I love sleep tag

Slapen, iedereen doet het. De één valt overal zo in slaap terwijl de ander uren naar het plafond staart in de hoop snel de binnenkant van de ogen te mogen bekijken. I ♥ Sleep en val een beetje tussen beide categorieën in. Wil je weten wat ik doe als ik niet kan slapen, hoe groot mijn bed is en wat ik als eerste doe als ik wakker lig? Lees dan vooral verder. Deze tag is bedacht door Jorien, dus mocht je de tag overnemen vergeet dan niet om haar even te vermelden.

I love- sleep tag header

Hoe laat ga je meestal naar bed?

Tussen 22 en 23 uur leggen we Louie in zijn bed na een knuffelmoment en gaan R. en ik naar boven. Daar lees ik vaak nog wat, check social media of kijk naar een YouTube filmpje en probeer ervoor te zorgen dat ik voor middernacht het licht uit doe. Het licht van R. is meestal nog aan en hij kruipt vaak uiterlijk een uur later naast mij.

Wat is jouw vaste ritueel voor het slapen gaan?

Als ik boven ben trek ik eerst mijn pyjama aan, poets mijn tanden en verzorg mijn gezicht. Ook doe ik mijn nachtbitje in tegen knarsetanden en leg mijn telefoon aan de oplader. Daarna kruip ik mijn bed in en schrijf op voor welke dingen ik dankbaar was deze dag. Ik lees nog wat, check social media of kijk naar een YouTube filmpje. Als ik voel dat ik moe wordt, ga ik nog even mijn bed uit om te plassen (of ik moet dat al gedaan hebben toen ik boven kwam) en sluit mijn ogen.

Wat doe je als je niet kan slapen?

Dit komt meestal voor als ik veel aan mijn hoofd heb en ik alles nog honderd keer de revue laat passeren. Maar over het algemeen slaap ik redelijk snel. Als ik niet kan slapen probeer ik heel rustig adem te halen om zo mijn hoofd leeg te maken. Ook even woelen en draaien om te kijken of een andere houding werkt. Lukt het echt niet dan pak ik toch even mijn gsm erbij en check social media. Niet echt goed voor je dat felle licht maar het helpt dan wel om mijn gedachten even te verzetten.

Wat is je favoriete slaaphouding?

Ik ligt op mijn zij, vaak rechterzij, en in de semi-foetale houding. Dit geeft aan dat ik open, sociaal en zelfverzekerd ben en anderen mij omschrijven als een makkelijke en vriendelijke persoon. Gedurende de nacht draai ik mijzelf wel eens op mijn rug en lig dan in een wokkel houding alias de zeester. Op mijn buik kan ik echt niet slapen en krijg ik ook veel meer rugklachten.

Waarvoor mag je jou altijd wakker maken?

Sushi ♥

Sushi eten Els nobodyelsenl

Hoe laat gaat je wekker ’s ochtends?

Gelukkig hoef ik mijn wekker de laatste tijd niet meer te zetten en word ik uit mijzelf tussen 8 en 9 uur wakker. Gezien de tijd dat ik naar bed ga slaap ik iedere nacht zeker 8 uur en dat heb ik ook echt nodig.

Snoozen of direct opstaan?

Als ik mijn wekker moet zetten dan sta ik als deze gaat direct op. Snoozen heb ik nooit gedaan en zie het nut er ook niet van in. Als ik zonder wekker wakker wordt dan check ik vaak social media voordat ik uit mijn bed ga en in de douche spring.

Slaap je uit in het weekend?

Omdat ik doordeweeks niet op onmenselijke tijden uit bed hoef, heb ik het weekend niet nodig om bij te slapen. Daardoor kom ik dan ook op tijd mijn bed uit en slaap ik uiterlijk tot 10 uur. Dit ook in verband met het uitlaten en ontbijt van Louie natuurlijk.

Welke rare dingen doe je in je slaap?

Ja wat is raar hé! Ik heb nooit gehoord dat ik praat in mijn slaap, snurken doe ik alleen als ik goed verkouden ben maar blijk volgens R. wel eens te hummen. En daarnaast helaas tandenknarsen maar daar heb ik een bitje voor.

Slaapplek mindjoy kussen living comfort

Hoeveel kussens liggen er in je bed?

Drie, waarvan twee kussens van mij. Ik heb naast een kussen om op te slapen ook een kussen die ik gebruik voor extra ondersteuning als ik rechtop in bed zit.

De laatste tijd heb ik trouwens een traagschuim kussen mogen uitproberen. Een kussen die je naar gelang je persoonlijke voorkeur kan aanpassen omdat deze bij levering maximaal gevuld is met vlokken. Eerst wilde ik er niet teveel uithalen omdat ik niet houd van platte kussens maar na overleg, omdat ik meer last kreeg van nek- en rugklachten, adviseerde ze mij dat wel te doen. Ook mede omdat ik een zijslaper ben. Dit hielp wel maar toch ben ik weer teruggegaan naar mijn eigen vertrouwde ergonomisch kussen met nekondersteuning. Dat miste ik namelijk en merk dat mijn lichaam hier beter op reageert.

Vulling traagschuim kussen energy+

Wat heb je aan in bed?

In de winter een lange broek met een shirt, als het echt koud is met lange mouwen, en in de zomer een shortje met een shirt.

Slaap je met je sokken aan?

Ik heb dat nooit gedaan maar de laatste tijd houd ik ze wel aan. Misschien dat de hormonen zorgen voor een verandering hoe mijn lichaam omgaat met temperaturen. Geen idee maar ik vind het ineens heerlijk, maar in de zomer gaan ze zeker wel uit.

Hoe groot is jouw bed?

Onze boxspring van de Ikea is 160×200, maar als we een nieuwe nodig hebben willen we er eentje van minstens 180 cm breed. Meneer ligt namelijk nogal breed in bed.

Als ik ’s ochtends wakker word, dan is het eerste wat ik doe…

Naar de WC en vaak wordt ik ook wakker omdat mijn blaas op springen staat. Dan stap ik de douche in als ik eruit moet en anders duik ik weer even terug om social media te checken. Als ik aangekleed ben, haar gedaan heb en mijn make-up erop zit ga ik naar beneden om Louie uit te laten. Ook zijn blaas staat dan namelijk op springen.

Droom je elke nacht?

Ik zal vast wel elke nacht ergens over dromen maar ik onthoud het maar erg sporadisch. Vaak zijn dat dan de nachtmerries waar ik wakker van wordt. En als het donker is kan ik niet zomaar meer in slaap komen omdat ik de omgeving om mij heen in de gaten wil houden. Gelukkig gebeurd dit maar erg weinig.

Welke droom of nachtmerrie kan je je goed herinneren?

Vooral degene waarin ik achterna gezeten wordt of mijn dierbaren iets aangedaan wordt. Dat voelt dan zo echt waardoor deze nachtmerries langer blijven hangen. Dromen hebben vaak een betekenis en ik heb hier ook nog wel ergens een boek liggen maar ik check het eigenlijk nooit.

Wat is jouw grootste droom?

Degene die mij al langer volgen weten dat mijn grootste droom moeder worden is. We zitten nu weer middenin het traject van hormoonbehandelingen dus duim voor ons dat het weer snel raak mag zijn.

Voel je verder vrij om deze tag over te nemen!

Deze review bevat een product dat door een bedrijf is opgestuurd. Lees hiervoor mijn disclaimer

Welke rare dingen doe jij in je slaap?

Volg mindjoy op
Bloglovin | Instagram | Twitter | Facebook Pinterest

10 thoughts on “I love sleep tag

 1. Deze tag kende ik nog niet! Heel origineel en leuk om te lezen! 🙂 Ik doe overigens geen gekke dingen in mijn slaap, haha.
  Liefs

 2. gertie

  Grappig om deze ‘intieme’ dingen nu van je te weten. Maar wat ik me bij n wokkel of zeemeermin voor moet stellen….. O en volgens mijn bedgenoot snurk én praat ik in mijn slaap. Geloof er niks van!!

  • Anita

   Klik op het linkje en je ziet het verschijnen 😉

 3. Ik praat vaak in mijn slaap, aldus mijn vriend. In het begin van onze relatie vroeg ik hem een keer of hij een boterham voor mij wilde maken, midden in de nacht haha. Dat kussen heb ik ook geprobeerd, was even zoeken naar de juiste dikte in het begin.

 4. Ja, dit zijn altijd leuke dingen om te lezen. Gek genoeg vind ik het altijd heel interessant om te weten hoe iemand slaapt en wat zijn avondritueeltjes zijn. Rare tic van mij 😀 Ik doe niet echt hele rare dingen in mijn slaap. Ik kwijl wel een beetje moet ik bekennen, maar dat is niet echt raar. Meer genant.

  • Anita

   Kwijlen komt hier ook wel eens voor, haha!

 5. Slapen heerlijk! Tenminste als het me lukt. Ik val in tegenstelling tot jou, niet makkelijk in slaap. Ik kan ook best veel draaien. Net zoals Marion kwijl ik ook wel eens ;-).

 6. Leuke tag is dit. Misschien neem ik em over ben dan niet zo braaf als het om slapen gaat maar het invullen lijkt mij leuk.

  • Anita

   Benieuwd naar je nachtelijke avonturen Nesrin, zie hem vanzelf wel een keer verschijnen 🙂

 7. ik vind dit een geweldige tag…

  Ik duim voor je dat het traject goed verloopt, en aanslaat natuurlijk..
  Wat ik voor raars doe, als vriendje ’s morgens weg gaat en kust blijf ik blijkbaar na kussen, hahaha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.