Losleven review

Zoals je misschien op mijn over mindjoy pagina hebt gelezen heb ik vorig jaar (augustus 2013) een burn-out ondergaan. Pas nu, een jaar later, kan ik zeggen dat ik weer helemaal mijzelf ben. Over deze levensveranderende gebeurtenis wil ik binnenkort nog een blogpost maken. Tijdens mijn opleidingen werd je doodgegooid met zelfreflectie en ik heb hierdoor dan ook een zwak voor zelfhulpboeken. De meeste boeken geven een stappenplan of methode hoe je het beste een probleem aan kunt pakken. Het boek waar ik het vandaag over wil hebben geloofd in het ‘een miljoen stappen plan’, stelt je een hoop vragen en is overtuigd dat antwoorden niet uit boeken komen. Ik heb het dan ook over het boek Losleven van Jan Wolter Bijleveld & Ingeborg Deana.

Losleven lsltn pakket

Inhoud losleven

Losleven is van de bedenker van Lsltn. Een heerlijke site waar je je gedachten op een rij kunt zetten en probeert los te laten. Losleven is het 3e boek in de reeks, eerder verschenen loslaten en loswerken. Losleven bespreekt in 14 hoofdstukken kwaliteiten waar je makkelijker en losser mee om kunt gaan. Zoals rust in je hoofd, onbezorgdheid, mildheid en kwetsbaarheid. Elk hoofdstuk wordt afgesloten met 8 vragen waar je gedoseerd over na kunt denken. Het doel van het boek is los te kijken naar je automoetismen, je eigen plan te volgen en te genieten van het leven.

Boek review

Het boek losleven heb ik op vakantie in Griekenland gelezen, dit leek mij de perfecte plek om mijn gedachten los te laten. Elk hoofdstuk bevat een goede mix tussen onderzoeksgegevens, interne monologen van de schrijvers en vragen die je laten nadenken.Je kunt ervoor kiezen om alleen de kwaliteiten waar je losser mee om wilt gaan te lezen, maar ieder hoofdstuk geeft goede ideeën om de perfectionistische en piekerende kant van jezelf te leren doseren. Ze proberen je te laten zoeken naar de echte versie van jezelf en je de ruimte te geven om de pleasende en plichtsgetrouwe gedachten te verminderen. Het is fijn dat er zoveel vragen gesteld worden in het boek waardoor je ook echt na gaat denken en eigen keuzes gaat maken. Ik vind het zeker een aanrader als je meer jezelf wilt zijn en het moeten maar moeilijk los kunt laten.

Losleven vakantieLoswerken heb ik na het lezen van losleven ook aangeschaft en een review over geschreven.

Zou jij het boek losleven in je boekenkast willen hebben?

2 thoughts on “Losleven review

  1. Klinkt als een heel fijn boek.. Denk dat ik hem wel zou willen ja.
    Kan me wellicht helpen met mijn depressie!

    • Anita

      Snap ik helemaal Nicole. Je mag hem wel lenen als je wilt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.