Leuke DIY ideeën met washi tape

Mijn allereerste artikel ging over washi tape en sindsdien is mijn liefde voor dit DIY materiaal alleen maar gegroeid. Ook mijn collectie breidt zich steeds verder uit zoals je al kon zien in de washi tape tag. Dus na mijn DIY tutorial met houten klosjes een tijd geleden werd het wel weer eens tijd voor een nieuwe. Vandaag heb ik zelfs vier leuke toepassingen met washi tape gemaakt en voor je op een rijtje gezet.

 Paperclips versieren

Paperclips zijn heel makkelijk te versieren met washi tape. Wil je iets markeren in een boek en het daarna nog terug vinden of een paar pagina bij elkaar houden. Hang een paperclips versierd met washi tape aan die pagina’s. Ziet het er niet gezellig uit?

DIY washi tape paperclips versieren Washi tape paperclips

Magneten boekenleggers

Met papier (80 gram), washi tape en een magneetband heb je zo een boekenlegger gemaakt. Knip een strook uit het papier (liefst wit of crème) net zo breed als de washi tape die je gaat gebruiken. Wil je een grotere, maak hem dan twee maal zo breed. Tip: zorg dat de strook minstens 10 centimeter lang is zodat de magneetband zich goed aan elkaar kan hechten. Beplak beide kanten met washi tape, maak de stroken wat langer dan het papier zodat het goed vast blijft zitten en vouw hem dubbel. De magneetstrip plak je waar het papier elkaar raakt.

 DIY washi tape magneten boekenleggers Beide rolletjes washi tape zijn te verkrijgen bij washi-tape.nl

 Slinger van washi tape

Met washi tape, touw en papier maak je leuke en kleurrijke slingers. Je kan het ook zonder papier doen maar dan komen de kleuren van je washi tape niet zo mooi uit. Afhankelijk van de grootte van de slinger die je wil maken knip je een stuk touw af en een strook van het papier. Het papier mag zo dik zijn als je zelf wil. Je hangt het papier onder je touw en wikkelt er de washi tape omheen. Knip er vlaggetjes van en klaar is je slinger.

DIY wash tape slinger Leuk om een kaart/cadeauverpakking mee te versieren of je hangt de slinger op

Benodigdheden waxinelichthouder

wasknijpers

een leeg blikje

waxinelichthouder

washi tape

DIY washi tape kaarsenhouder

Stappenplan DIY

 • Haal de verpakking van het blikje, zorg dat het goed schoon is er geen scherpe randjes meer aan zitten. In dit blikje zat namelijk tonijn en niets is zo vervelend als je de tonijn geur blijft ruiken;
 • Uittellen hoeveel wasknijpers je nodig hebt, want dat is natuurlijk afhankelijk van de grootte van het blikje. Ik had voor deze tutorial negentien wasknijpers nodig, het is altijd meer dan je denkt;
 • Bekleed één kant van de wasknijper met washi tape. Als je het leuk vindt kan je de wasknijper helemaal bedekken, maar ik vind het wel leuk dat je ziet dat het een wasknijper is geweest;
 • Zet de wasknijpers om het blik heen, plaats je waxinelichthouder inclusief kaarsje erin en klaar is je vrolijke houder.

DIY wasknijpers washi tapeOok leuk als plantenbakje

Wat zou jij nog meer met washi tape doen?

Dit artikel bevat een product dat door een bedrijf is opgestuurd. Lees hiervoor mijn disclaimer

Bloglovin | Instagram | Twitter | Facebook

25 thoughts on “Leuke DIY ideeën met washi tape

 1. Super leuk! Die slingers gebruik ik graag om cadeautjes mee in te pakken. Die waxinelichthouder is ook echt leuk!

  I love washi tape!

 2. Washitape is echt zó veelzijdig! Leuke diy heb je ervan gemaakt 🙂

 3. Ik hou van dit spul, je kan er zoveel mee…
  ik heb een lamp helemaal beplakt met washi tape…

 4. Heeee die boekenleggers! Wat een idee!!
  Dankjewel voor de tip!!

 5. Oesja

  Vind de waxinelichthouder echt super!!!

 6. Anja

  Leuke ideeën, waar kan je die magneetband kopen?

  • Anita

   Ik heb die een tijd geleden bij de Xenos gekocht

 7. Ik vind de waxinelichthouder echt leuk! Hier in huis alleen plakband 😉 Ik denk dat mijn dochter washi tape wel heel leuk vindt.

 8. Ik wist dat je heel veel leuke dingen kon doen met washitape, maar deze dingen had ik toch nog niet bedacht! Leuk!

 9. Die boekenleggers zijn erg mooi!!! Ik zou er cadeautjes mee versieren/ kaarten mee maken :-).x

 10. Super leuke ideeën allemaal, lekker veel ook! Vooral die met het waxinelichtje vind ik tof, dat wil ik ook eens maken!

 11. Wat een leuke ideeën allemaal! Ik vind vooral die magneten boekenlegger heel erg tof, volgens mij heb ik nog zo’n rol magneetband liggen. Bedankt voor de inspiratie!

 12. Wauw wat een leuke ideeën zeg! Vooral die boekenlegger lijkt me zo onwijs handig. Ik moet echt meer gaan knutselen 🙂

  • Anita

   Knutselen is leuk! En je kan het jezelf zo moeilijk maken als je zelf wil 😉

 13. Washi-tape blijft leuk! De slingertjes zijn mijn favoriet. Die doen het ook heel leuk als je zelf verjaardagskaarten maakt!

 14. Die vlagjes vind ik super tof. 🙂

 15. Leuke tips! Op kot hang ik foto’s op met washi tape 😀

 16. Leuke ideeën! Ik gebruik de tape vooral om dingen mee te versieren, cadeautjes, post, lijstjes…

 17. Gertie

  Wát ’n leuke ideetjes!
  Ga ik zeker doen, vooral de paperclips en boekenlegger.
  Ook erg handig als klein kadootje.
  Ik gebruik de tape vooral om dingen mee op te leuken .
  Maar ook het hébben en bekijken vind ik al fijn!

  • Anita

   Je kan er zoveel mee Gertie! Hopelijk heb je zo weer meer inspiratie 😉

 18. Echt alleen maar liefde voor washitape! Je kan er zoveel leuks mee doen.

 19. hihi, ben ik raar als ik zeg dat ik geen enkele rol van die washi tape heb…

 20. Wat een leuke ideeën. Toevallig heb ik laatst drie rolletjes gekocht. Ik werd verliefd op de glitter. Ik dacht ik kan het ooit wel ergens voor gebruiken. Best kans dat een boekenlegger mijn projectje wordt.

 21. Eva

  Leuk idee!!!! Daar ga ik wat mee doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.