Hoe mindful is Jenniek van Jennnsfigments

Mindfulness is bewuster leven met aandacht voor de kleine dingen in het leven. Leven in het nu en niet met je gedachten afdwalen naar het verleden of de toekomst is hierbij het streven. Proberen om de dingen niet op de automatische piloot uit te voeren, op je ademhaling letten en je leven niet te laten leiden door verplichtingen horen hier ook bij. Zelf probeer ik hier heel bewust mee bezig te zijn, maar ik vroeg mij af hoe jij dat doet. De rubriek, hoe mindful is…, is hiermee geboren. Elke eerste maandag van de maand laat ik een ander aan het woord door het invullen van onderstaande zeven vragen, enjoy!

Hoe mindful is logo mindjoy

Vandaag worden de vragen beantwoord door Jenn van Jennnsfigments. Ze doet aan roller derby, schrijft al zolang ze een pen vast kan houden en wandelt graag. Woont samen met haar lief, konijnen en tot op het bot verwende chihuahua. Op haar blog schrijft ze over alles wat haar bezig houdt.

Hoe omschrijf je jouw levenshouding?

Over het algemeen sta ik positief in het leven. Ik zit niet snel bij de pakken neer en meestal zie ik het zilveren randje van de donkere wolk wel. Dat had ik schijnbaar als klein meisje al. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat ik er nooit eens doorheen zit, of flink chagrijnig ben als het me tegen zit. Maar dat gebeurt niet snel, en meestal duurt dat niet lang.

Kan je geduld opbrengen bij wat je doet?

Meestal ben ik wel geduldig ja. Ik hou ook wel van bijvoorbeeld legpuzzels en knutselen, en ook met mensen heb ik best veel geduld. Maar toch houd ik niet van wachten en kan ik behoorlijk zuchten als ik weer eens de verkeerde kassa heb gekozen.

Stresskip of de rust zelve?

Er tussenin denk ik. Ik kan heel rustig zijn en mijn hoofd koel houden, maar ik kan ook wel eens flink stressen. In zo’n stressbui is zelfs het kleinste wat ‘verkeerd’ gaat teveel, maar achteraf kan ik meestal wel om mezelf lachen. Gelukkig komen deze stressbuien niet vaak voor en blijf ik er niet te lang in hangen. Lachen kan ik namelijk meteen als de bui voorbij is.

Heb je moeite met loslaten of gaat dat je makkelijk af?

Ik heb best veel moeite met loslaten. Als iets mij persoonlijk raakt dan kan dat nog best lang door mijn hoofd blijven malen. Op werkgebied heb ik daar dan weer helemaal geen moeite mee. Zodra ik de deur achter me dicht trek is het klaar en laat ik alles los. Ik denk dat ik het gewoon goed kan onderscheiden. Zodra het om werk gaat ‘hoort het gewoon niet meer bij mij’ als ik niet meer aan het werk ben.

Hoe mindful is Jenn Jennnsfigments

Kan jij mild naar jezelf kijken zonder te oordelen, kan je jezelf dus accepteren zoals je bent?

Het heeft heel erg lang geduurd voordat ik dat kon, maar ja, ik kan mezelf nu accepteren zoals ik ben. Maar om dat te kunnen heb ik een lange weg af moeten leggen. Ik ben namelijk heel lang onzeker geweest over mezelf en heb mij lang vooral aangepast om anderen een plezier te doen.

Kan je telkens weer met een frisse blik ergens naar kijken en opnieuw beginnen?

Iedere dag voelt als een nieuw begin en nieuwe kansen. Dus in die zin kan ik zeker ergens met een frisse blik naar kijken. Maar met mensen heb ik daar meer moeite mee. Je kan heel ver gaan voordat je het echt bij me verpest hebt, maar als dat gebeurt dan komt het ook niet meer goed, en zal ik waarschijnlijk nooit meer met een frisse blik opnieuw met je kunnen beginnen.

Welke energievreters wil je de baas zijn?

Mijn omgang met mensen die het moeilijk hebben. Ik vind het bijvoorbeeld ontzettend lastig om contact te leggen met iemand die het moeilijk heeft. Dan vraag ik me af wat ik moet zeggen, bang om iets verkeerds te zeggen. Moet ik een knuffel geven, of is dat raar, zo goed kennen we elkaar ook weer niet. Bang dat een gebaar niet gewaardeerd wordt, dat iemand helemaal niet op me zit te wachten in zo’n situatie. Of bang om iemands verdriet over te nemen en zelf een potje te gaan zitten janken. Dat soort dingen. Uit angst om iets verkeerd te doen kan ik dan goed niks doen, en dat vind ik heel erg want eigenlijk wil ik niets liever dan er gewoon voor iemand zijn als een bekende het moeilijk heeft. Geen eigenschap waar ik trots op ben dus. En zo kan zoiets heel lang in mijn hoofd blijven malen. Dat zou ik dus heel graag de baas willen zijn.

Hoe mindful is Jenniek genieten zon

Wil jij ook bovenstaande vragen invullen in deze rubriek? Neem dan even contact met mij op via het contactformulier of onderstaande social media kanalen.

Bloglovin | Instagram | Twitter | Facebook  | Pinterest

7 thoughts on “Hoe mindful is Jenniek van Jennnsfigments

 1. Wat een duidelijke antwoorden :-). Ik vind het knap dat je je werk zo kunt achterlaten. Ik heb ook moeite met loslaten maar dat geldt ook voor mijn werk ;-).

 2. Wat een leuke nieuwe rubriek! Interessant om te lezen hoe iemand anders hier mee om gaat. Zelf ben ik ook een tijdje actief bezig geweest met mindfulness, nu ietsje minder al blijft het altijd onbewust in mijn hoofd.

  • Anita

   Rubriek bestaat al bijna zolang als mijn blog er is (3 jaar) maar blijft leuk en interessant om deze vragen door anderen te laten invullen!

 3. Wat leuk om Jenn hier te zien! Omdat de vragen zo goed zijn vind ik het elke keer weer leuk om te lezen. Wanneer vul jij de tag in Anita? Heb je dit in het verleden een keer gedaan?

  • Anita

   Thnx Nesrin! Nee eigenlijk nog nooit, maar zat er wel aan te denken. Misschien leuk als afsluiter van de rubriek, heb nog maar 1 blogger paraat staan namelijk 😉

 4. Ik vind je heel aardig en meelevend klinken bij de vraag over energievreters die je de baas wilt zijn. Je onzekerheid over wat te doen vind ik herkenbaar.

 5. Heel erg leuk om te lezen!
  Volgens mij werkt het altijd het beste bij iemand die het moeilijk heeft om gewoon heel eerlijk te vragen of je iets voor iemand kan betekenen. Dan kan diegene gewoon zelf aangeven wat je voor hem kan doen. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.