Mijn vision board voor 2017

Vorig jaar stond er voor het eerst een vision board in huis om zo mijn wensen en doelen te visualiseren. In dat artikel liet ik zien hoe je er eentje maakt en waarom een vision board je helpt bij het verwezenlijken van je doelen. Omdat ik het een fijne manier vond om zo aan mijn doelen herinnerd te worden ging ik afgelopen weekend opnieuw aan de slag. Ik zocht naar tijdschriften die ik nog in huis had liggen en de overgebleven knipsels van vorig jaar. En in een paar uur tijd had ik mijn vision board voor 2017 klaar.

Vision board 2017 maken mindjoy

Startpunt 2017

2017 start gelukkig veel beter dan 2016. Toen was ik uit balans, had een heftige miskraam gehad en ook op het werk liep het allemaal niet lekker. Naarmate het jaar vorderde ging het gelukkig steeds beter, kreeg ik helaas nog een miskraam maar uiteindelijk ben ik nu hoogzwanger. Ook op werkgebied kreeg ik een coach toegewezen en kon ik eindelijk weer naar de toekomst kijken. We beginnen 2017 dus rustig en in afwachting van de bevalling die komen gaat. En daarmee samenhangend is dat natuurlijk de grootste verandering die er dit jaar staat te gebeuren. Maar er zijn meer dingen die ik mezelf wens en hoop dat ik het eind 2017 mag gaan afstrepen.

Vision board 2017 mindjoy

Mijn doelen voor 2017

 • De bevalling goed doorstaan en het een plek weet te geven. Ik weet namelijk nu al zo goed als zeker dat ik een keizersnede onder algehele narcose krijg. Hierdoor maak ik het helemaal niet mee waardoor anderen en foto’s het plaatje compleet moeten gaan maken;
 • In mijn nieuwe rol als mama groeien. Hier kijk ik onwijs naar uit en hoop dat R. en ik samen goede ouders gaan worden. Het zal voor beide een hele grote verandering zijn en we gaan meemaken wat het met ons doet. En dat Louie natuurlijk ook leert wennen aan de nieuwe situatie in huis;
 • Mom’s one line a day boek invullen en de ontwikkelingen van onze kleine meid vastleggen. Zoals ik tijdens mijn zwangerschap een boek heb bijgehouden met mijn ervaringen wil ik het ook na de zwangerschap goed blijven documenteren;
 • Reading challenge voltooien. Afgelopen jaar heb ik het maar net gered en dacht met de komst van de baby zal het lezen minder makkelijk gaan worden. Daarom heb ik mijn doel dit jaar op 12 boeken gezet maar tot nu toe heb ik al bijna 2 boeken gelezen. Ik heb nu dan ook zeeën van tijd;

Bestelde boeken goedkoop bij boekenkraam

 • Weer lekker in mijn vel zitten na de zwangerschap. Het is niet zo dat ik enorm aangekomen ben en mijn lijf gigantisch veranderd is. Maar een zwangerschap doet veel met je en dan voornamelijk met je buik. Hier ben ik nooit echt tevreden over geweest maar ik wil wel met een fijn gevoel naar mijn lichaam blijven kijken;
 • Samen met R. leuke dingen doen zowel met als zonder kind en hond. Straks worden we zo opgeslokt door het zorgen voor onze kleine meid dat we onszelf hierin niet moeten gaan verliezen. Het hoeven geen vaste maandelijkse uitstapjes te worden, als we maar tijd voor elkaar blijven maken;
 • Een andere baan vinden waar ik meer mijn kwaliteiten in kwijt kan en wat beter bij mij past. Hierbij ga ik kijken naar nieuwe mogelijkheden en in een andere richting als waar ik nu in werk;
 • Mijn tijd goed leren inplannen met alle nieuwe verantwoordelijkheden. De eerste periode kan je je helemaal richten op je baby maar daarna is het toch echt weer tijd voor alle andere verplichtingen;
 • Vaker kaartjes sturen naar bekende en onbekende mensen. Echte post door de brievenbus krijgen blijft leuk en daar wil ik graag een steentje aan bijdragen dit jaar.

Hoe ziet jouw vision board er voor 2017 uit?

Volg mindjoy op
Bloglovin | Instagram | Twitter | Facebook Pinterest

16 thoughts on “Mijn vision board voor 2017

 1. Mooie doelen hoor! Die ga je zeker bereiken. Leuk dat je ook echte post sturen erop hebt staan. Post sturen en ontvangen is zo leuk.

  Ik moet nog verder met mijn visionboard. Ga ik de komende weken maar eens doen.

  • Anita

   Heel benieuwd naar je vision board! Ja gisteren toevallig al het eerste kaartje op de bus gedaan!

 2. Wauw wat is je moodbord mooi geworden 🙂 Mooie doelen heb je staan! Alvast veel succes met de bevalling. En ik wens je alle goeds voor het nieuwe jaar!

 3. Ik blijf het gaaf vinden, zo’n vision board. Ik heb er zelf nog nooit eentje gemaakt. twijfel steeds of ik het moet doen. Mooie doelen heb je voor ogen, je leven zal wel totaal veranderen als de kleine er is. 🙂 Spannend allemaal zeg!

  • Anita

   Gewoon een keer doen. Heel leuk om mee bezig te zijn! Ja het wordt onwijs spannend allemaal

 4. Wow, wat een hoop goede ideeën voor 2017! Bij elkaar vind ik het ook een mooi visionboard. Misschien ga ik er ook eentje maken voor 2018. Elk jaar vergeet ik het weer ;-).

  • Anita

   Je hebt nu nog tijd om er eentje te maken Els. Januari is nog niet voorbij 🙂

 5. Er zitten een aantal herkenbare dingen tussen 🙂 het wordt een jaar van nieuwe balans zoeken hè? Mijn board deelde ik ook al op mijn blog.
  Mooie doelen heb je voor komend jaar. Ik wens je heel veel succes mee!

  • Anita

   Hernieuwde balans vinden in het leven is het toverwoord voor 2017 inderdaad 🙂

 6. Leuke doelen. 2017 wordt een heel bijzonder jaar, net zoals ik bij mij 2011. Er is echt een vóór en ná 😉 Veel geluk in 2017!

 7. Mooie doelen. Ik ben aan het overwegen om ook hier toch een soort vision board te gaan maken. Ik heb hier alleen niet echt tijdschriften dus die zou ik specifiek voor het board moeten gaan halen. Als ik het doe deel ik hem ook op mijn blog.

  • Anita

   Je kan het ook met plaatjes maken die je online vindt! Heel benieuwd of je er eentje weet te maken!

 8. Wat is jouw vision board mooi geworden! Ik hoop dat de bevalling goed gaat en ik hoop dat je ergens later in 2017 een hele gave job zult hebben. Ik mag binnenkort ook een nieuwe maken en hier heb ik echt zin in.

  • Anita

   Leuk om te doen hé! Benieuwd naar jouw nieuwe board

 9. Je visionboard is gaaf geworden! Ik ga vanmiddag ook aan die van mij werken. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.