Hoe mindful is Kim van Dansen in de storm

Mindfulness is bewuster leven met aandacht voor de kleine dingen in het leven. Leven in het nu en niet met je gedachten afdwalen naar het verleden of de toekomst is hierbij het streven. Proberen om de dingen niet op de automatische piloot uit te voeren, op je ademhaling letten en je leven niet te laten leiden door verplichtingen horen hier ook bij. Zelf probeer ik hier heel bewust mee bezig te zijn, maar ik vroeg mij af hoe jij dat doet. Een nieuwe rubriek, hoe mindful is…, is hiermee geboren. Elke eerste maandag van de maand laat ik een ander aan het woord door het invullen van onderstaande zeven vragen, enjoy

Hoe mindful is logo mindjoy

Vandaag worden de vragen beantwoord door Kim van Dansen in de storm. Haar angst-, stemming- en eetproblemen hebben momenteel een grote invloed op haar leven maar met haar blog wil Kim het taboe van niet durven spreken over psychische stoornissen verbreken. Ze wil anderen informeren, inspireren en motiveren en probeert daarnaast te dansen in de storm.

Hoe omschrijf je jouw levenshouding?

Ik omschrijf mezelf altijd als een pessimistische optimist. Van nature ben ik geloof ik vrij negatief, maar met de nodige inspanning lukt het me steeds beter wat optimistischer naar het leven te kijken. Ik vind het belangrijk dat ik wat optimistischer word, omdat ik denk dat een negatieve houding mij in het leven niet verder gaat brengen. Hopelijk kan ik op een dag mezelf volmondig en vol overtuiging een echte optimist noemen!

Kan je geduld opbrengen bij de dingen die je doet?

Geduld vind ik een lastig iets. Het verschilt heel erg per persoon en per situatie of ik geduld kan opbrengen voor dingen. Wanneer ik met mijn neefje en nichtje ben of met andere jonge kinderen kan ik heel erg geduldig zijn. Ook doe ik dingen graag heel erg precies en wanneer ik met zo’n klusje bezig ben, ben ik erg geduldig. Wanneer iemand bijvoorbeeld langzaam typt op de computer kan ik echter heel geïrriteerd raken en bijna het toetsenbord uit iemands handen willen trekken om het even voor ze te doen. Niet zo geduldig dus, haha. Laten we zeggen dat ik vrij praktisch geduldig ben: als ik ergens niks aan kan doen of niks aan wil doen ben ik heel erg geduldig. Wanneer iets in mijn ogen echt een stuk sneller kan, kan ik nog wel eens ongeduldig zijn, simpelweg omdat ik het niet praktisch vind wat iemand aan het doen is. (Zo praat ik mezelf er fijn uit dat ik eigenlijk best ongeduldig kan zijn, hè?)

Stresskip of de rust zelve?

Grappig! Anderen noemen mij vaak de rust zelve. Ik schijn er voor anderen altijd heel erg rustig uit te zien. Gelukkig kunnen ze niet bij mij binnen kijken, want dan zouden ze zien dat ik een behoorlijke stresskip ben. Ik vind het fijn om te weten dat anderen kennelijk niet snel aan mij zien dat ik gestresst ben.

Hoe mindful is quote happy kamer

Heb je moeite met loslaten of gaat dat je gemakkelijk af?

Met loslaten heb ik best veel moeite. Zowel met het loslaten van controle, als met het loslaten van situaties. Zo weet ik dat ik erg lang kan blijven piekeren over iets dat al is gebeurd. Dat vind ik best jammer, want ik weet dat het zowel voor mijn geluk als voor mijn stressniveau (voor zover dat niet hetzelfde is) goed zou zijn als ik dingen wat meer los zou laten. Ik kan niet overal controle over hebben, hoe graag ik dat ook zou willen.

Kan jij mild naar jezelf kijken zonder te oordelen, kan je jezelf dus accepteren zoals je bent?

Ai. Alweer een nee. Bijzonder hoe deze vragen mij inzicht geven! Ik dacht dat ik redelijk ‘op weg’ was, maar er is nog een lange weg te gaan. Ik heb een erg negatief zelfbeeld. Ondanks dat ik hier aan probeer te werken heb ik nog niet echt grote stappen gezet. Ik probeer wel steeds meer te kijken naar de mogelijkheden in plaats van naar de onmogelijkheden. Dat is voor mij een vorm van accepteren wie ik ben. Ik kan niet alles, maar dat is oké, ik kan een aantal andere dingen wel!

Hoe mindful is Kim dansen in de storm

Kan je telkens weer met een frisse blik ergens naar kijken en opnieuw beginnen?

Als ik terugkijk naar de periode waarin ik veel hardliep denk ik dat het me best goed afging. Als het een keertje wat minder ging, ging ik er de keer daarop weer met nieuwe energie tegenaan. Nu ik niet meer hardloop merk ik dat ik hier in andere situaties minder goed in ben. Hardlopen heeft me in het verleden heel veel gebracht – misschien moet ik het maar weer eens gaan proberen op te pakken.

Welke energievreters wil je de baas zijn?

De belangrijkste energievreter die ik heel graag de baas wil zijn is de gevoeligheid voor de mening van anderen. Door de meningen van anderen kan ik heel erg van slag raken en dat is enorm zonde. Het kost veel energie, terwijl ik de mening van anderen vaak niet kan veranderen en daar moet ik me leren bij neerleggen. Het is zonde dat ik zoveel van mijn tijd en energie op maak met het denken over de meningen van anderen. Ik denk dat ik een stuk gelukkiger zou zijn als ik niet zo bang zou zijn voor de meningen (en dan vooral de afwijzingen) van anderen. Zeker iets om aan te werken de komende tijd.

Hoe mindful is kim vakantie rust

Wil jij ook bovenstaande vragen invullen in deze rubriek? Neem dan even contact met mij op via het contactformulier of onderstaande social media kanalen.

Bloglovin | Instagram | Twitter | Facebook  | Pinterest

10 thoughts on “Hoe mindful is Kim van Dansen in de storm

  1. Het is en blijft een leuke rubriek. En ik ben net zoals jou een pessimistische optimist. Ik zie zelf altijd eerste het ergste van in zodat het altijd mee kan vallen 🙂

  2. Dit zijn altijd zulke interessante vragen en ik vind het altijd leuk om te lezen hoe iedereen ze anders invult. Mooi en eerlijk Kim!

  3. Ik vind dit ook zo’n interessante rubriek. Dat pessimistische optimist herken ik. Je bent niet de enige 😉

  4. Mooi artikel 🙂

  5. Je bent een topper Kim. Mooie foto in dat net.

  6. Interessant weer! Hoe iedereen die in deze rubriek voorbij komt een compleet eigen kijk heeft op dingen. Prachtige foto’s ook.

  7. Weer zo’n leuk interview! Echt weer heel leuk om te lezen. Een grote energie slurper is bij mij ook de mening van anderen. Ik moet daar ook echt minder van aantrekken :-).

  8. Erg leuke rubriek dit! Kim heeft de vragen mooi beantwoord! Die energievreter van haar herken ik wel!

  9. Erg bijzonder vind ik, om het taboe zo te doorbreken. Zo sterk van Kim! Mooi om de gevoeligheid van anderen de baas te willen zijn.

  10. Wat heb je het eerlijk ingevuld Kim. Ik vond de vragen soms wel lastig, confronterend ook wel. Maar altijd goed om hier mee bezig te zijn en over na te denken 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.