Hoe mindful is Nesrin van Daily cup of bla bla bla

Mindfulness is bewuster leven met aandacht voor de kleine dingen in het leven. Leven in het nu en niet met je gedachten afdwalen naar het verleden of de toekomst is hierbij het streven. Proberen om de dingen niet op de automatische piloot uit te voeren, op je ademhaling letten en je leven niet te laten leiden door verplichtingen horen hier ook bij. Zelf probeer ik hier heel bewust mee bezig te zijn, maar ik vroeg mij af hoe jij dat doet. Een nieuwe rubriek, hoe mindful is…, is hiermee geboren. Elke eerste maandag van de maand laat ik een ander aan het woord door het invullen van onderstaande zeven vragen, enjoy

Hoe mindful is logo mindjoy

Vandaag worden de vragen beantwoord door Nesrin van Daily cup of bla bla bla. Moeder van twee, vrouw van, gelooft heilig in Beyoncé en dat elke vrouw een onzichtbare kroon heeft die ze elke dag op moet zetten. Deze duizendpoot zit niet stil en gaat graag uitdagingen aan. Op haar personal lifeblog deelt Nesrin alles waar ze enthousiast over is.

Hoe omschrijf je jouw levenshouding?

Ik sta positief in het leven, ik ben realistisch en ga graag uitdagingen aan. Uitdagingen, groot of klein geven mij energie. Vroeger was ik meer een idealist maar van dit idee ben ik inmiddels afgestapt. Ik heb hoop maar ik geloof vooral in hard werken, een toekomst opbouwen en vooral het stukje zelfvertrouwen en het vertrouwen in mijn gezin is hier aanwezig. Dit laatste vind ik soms grappig want dit had ik vroeger nooit durven te dromen. Verder stel ik hoge eisen aan mezelf en leg ik de lat best hoog, dit allemaal op een gezond niveau en ik kan hier juist van genieten.

Kan je geduld opbrengen bij de dingen die je doet?

Niet altijd. Ik ben ongeduldig maar sinds ik moeder ben heb ik meer geduld bij bepaalde zaken. Ik kan mijzelf soms goed in de weg zitten door mijn ongeduld en hier hebben anderen ook last van. Mijn man en kinderen trekken mij dan snel terug en hier ben ik blij om. Voorheen flipte ik snel en liet dit vooral merken in mijn gedrag, ik was gehaast, chagrijnig en liet dit goed merken. Ik liet het gebeuren maar nu ik twee kinderen heb zie ik in dat zo’n moeder helemaal niet leuk is. Tegenwoordig tel ik tot 10, probeer dan de boel te relativeren en besef dat het eigenlijk onnodig is.

Hoe mindful is Nesrin Turkije 2015

Stresskip of de rust zelve?

Ik schiet snel in de stress maar dit alleen bij de dagelijkse “onbelangrijke” dingen bij de meer serieuze zaken ben ik de rust zelve. Stress is er als ik twee dagen achter loop met de was of als ik ergens mee achterloop. Wat het huishouden betreft wil ik dat het op mijn manier gaat, maar ik merk dat “mijn manier” niet altijd de juiste manier is. Er is eigenlijk niks aan de hand als ik de stofzuiger een dag rust gun. Ik zou mezelf kunnen adviseren dat ik soms wat flexibeler mag zijn en van mijn eigen oude en vertrouwde patroon/werkwijze moet afwijken. Want de wereld vergaat echt niet als ik een dag niks in het huishouden doe. Ik schiet bijvoorbeeld niet in de stress als mijn kind keihard valt of als ik soms de controle verlies.

Heb je moeite met loslaten of gaat dat je gemakkelijk af?

Ik merk dat ik na mijn 30e ben gegroeid en zo ook met loslaten, hier had ik voorheen meer moeite mee, tegenwoordig gaat het beter. Het moederschap heeft mij hierin geholpen, sinds ik moeder ben kijk ik anders naar bepaalde zaken en vind ik hierin loslaten een stuk makkelijker. Mijn man zegt altijd “alles is vergankelijk” en zo is het.

Kan jij mild naar jezelf kijken zonder te oordelen, kan je jezelf dus accepteren zoals je bent?

Ik accepteer mezelf zoals ik ben maar ik ben en blijf heel kritisch naar mezelf als het om gewicht en kledingmaat gaat. Als 16 jarige ben ik nogal “breed” geweest en nu huppel ik aardig slank door het leven, dit is iets waar ik trots op ben maar ik baal ook stevig als ik er wat kilo’s bij heb. Ik moet hard werken om op gewicht te blijven. Voorheen deed ik dit door slechte koolhydraten te verbannen maar sinds mei 2015 heb ik het eten meer met rust kunnen laten. Ik heb geaccepteerd dat ik gek ben op alles wat zoet is en wil dit niet alles laten liggen voor bepaalde cijfers. Daarom ging ik meer bewegen om de boel in balans te houden. Ik heb de afgelopen 31 jaar niks aan sport of beweging gedaan en sinds mei 2015 vind ik hardlopen te gek. Hardlopen zet ik niet alleen in om voldoende in beweging te blijven maar het is voor mij een totaal andere beleving geworden. Ik haal er ontzettend veel energie uit. Is dit alles het waard om op gewicht te blijven? Ja voor mij wel.

Hoe mindful is Nesrin hardlopen Istanbul marathon

Kan je telkens weer met een frisse blik ergens naar kijken en opnieuw beginnen?

Nee. Hier moet ik mezelf echt in trainen. Ik vind het van anderen ontzettend knap dat ze dit kunnen. Ik heb het geheugen van een olifant en vergeet niet snel. Zo kan ik iemand wel vergeven maar vergeten zal ik het nooit. En precies op dit punt heb ik bewondering voor mensen die wel kunnen vergeven én vergeten. Iemand een tweede kans geven kan ik maar dat stemmetje in mijn hoofd (zelfbescherming) zet ik niet op non-actief. Als het om andere situaties gaat, bijvoorbeeld projecten of andere doelen in het leven, kan ik wel sneller schakelen. Als ik iets wil dan ga ik ervoor en als het mij niet in één keer lukt dan probeer ik het nog een keer en zo nodig nog vijf keer. Ik geef niet snel op.

Welke energievreters wil je de baas zijn?

Het huishouden en ik zou heel graag mijn eigen agenda beter willen organiseren en plannen. Ik denk altijd maar dat ik alles in mijn hoofd kan proppen, nou niet dus. Ook zou ik heel graag beter met mijn tijd willen omgaan, ik ben echt altijd te laat en ik vind dit zo slecht. Mijn man is de eerste in de rij die er vaak last van heeft, gegrond want ik weet hoe vervelend het is. Nu mijn dochter 7 jaar is, meer tijdsbesef heeft merkt zij ook dat haar moeder niet zo netjes met tijd omgaat. Daar schaam ik mij ergens wel voor want ik wil haar het goede voorbeeld geven. Ik geef mezelf de afgelopen maanden wel sneller een schop onder de kont, zo sta ik sneller op in plaats van vijf keer te snoozen en loop ik (al is het maar een paar minuten) eerder de deur uit. Een kleine vooruitgang maar toch iets waar ik stiekem wel trots op ben.

Hoe mindful is Nesrin daily cup bla bla bla

Wil jij ook bovenstaande vragen invullen in deze rubriek? Neem dan even contact met mij op via het contactformulier of onderstaande social media kanalen.

Bloglovin | Instagram | Twitter | Facebook  | Pinterest

14 thoughts on “Hoe mindful is Nesrin van Daily cup of bla bla bla

 1. ah zo leuk om die van nesrin te lezen. Precies zoals ik me had voorgesteld hoe zij de vragen heeft ingevuld. Toch best bijzonder dat je een blogger leert kennen door het bloggen 🙂

 2. Dit is precies de Nesrin zoals ze in mijn gedachten is..
  Een geweldig mooie vrouw

 3. Geheheh! Toen ik de titel zag dacht ik: Nesrin? Mindful? Haaaahahahaha. Ik had wel een beetje gelijk. Toch? Ja. Hihihi.

 4. Super leuk Anita. Heel erg bedankt voor de prettige samenwerking.

  • Anita

   Heel graag gedaan Nesrin! Jij bedankt dat je mee wilde werken aan deze rubriek 🙂

 5. Leuk om de antwoorden van Nesrin te lezen! Zoals anderen ook al zeggen: dit is precies de Nesrin hoe i dacht dat ze zou zijn. Haha! Grappig om te zien!

 6. Interessant van dat te laat komen. Dat heb ik echt nooit, maar ik ben dan weer vaak te vroeg juist omdat ik niet te laat wil zijn!

 7. Sommige dingen zijn heel herkenbaar en sommige zijn een wens voor me!

 8. Ik blijf dit leuke artikelen vinden om te lezen. En deze is echt eerlijk en oprecht, hoe ik Nesrin ook ken van haar blog.
  Misschien dat ik ook wel eens hem wil invullen.

 9. Weer erg leuk om te lezen. Mooi antwoorden hoor! Herkenbaar van de stress vraag. Bij grote dingen kan ik ook vaak goed nadenken, maar ik kan stressen om te kleinste dingen. Vaak is er dan nog geen probleem. Ik ga even denken of ik de vragen eens ga invullen :-).

  • Anita

   Ik zie je mail vanzelf wel verschijnen als je de knoop door hebt gehakt 😉

 10. Heel goeie vragen stel je hier Anita!
  Ik bezoek het blog van Nesrin zowat dagelijks en ik kan maar niet snappen hoe ze alles doet wat ze doet. Hoe krijgt ze dat toch allemaal voor mekaar?, vraag ik me steeds af. Ze heeft op haar blog eens geschreven dat ze de neiging heeft om 24 uur te willen oprekken naar 28 uur. Maar dan nóg snap ik het niet, want wat zij in 28 uur voor mekaar krijgt, zou ik in nog geen 56 uur kunnen doen!

  • Anita

   Ik zou het ook niet kunnen Sunny!

 11. Heel mooi weer 🙂 en die foto’s ook, de charisma straalt ervan af. Go Nesrin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.