Mamaupdate | 4 maanden

Vandaag is onze kleine dame alweer 4 maanden oud. Het gaat zo onwijs snel ineens en het is niet meer voor te stellen hoe het leven was zonder een baby in huis. Waar ik eerst nog maar af en toe een reactie van haar kreeg, kan ik nu volop het ‘gesprek’ met haar aan gaan. Ze volgt je stem, ziet je beter staan en is flink aan het brabbelen. Ook naar Louie kijkt ze vol verwondering. Zo ontzettend leuk deze interacties en de ontdekkingen die ze elke dag weer doet. Laat je weer op een andere manier naar de wereld om je heen kijken!

Eerste tas dochter mindjoy

Ritme gevonden en lichamelijke ongemakken

Waar je in de vorige update kon lezen dat we al beetje een ritme hadden, is dat nu zo goed als in orde. Ik weet wanneer ik het beste met haar op pad kan, wat ze aankan en wat ze wel/niet prettig vind. Het is allemaal niet meer zo nieuw en het vertrouwen dat je het goed doet is er ook steeds meer gelukkig. Natuurlijk ben ik met vlagen nog onwijs onzeker of ik het wel goed doe en weet ik mij soms ook geen raad als ze over haar toeren is. Maar merendeel van de tijd gaat het goed en geniet ik steeds meer van alles. Ik heb weinig lichamelijk ongemakken meer van de keizersnede maar helaas heb ik wel veel meer last gekregen van mijn duimblessure. Deze is overbelast geraakt en daarom ben ik weer wekelijks bij de fysio te vinden.Ook moet ik mijn spalk weer dagen. En mijn rug speelt ze nu en dan op, maar ja deze lichamelijke ongemakken zal ik altijd wel blijven houden helaas. Alleen mijn duim is niet heel handig met de verzorging van J. en het aandoen van haar nieuwe aanwinst na een bezoek aan het ziekenhuis.

Heupdysplasie en spreidbroek

Want de grootste verandering van de afgelopen tijd is dat J. sinds 2 weken 23 uur per dag een spreidbroek moet dragen. Omdat ze de gehele zwangerschap in stuitligging heeft gelegen kregen we al snel een verwijzing voor een echo van haar heupjes. Bij deze echo, die vanaf 3 maanden mag, was een lichte afwijking in haar linkerheup geconstateerd. Dus na een bezoek aan de kinderorthopedie in het ziekenhuis kwamen we thuis met de pavlik bandage. Ik moet zeggen het was moeilijk om haar zo in dat harnas te zien liggen en het ook weer zelf bij haar aan te doen. De eerste dagen gingen best aardig maar op dag 4/5 was het alleen maar huilen, krijsen en niet willen slapen. Het ziekenhuis gaf aan dat ze er nog aan moest wennen en inderdaad een paar dagen laten was er weinig meer aan de hand. Vandaag is hij wat strakker gezet en over 4 weken wordt er nogmaals een echo gemaakt. Dan weten we of het al geholpen heeft of dat ze hem nog langer moet gaan dragen. Ik hoop dat de spreidbroek goed gaat helpen en ze hem niet al te lang hoeft te dragen. Het stagneert toch de ontwikkeling, maar gelukkig halen ze dat daarna snel weer in.

Pavlik bandage spreidbroek dochter mindjoy

Ontwikkelingen

In de afgelopen twee maanden zijn we van 6 naar 5 flessen gegaan, slaapt ze erg goed ’s nachts en komt ze dus niet meer voor een nachtfles. Ze slaapt nu op haar eigen kamer in het ledikant. En wat lijkt ze dan ineens weer klein vergeleken met de wieg waarin ze lag. Ik ben gaan voorlezen voor het laatste slaapje, kreeg een eerste schaterlach en ze doet veel stemoefeningen. Stond ik stil bij hoe anders Moederdag dit jaar was en zijn we samen gaan lunchen wat erg goed ging. Hebben we een eerste bezoek aan de huisartsenpost erop zitten in verband met een plotseling dik en rood oog. En werd er voor het eerst een paar uurtjes op haar gepast. Omdat ik nog zoekende ben naar werk is ze altijd thuis en gaat ze nog niet naar het kinderdagverblijf of een gastouder. Heerlijk om haar zo nog bij mij te hebben en zo alle ontwikkelingen te kunnen volgen. Ze pakt zelf al speeltjes uit de box en zwaait er mee rond. Alleen is ze een slechte drinker en is de omgeving vele malen interessanter dan de fles.

Was jij bekend met dit type spreidbroek?

Volg mindjoy op
Bloglovin | Instagram | Twitter | Facebook Pinterest

8 thoughts on “Mamaupdate | 4 maanden

  1. Wat een heerlijk overzicht om te lezen en 4 maanden alweer! Wat gaat de tijd snel! Van de spreidbroek heb ik nog nooit gehoord en het ziet er op het eerste oog best heftig uit, maar ik ga er van uit dat de volgende echo er gewoon prima uitziet! Geniet lekker van je kleine meid!

  2. Wat fijn dat het zo goed gaat! Kan me voorstellen dat het pittig is om je kindje in een spreidbroekje te zien.

  3. Wat is het toch een heerlijk meisje en jij Anita doet het super! Die onzekerheden ken ik en die zijn er nu nog en weer.. Maar dat hoort er beetje bij. Hopelijk mag ze over vier weken d’r spreidbroekje af!

  4. Wat heerlijk toch, je eerste echte moederdag :-). Jammer dat ze een spreidbroekje moet hebben, ik hoop dat alles dan ook goed is na 4 weken :-).

  5. Zo leuk om te lezen hoe het gaat met jullie kleine meid! Ik heb ook in een stuit gelegen, maar toentertijd werd er helemaal geen echo gemaakt. Goed dat ze dat nu wel doen. Want hoe sneu zo’n spreidbroekje er nu uitziet, uiteindelijk kan het alleen maar iets positiefs opleveren. Hopelijk mag ze snel weer zonder!

  6. Wat goed om te lezen 🙂 Ik heb zelf ook in een stuit gelegen, maar hoefde geen broekje hiervoor te dragen. Lijkt me lastig, maar uiteindelijk is het voor een goed doel. Hopelijk is het straks weer beter!

  7. Die onzekerheid is eigen aan het mama-zijn 🙂 Een vriendin wiens dochter vijf jaar is, heeft er ook nog last van. Ondertussen relativeer ik dat voor mezelf. Je kleine meid in zo’n spreidbroek zien, zal vast vreselijk zijn! Ik hoop dat het werkt en ze gauw weer lekker vrij mag rondspartelen!

  8. Ik hoop ook voor jullie dat de spreidbroek goed gaat werken! Fijn dat je ondertussen steeds meer een ritme vind die voor jullie werken…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.