Life of Louie #4

De laatste life of Louie is alweer van een half jaar geleden, Louie werd toen één jaar en groeide nog flink. Nu hebben we het idee dat hij zo goed als uitgegroeid is, we hem echt kennen en minder streken heeft. Dus werd het wel weer tijd voor een update.

Life of Louie logo mindjoy

Rust vinden

Als je hier op bezoek komt en hij begroet je dan zal dat je niet denken. Maar Louie is echt een stuk rustiger geworden nu hij 1,5 jaar is. Hierdoor zijn we nu langzaam aan ook de bench aan het afbouwen als we overdag weg gaan. Dit om zo uiteindelijk er naartoe te kunnen streven om hem ook ’s nachts eruit te kunnen laten. We hebben helaas geen afgesloten (bij)keuken dus hij zou de gehele woonkamer dan voor zichzelf gaan hebben. En dan moeten we wel zo zeker als mogelijk weten dat hij geen gekke dingen gaat doen. Helaas had hij er namelijk een tijdje een handje van om bij andere mensen binnen te plassen om zo te markeren. Maar volgens mij is dat nu over. Toen we een weekendje met hem naar Drenthe gingen hebben we dan ook meteen zijn hondenbed neergelegd. Dit zodat hij wist dat dit zijn thuis was en dat ging ontzettend goed. Wat Louie ook onwijs leuk vind om te doen is voetballen. Nog leuker vind hij het als de bal niet meer zo hard is want dat kan hij zijn tanden erin zetten en ermee aan de haal gaan. Niet ver natuurlijk want licht is een voetbal natuurlijk niet. Helaas moesten we nog wel naar de dierenarts want tijdens het spelen kwam ik met mijn nagel in Louie zijn oog en was het hoornvlies beschadigd. Drie maal per dag ogen druppelen, wat hij redelijk toeliet, en na een week was het gelukkig allemaal weer goed. Ook vonden we die week nog een teek die er ook zo uit was.

Louie mindjoy knuffelen Louie mindjoy Franse Basset Louie mindjoy snuffelen

Puppy’s kijken

Omdat er weer een nieuw nestje geboren was wilde we natuurlijk even gaan kijken. Zo leuk om die kleine pups te zien en dan te bedenken dat Louie vorig jaar ook zo klein was. Louie werd nog wel gecorrigeerd door zijn moeder maar heeft het naar zijn zin gehad met zijn zusje en oom. Kort daarna waren de Franse dagen en lieten we Louie daar keuren. Wil je namelijk gaan fokken dan moet hij tweemaal een zeer goed scoren en eentje hebben we nu al binnen. En wie weet dat we wel een teefje in huis halen zodat we zelf een nestje kunnen gaan krijgen. Alleen even kijken hoe dat straks gaat als de kleine er is en of we dan niet al genoeg om handen hebben. Ik ben ook heel benieuwd hoe Louie erop gaat reageren. Kinderen vind hij onwijs leuk maar als hij een baby hoort huilen dan weet hij niet zo goed wat hij ermee aan moet. Het is nu natuurlijk nog een geluid wat hij maar sporadisch hoort. Maar dat gaat vast allemaal goedkomen want Bassets staan erom bekend dat ze erg zacht en geduldig zijn.

Basset Artesien normand puppy's basset hound Louie mindjoy spelen met oom Hugo Louie mindjoy Basset Artesien Normand

En, genoten van het leven van Louie?

Volg mindjoy op
Bloglovin | Instagram | Twitter | Facebook  | Pinterest

14 thoughts on “Life of Louie #4

 1. Ah, die mijlpaal van anderhalf. Eindelijk volwassen, denk je dan 🙂 Luna is pas echt stabiel geworden rond drie… maar dat verschilt ook per ras geloof ik. Ik hoop dat het lukt met de bench!
  Luna is ook zo opgevoed en de bench staat hele dagen open maar als we hem weg halen, is het gegarandeerd miserie. Dus blijft dat ding mijn woonkamer ontsieren. Beter een bench dan hondentanden om te ontsieren denk ik dan 🙂

  Wat een lieve pups trouwens! Gaan jullie nog met Louie naar een hondenschool ofzo?

  • Anita

   Hopen dat Louie hier eerder stabiel wordt dan 🙂 Grote kans dat de bench nog wel even blijft zodat hij ook een eigen plek heeft als de kleine er straks is. Maar misschien dat hij dan niet altijd meer dicht gaat en zelf mag kiezen waar hij gaat liggen ’s nachts. Nee we hebben alleen een puppycursus gedaan en dat was het eigenlijk!

 2. Jaaaaa, leuk om weer een keer te zien. Wat een heerlijk beest.

 3. wat een schatje!

 4. Wat een leuke foto’s! Ja heel spannend hoe dat straks gaat zijn met de gezinsuitbreiding.

 5. Wat een leukers is Louie! Candy is ook 1.5, maar waar ik dacht dat we het puberen hadden overgeslagen lijkt dat nu pas te beginnen..

  • Anita

   Oh dat is balen! Hopen dat het niet te lang gaat duren dan.

 6. Wat een leuke hond! Die foto’s: zo schattig. 1,5 jaar kan nog best een leeftijd zijn waarop ze gaan slopen hoor, dus voorzichtig met de bench weg halen. Tenminste, wij hebben dit ervaren met onze vorige hond, een Amerikaanse Bulldog, die begon op deze leeftijd ineens met slopen. De tafel, de vensterbanken, de plinten. Onze huidige hond, doet het gelukkig helemaal niet en is bijna 2 jaar (afkloppen) Superleuk, dat je naar de pups bent gaan kijken. Wat lijkt me het leuk, een teefje erbij en dan een nestje. Maar ook heel druk denk ik. Ik vind Louie een heel leuke hond 🙂

  • Anita

   Ja we hadden ook gelezen dat het met kinderen handig is om je hond nog een eigen plekje te geven dus ik denk dat hij nog wel een tijd blijft staan! Druk zal het wel worden met een eventueel nestje dus vandaar dat we nog even kijken wat we doen, haha!

 7. Wat een geweldig artikel! Heerlijk om naar het snoetje van Louie te staren 🙂

 8. Ahh wat een schatje is het toch! Ik wil over een paar jaar ook graag een basset, prachtige beestjes! Ik ben Engelse Cocker Spaniels gewend, ben benieuwd of er veel verschil in zit.

 9. Had ik deze gwoon gemist :-(. Louie is zo’n schatje! Wat een heerlijk leven heeft hij toch bij jullie. Ik ben jaloers, ik wil ook zo’n leuke hond!

 10. Wat een poepie! Schattig hondje 🙂

 11. In het artikel van vandaag heb ik jullie leuke hond Louie vermeld, omdat hij zo’n schattig is om te zien en nog fotogeniek is ook :).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.