook wel weer om te buigen, mede door mijn beroep als verpleegkundige denk ik, waarbij je al heel snel leert om te relativeren. Ik denk dat ik niet een heel makkelijk persoon ben om mee samen te leven, lucky me dat ik de juiste persoon ben tegen gekomen die wel heel stabiel is.

Kan je geduld opbrengen bij wat je doet?

Dat hangt er heel erg sterk vanaf voor wat en in welke ik ben. Voor dingen die ik interessant en boeiend vind kan ik veel geduld opbrengen. Praktijkvoorbeeldje: verslavende spelletjes op mijn telefoon kan ik uren spelen zonder verveeld te raken. Bij strijken daarentegen ben ik mijn aandacht al kwijt bij alleen al de gedachte dat ik het moet gaan doen.

Hoe mindful is Jeanine Julia Flynn

Stresskip of de rust zelve?

Mensen denken vaak dat ik de rust zelve ben, maar in mijn hoofd is dit absoluut niet zo. Mijn brein staat eigenlijk nooit stil en ik moet echt mijn momenten pakken om te ontspannen. Dat lukt aardig wanneer ik schrijf. In veel situaties houd ik mijn hoofd wel koel, maar soms kan ik om de kleinste dingen ook paniek zaaien. Zoals wanneer ik dus weer eens lekker lang heb lopen dromen en fantaseren over van alles en nog wat waardoor ik weer heel hard moet rennen om ergens op tijd te komen (dan kan iedereen zich beter verstoppen).

Heb je moeite met loslaten of gaat dat je makkelijk af?

Ook dit hangt weer af van de situatie en mijn stemmig. Over het algemeen wel, met name op mijn werk ben ik daar steeds beter in geworden. Dat moet ook wel want anders zou ik het daar niet lang overleven. Maar privé heb ik nog wel wat leerpunten, vooral wanneer dingen niet gaan zoals ik ze in mijn hoofd al prachtig had uitgestippeld.

Kan jij mild naar jezelf kijken zonder te oordelen, kan je jezelf dus accepteren zoals je bent?

Vroeger was ik super streng voor mezelf, naarmate ik ouder word merk ik dat dit steeds minder wordt. Ik probeer altijd de juiste balans te vinden en mezelf te belonen wanneer ik vind dat ik iets goed heb gedaan. Al is het maar een hand vol M&M’s nadat ik weer een avond met mijn drie schurken heb overleefd.

Hoe mindful is Jeanine gekke bui

Kan je telkens weer met een frisse blik ergens naar kijken en opnieuw beginnen?

Gelukkig wél. Iedere dag is weer een andere dag vol nieuwe kansen, toch? Wat morgen niet lukt, lukt morgen misschien wel. Mijn oma en moeder zeiden altijd ”morgen is er weer een dag” en dat is er soort van ingestampt. Dus dat probeer ik ook altijd wel tegen mezelf te zeggen wanneer ik ergens te lang in blijf hangen. En meestal kan ik na een goede nacht slaap de dingen ook weer net iets beter plaatsen en positiever zien.

Welke energievreters wil je de baas zijn?

Hoewel ik mijn best doe, zou ik willen dat het me nog minder zou schelen wat mensen over me denken. Zo plas ik nog altijd in mijn broek (ja figuurlijk natuurlijk, hè) voor het geven van presentaties en het presteren onder druk, zoals de jaarlijkse praktijktoetsen op mijn werk. Maar soms ook het vraagstuk over hoe mensen in mijn naaste omgeving wel niet over mij denken.

Hoe mindful is Jeanine wensballon

Wil jij ook bovenstaande vragen invullen in deze rubriek? Neem dan even contact met mij op via het contactformulier of onderstaande social media kanalen.

Bloglovin | Instagram | Twitter | Facebook  | Pinterest

One thought on “Hoe mindful is Jeanine van Julia Flynn

  1. Super leuk om anderen uit te lichten op je blog! Heel leuk om haar zo wat beter te leren kennen.
    Onwijs leuke blog heb je 🙂 Liefs Florentine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.