De Japanse pizza, Okonomiyaki zoals ze daar heten, vond ik in het kookboek van Amber Albarda. Amber is voedingscoach en schrijver van de boekenreeks ‘eet jezelf, mooi, slank & gelukkig’ die inmiddels uit vijf boeken bestaat. Amber Albarda vertelt in haar boeken dat je natuurlijk moet eten, dat wil zeggen puur en onbewerkt. Gezond eten met complexe koolhydraten, essentiële vetten, goede kwaliteit eiwitten en voldoende verse groente en fruit. Iets wat ik zelf steeds meer probeer te doen. Deze pizza zit dus vol groenten, gezonde ingrediënten en is erg smaakvol.
Ingrediënten (bijgerecht*, 4 personen)
- 160 gram witte kool
- 80 gram prei
- 60 gram (spelt)bloem
- 2 scharreleieren
- 4 eetlepels geschaafde amandelen
- 3 eetlepels fijngesneden verse bieslook
- zeezout
- olijfolie
* Wil je de Japanse pizza als avondmaaltijd serveren dan zou ik ervoor kiezen om het recept te verdubbelen.
Bereiding Japanse pizza
- Was en snijd de prei en witte kool (in repen) fijn
- Rooster de geschaafde amandelen in een koekenpan zonder olie goudbruin
- Meng in een grote kom de witte kool, prei, het meel en paar snufjes zeezout door elkaar tot alles bedekt is met een laagje meel.
- Voeg de eieren toe en mix het geheel tot een kleverig toestand
- Gooi wat olijfolie in een koekenpan en schep het groentemengsel erin en druk het plat met een spatel of natte lepel
- Bak de bodem op middelhoog vuur in 4-5 minuten goudbruin en keer hem om*. Check even of de pan nog olie nodig heeft voor de andere kant. Zijn beide kanten goudbruin dan kan de Japanse pizza opgediend worden.
- Beleg de Japanse pizza met de geschaafde amandelen, de fijngesneden bieslook, wat olijfolie en zeezout op smaak
- Snijd de Japanse pizza in punten om te serveren.
* Omkeren gaat het beste als je de Japanse pizza op een bord schuift en deze met een ander bord omdraait (pas op hij kan wat uit elkaar vallen). Je kunt er ook voor kiezen om de deksel van de koekenpan hiervoor te gebruiken.
Eet smakelijk!
Ga jij de Japanse pizza maken?