Makeover voor- en achtertuin

Afgelopen week hebben R en ik veel in de tuin doorgebracht, niet om lekker van de zon te genieten maar om deze een makeover te geven. Vorig jaar hebben we de tuin opnieuw aangelegd omdat deze verwaarloosd was door de vorige eigenaren. Maar door de komst van Louie moesten we toch nog het één en ander gaan veranderen want een aantal planten, struiken en hagen zijn namelijk giftig voor honden. En laten we daar net een paar van in de achtertuin hebben staan. Voor de zindelijkheidstraining hebben we de tuin afgezet maar langzamerhand willen we natuurlijk dat hij gewoon zonder problemen door de tuin kan gaan lopen en genieten van de ruimte die we hebben.

Verbouwde achtertuin mindjoy

Wat hebben we aan de achtertuin veranderd

In de achtertuin hadden we langs de borders een haag neergezet van buxus, echter bevatten deze gifstoffen die bij een hond voor prikkelingen op het slijmvlies van de darm zorgen. Deze hebben we nu vervangen door een beukenhaag die hopelijk snel gaat groeien. De bonenkruid uit de moestuin had zich flink verspreid en de munt kwam aan alle kanten naar boven terwijl ik deze wel in de pot in de grond had geplaatst. Dus deze zijn weer flink teruggesnoeid want de AH moestuintjes moeten binnenkort ook een plek krijgen. Daarnaast stonden er twee hortensia’s in de achterste border maar deze kunnen voor maag- en darmproblemen zorgen waardoor je hond kan gaan overgeven en diarree krijgt. De rhodondendron werd er uitgehaald omdat deze zorgt voor afname van zijn eetlust, spierkrampen en verstoring van het hartritme. Ook zagen we ineens boterbloemen opduiken en die zorgen weer voor bloederige urine en krampen. En de scheefkelk (snowflake) die er nog in stond ging weg omdat hij hiervan kan gaan braken en hier laatst al op af vloog. Al met al dus meer dan dat we hadden gedacht. We kochten, bij het aanleggen van de tuin, juist planten die wintergroen waren maar nu blijkt dat deze meestal giftig zijn. Maar wat een geluk, de voortuin was nog steeds niet klaar dus konden we wat we uit de achtertuin gehaald hebben mooi gaan verzetten.

Voortuin oude situatie mindjoy Voortuin oude situatie

Opknapbeurt van de voortuin

Allereerst ben ik een uur bezig geweest om al het onkruid uit de voortuin te halen. Het leek wel of er nu veel meer naar boven was gekomen vergeleken met vorig jaar of ik heb er gewoon te lang mee gewacht natuurlijk. De kleine buxus plaatste we aan de randen van de borders en de middelgrote buxus die vooraan het pad stond hebben we op de hoeken gezet. Ook hebben we bakken naast de voordeur geplaatst, die trouwens van de Action (€2,69) komen. Als we Louie uitlaten zit hij natuurlijk aan de lijn en vaak sprint hij toch naar de straat dus dat kan geen kwaad. Taxus is extreem giftig dus ik ben blij dat we die niet hadden staan. Beide borders zien er nu veel mooier uit en is het meer één geheel geworden. Snoeien van een aantal planten was daarnaast geen overbodige luxe, want man wat groeit alles toch snel. De planten en bloemen hebben we gewoon her en der verspreid zodat de voortuin beter opgevuld is. En zo hebben we twee dagen met onze handen in de aarde gewroet om er hopelijk weer een tijd mee vooruit te kunnen. Want het zou fijn zijn als alles gewoon weer aanslaat, maar daar hebben ze water en mest voor uitgevonden.

Nieuwe voortuin mindjoy

Hier en hier vind je trouwens de volledige lijst van giftige planten, struiken, hagen en bomen voor honden.

Heb jij een tuin en groene vingers? Of heb je hem onderhoudsvriendelijk gemaakt?

Bloglovin | Instagram | Twitter | Facebook

17 thoughts on “Makeover voor- en achtertuin

 1. Wat goed dat jullie zoveel rekening houden met de hond. Denk dat dit er makkelijk bij ik kan sluipen. Dit terwijl ze ban planten goed ziek kunnen worden. Die puppy’s eten ook alles haha.

 2. Echt een vooruitgang, super mooi! Nu lekker genieten van jullie mooie tuin 🙂 Ik heb niet echt groene vingers, ik kom niet verder dan een klein moestuintje.

 3. Heerlijk dat jullie viervoeter straks zonder zorgen naar buiten kan. 🙂
  Wij hebben een onderhoudsvriendelijke tuin. Alleen wat onkruid zo nu en dan.

 4. Wauw, wat een vooruitgang! Nou, ik heb absoluut geen groene vingers en voorheen gaf ik er ook niks om, maar tegenwoordig… Heerlijk om lekker in de tuin bezig te zijn en het mooi te maken.

  • Anita

   Je ziet zo snel vooruitgang hé! Even snoeien en wat verplaatsen en het is weer een heel ander gezicht 🙂

 5. Mooi geworden, heerlijk een tuin. Wij hebben alleen een klein balkonnetje.

 6. Wat een enorm verschil. Ik weet nog niet of ik groene vingers heb ;-). Heb al wel veel zomerplantjes gekocht :-). Dus ik ben benieuwd. Zal binnenkort een update plaatsen op mijn blog.

 7. Sjeetje wat een hoop planten die giftig zijn honden. Dit wist ik niet.

  Het ziet er nu heel mooi uit!

  De tuin laat ik over aan mijn man, hij outdoor ik indoor projecten 😉

  • Anita

   Ja daar stonden wij ook echt van te kijken! Ook een goede verdeling Nesrin. Wij doen veel samen, net zo gezellig 🙂

 8. Wat een mooie tuin en nu kan je er van genieten. Gezellig zitten in de tuin is ook fijn.
  Alleen heb ik geen groene vingers.

 9. Goed bezig geweest hoor. Ik wist helemaal niet dat er zoveel giftige planten waren voor honden!
  Mijn ouders hebben hier volgens mij ook niet naar gekeken bij hun tuin maar de honden eten ook niet van de planten.
  Hier is sowieso geen groen 🙂

 10. wat een heerlijke ruime en gevulde tuin….
  hier hou ik van…
  Bij mij is het net een oerwoud nu, hahaha
  en heb totaal geem motivatie om iets te doen

 11. Wat zijn jullie goed bezig geweest! Het ziet er prachtig uit op de foto’s. 🙂 Ik ben het afgelopen weekend ook in de tuin bezig geweest (schutting plaatsen en veel onkruid weghalen) en het begint nu eindelijk op een tuin te lijken. Binnenkort wat planten kopen om de boel wat op te vrolijken! Echte groene vingers heb ik niet, maar ik vind het wel heel erg leuk om te doen.

 12. Oh wat ziet het er netjes, fris en gezellig uit! Wij hebben geen tuin en geen groene vingers,, goede combi 🙂

 13. Zelf hebben wij een aantal planten en struiken staan momenteel die giftig kunnen zijn voor honden. Bij onze twee honden hebben we echter nog geen van die problemen ontdekt. Gelukkig maar, want ik was hier niet van op de hoogte. Bij de nieuwe tuin toch een beetje beter opletten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.