Hoe mindful is Nina van Simplynspecial

Mindfulness is bewuster leven met aandacht voor de kleine dingen in het leven. Leven in het nu en niet met je gedachten afdwalen naar het verleden of de toekomst is hierbij het streven. Proberen om de dingen niet op de automatische piloot uit te voeren, op je ademhaling letten en je leven niet te laten leiden door verplichtingen horen hier ook bij. Zelf probeer ik hier heel bewust mee bezig te zijn, maar ik vroeg mij af hoe jij dat doet. Een nieuwe rubriek, hoe mindful is…, is hiermee geboren. Elke eerste maandag van de maand laat ik een ander aan het woord door het invullen van onderstaande zeven vragen, enjoy!

Hoe mindful is logo mindjoy

Vandaag worden de vragen beantwoord door Nina van Simplynspecial. Nina heeft een persoonlijke blog waar ze ook leuke diy, home en beauty artikelen plaatst. Ze is een spontane meid die graag shopt en blij wordt van haar hondje Kenzo. Vol enthousiasme blogt Nina over de zaken die haar bezighouden.

Hoe omschrijf je jouw levenshouding?

Mijn levenshouding is nogal wisselend. Het ligt er eigenlijk aan hoe ik in mijn vel zit. Als ik goed in mijn vel zit ben ik vrij positief en optimistisch. “Het komt wel goed” of “ach, dat zien we dan wel weer”. Maar als ik niet zo lekker in mijn vel zit is dit wel anders. Dan zie ik het allemaal wat somber in en vind ik het weleens lastig om positief te blijven. Ik kan op zulke momenten best negatief overkomen, alsof ik een grote pechvogel ben. Vaak ben ik dan geneigd te denken “zie je wel, heb ík weer. Kan ook alleen mij overkomen”. Momenteel ben ik hard aan het werk om hier verandering in te brengen. Dat ik wat positief en optimistisch ben als dingen even tegenzitten.

Kan je geduld opbrengen bij de dingen die je doet?

Ik kan best wat geduld opbrengen, mits het allemaal lukt. Als iets me niet lijkt te lukken lopen de frustraties soms hoog op. Ik geef niet meteen op na één poging, maar als het me te lang duurt gooi ik de handdoek in de ring. Ik heb wel geduld, maar niet oneindig. Op die momenten kan ik uit frustratie soms best geïrriteerd raken en misschien zelfs boos. Gewoon uit onmacht, en ook al weet ik dat dit me niets oplevert is het moeilijk om dit te veranderen.

Hoe mindful is Nina Simplynspecial

Stresskip of de rust zelve?

Ik kan best een stresskip zijn, maar ook dit is afhankelijk van waar het over gaat. Bij drukte op het werk raak ik niet snel in de stress bijvoorbeeld. Dit zul je in ieder geval niet aan mij merken. Waar ik wel moeite mee heb is dat ik wel gevoelig ben voor de stemming van anderen. Dus als een ander in mijn omgeving heel gestrest is dan kan dit heel makkelijk overslaan op mij. Ik vind het dan weleens moeilijk om mij hiervoor af te sluiten. Omdat ik nogal een piekeraar ben en vaak beren op de weg zie schiet ik geregeld in de stress om de meest onbelangrijke zaken. I’m working on it!

Heb je moeite met loslaten of gaat dat je gemakkelijk af?

Ik vind het soms wel moeilijk om dingen/situaties los te laten. Dit heeft verschillende redenen. Soms voel ik namelijk onmacht. Dan heb ik het gevoel dat ik geen invloed heb op een situatie, dus eigenlijk geen controle. En doordat ik die controle niet heb vind ik dat moeilijk te accepteren, en dus los te laten. Nu ben ik me wel bewust dat ik feitelijk gezien ook geen controle kan hebben, maar zo voelt dat op zo’n moment wel. Meestal kan ik dingen na verloop van tijd wel loslaten. De ene keer gaat het vrij snel, de andere keer duurt dit helaas wat langer. Ligt er ook maar net aan waar het over gaat en wat voor impact dit op mij heeft.

Hoe mindful is Nina hondje Kenzo

Kan jij mild naar jezelf kijken zonder te oordelen, kan je jezelf dus accepteren zoals je bent?

Moeilijke. En met moeilijk bedoel ik confronterend. Dit vind ik namelijk erg lastig. Ik leg de lat torenhoog voor mezelf. Onrealistisch hoog zelfs. Overal wil ik goed in zijn, uitblinken zelf. En wanneer dit niet lukt is de teleurstelling groot. Ik accepteer mezelf niet (genoeg) als persoon. Daardoor oordeel ik ook vrij kritisch over mezelf. Ik heb altijd wel iets op mezelf aan te merken. De ene keer zit mijn haar niet, de andere keer heb ik een onzuivere huid en ga zo maar door. Ik zou willen dat ik mezelf wat meer zou accepteren en meer het gevoel heb van “het is goed zo”. Ik ben me hier eigenlijk heel bewust van, maar dit vind ik op moment nog erg moeilijk.

Kan je telkens weer met een frisse blik ergens naar kijken en opnieuw beginnen?

Ik denk dat ik wel met een frisse blik opnieuw kan beginnen aan iets. Wat dat betreft ben ik geen opgever en sta ervoor open om dingen een tweede (of derde of vierde….) kans te geven.

Welke energievreters wil je de baas zijn?

Ik zou graag wat minder piekeren om van alles. Bij mij gaat het soms wat ver waardoor ik situaties niet meer in perspectief zie. Ik ga er dan te ver op door waardoor ik erin blijf hangen. Dit zorgt voor een sombere stemming en vermoeidheid. Als je hoofd constant bezig is met piekeren weerhoudt me dat van gewoon genieten, en dat vind ik jammer. Ik mag best ergens over nadenken, om vervolgens weer door te gaan met mijn leven. Dat malen belast mij heel erg. Het voelt soms als een donkere wolk die boven mij hangt en soms dagen blijft hangen. En wat ik ook probeer, het blijft maar boven mijn hoofd zweven. Op zulke momenten vind ik het moeilijk om positief te zijn.

Hoe mindful is Nina quote make it happen

Wil jij ook bovenstaande vragen invullen in deze rubriek? Neem dan even contact met mij op via het contactformulier of onderstaande social media kanalen.

Bloglovin | Instagram | Twitter | Facebook

23 thoughts on “Hoe mindful is Nina van Simplynspecial

 1. Wat een mooe vragen en nog mooiere antwoorden! Sommige antwoorden leken door mij geschreven. Vooral de laatste over het pikkeren!

 2. Wat leuk om mijn eigen antwoorden weer te zien staan en nog eens te lezen. Ik ben goed op weg, maar ik ben er nog niet. Maar ik heb er vertrouwen in 🙂

 3. wat is dit weer mooi ingevuld..
  ik herken mezelf 100% in de levenshoudings antwoord…

 4. Erg mooie invulling! @Nina je zegt zelf: dat je goed op weg bent maar er nog niet bent. Je bewust daar van zijn is al een heel goed begin en dan gaat het vast goed komen :-)!

 5. Wat een leuke rubriek! Heel inspirerend om te lezen hoe een ander met dingen om gaat. Voor mij werkt het wat relativerend. Dan besef ik weer dat ik niet de enige ben die flink kan piekeren 🙂

 6. Leuk om jouw antwoorden te lezen Nina. Eerlijk en oprecht. Mooi dat je van veel dingen al bewust bent. Nu nog er naar handelen. Komt goed!

 7. Mooie open en eerlijke antwoorden! Goed dat je je van veel bewust bent en eraan werkt!

  @Anita, mocht je nog een deelnemer zoeken, schrijf mij maar onder aan het lijstje erbij.

  • Anita

   Ik stuur je zo een mail Saskia!

 8. Wat een leuke rubriek is dit! Loslaten is wel een moeilijke moet ik zelf zeggen. Mindfulness heeft mij geleerd hoe je dat het beste doet. Deze vragen lezen, is eigenlijk wel confronterend. Ik zit te denken wat ik zou zeggen en ik besef dat ik dit helemaal anders zou invullen nu dan een paar maanden geleden. Hoezo, verandering?

  • Anita

   Loslaten is zeker niet gemakkelijk, maar soms wel noodzakelijk. Veranderingen is altijd goed, als het wel in positieve zin is dan 😉

 9. Wat een mooie antwoorden zeg! Ik kan me best goed vinden in de meeste dingen. Goede quote ook, onderaan het artikel!

 10. Heel leuk on te lezen. Ik vind het hele sterke vragen je wordt er een stuk bewuster van.

  Leuk gedaan Anita & Nina!

  • Anita

   Bedankt meis! Bewustwording is van groot belang.

 11. Heel mooi om de antwoorden van jou te lezen Nina! Gevoelig zijn voor de stemming van anderen is heel herkenbaar. Het bewustzijn van de kritische blik naar jezelf is erg goed, want met bewustzijn komt vaak ook een verandering. Ik hoop dat je met kleine stapjes steeds verder zal komen met het accepteren van jezelf meis!

 12. Gertie

  Mooie aflevering van je maandag-rubriek!

 13. Erg goede vragen, zet me aan het denken. Loslaten vind ik ook erg moeilijk.

 14. Lieve en leuke reacties allemaal 🙂

 15. Leuk om te lezen zeg!

 16. Wat een leuke rubriek en de vragen zijn echt goed gekozen. Ik kan me soms echt wel vinden in haar antwoorden.

 17. Dit is een van mijn favoriete blog rubrieken om te lezen 🙂 Sowieso fijn om over onderwerpen met meer inhoud te lezen. groetjes en liefs!

  • Anita

   Oh wauw bedankt Flaviena! Liefs

 18. Bijzondere post weer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.