Muziek van mijn leven

Leven zonder muziek? Nee ik kan mij niet herinneren dat ik geen muziek heb geluisterd. Luisteren naar de radio en klaar zitten met een cassettebandje om de leuke nummers op te nemen. In de jaren ’90 kocht ik natuurlijk nog CD’s, speelde deze af in mijn discman en keek naar de dag top 5 op TMF. Nu luister ik de meeste muziek via YouTube maar ook de radio staat thuis nog steeds aan en ook altijd in de auto. Ik wil je vandaag meenemen in de nummers die mijn leven weergeven, geïnspireerd door de muziek van rubriek van Bregje.

Nummer één op de dag dat ik geboren werd

Dat was Lionel Richie met All Night Long. Een heerlijk swingend nummer die ik vroeger veel gehoord heb. En het verveelt nooit moet ik zeggen! Ja wat zal mijn geboortejaar zijn?

Favoriete nummer uit een tekenfilm

Ik draaide vroeger de CD van de kleine zeemeermin grijs en ook de film heb ik tig keer gekeken. Natuurlijk in het Nederlands maar tegenwoordig kijk ik tekenfilms liever in de originele versie. Een paar jaar geleden ben ik naar de musical geweest. Leuk om het eens in het ‘echt’ te beleven.

Mijn tieneridolen

Ik was als tiener helemaal fan van de Backstreet Boys. Ik kocht alle CD’s, had tientallen posters op mijn kamer hangen en was verliefd op Nick Carter. Ooit ben ik samen met twee vriendinnen naar een concert geweest en dat was geweldig!

Favoriete nummer tijdens het stappen

Vanaf mijn vijftiende ging ik elke week stappen in discotheek Talk of the Town. Dit nummer werd daar veelvuldig gedraaid en ging ik er samen met mijn vriendinnen altijd op los. Ze hebben daar zelfs een keer ‘live’ opgetreden en natuurlijk was ik daarbij. Heel toevallig, R. kwam ook altijd in deze discotheek maar ik kan mij niet herinneren dat ik hem daar ooit gezien heb.

Favoriete nummer uit een TV serie

Ik was helemaal gek op de serie Dawson’s Creek en heb de soundtrack dan ook grijs gedraaid. Dit nummer brengt mij weer helemaal terug naar deze TV serie. Zo ook I don’t want to wait van Paula Cole. The themasong van de serie.

 Mijn eerste festivalervaring

Tijdens mijn studententijd heb ik veel naar Rockmuziek geluisterd. In 2002 ging ik voor het eerst naar een festival en dat was de tiende editie van Lowlands. Geweldige paar dagen gehad! Ook ging ik een keer naar Pinkpop en tijdens het stappen belandde ik toen regelmatig in een alternatieve kroeg. Dit veranderde echter op de helft van mijn tweede studie. Toen ging ik weer terug naar mijn oude liefde dancemuziek.

 Nummer wat mij altijd weet te raken

Al zolang ik mij kan herinneren heb ik een zwak voor het nummer Foolish Games van Jewel. Veel geluisterd en ik moet zeggen jaren ’90 nummers blijven toch echt ontzettend goed. Voor wie het nummer niet kent, luister en geniet!

Nummer wat mij laat dansen

En natuurlijk kan Justin Timberlake niet ontbreken in deze lijst over de muziek van mijn leven. Eén van mijn favoriete artiesten en onwijs dansbare muziek. Dus logisch dat ook ik niet stil kan zitten als ik zijn muziek hoor.

Beats by dre review

Ik heb de laatste tijd de Monster Beats headset by Dre uitgeprobeerd. Een headset welke je op maat kan maken door de verschillende oortips die bijgevoegd zijn. Een verademing want niet alle oordoppen passen mij altijd even goed. En tevens heb ik een haat liefde verhouding met oordoppen waardoor ik een tijd een koptelefoon heb gebruikt. Alleen kreeg ik hierdoor last van een drukplek op mijn hoofd en dat was ook niet prettig moet ik zeggen. De Monster Beats zitten goed alhoewel ik nog steeds moet wennen aan het geïsoleerd zijn van wat er in je omgeving gebeurd. Daarom draag ik vaak maar één oordopje en dan nog hoor ik goed de muziek of het YouTube filmpje wat ik aan het luisteren ben zonder het geluid hard te zetten. Nu ik hem alleen meer dan een maand gebruik merk ik dat de oordoppen sneller uit mijn oor vallen dan toen ik ze net in gebruik had. Het zijn prijzige oordoppen die het op zich wel waard zijn, maar wil je ze iets goedkoper aanschaffen dan wil ik je doorverwijzen naar GSMpunt.

Dit artikel bevat een product dat door een bedrijf is opgestuurd. Lees hiervoor mijn disclaimer

Welk muzieknummer laat jou terugdenken aan je staptijd?

Volg mindjoy op
Bloglovin | Instagram | Twitter | Facebook Pinterest

5 thoughts on “Muziek van mijn leven

  1. Wat leuk en herkenbare muziek. Heb veel gelezen over de koptelefoons van dr. Dre en ook ik heb altijd problemen met oordopjes. Ben er eigenlijk wel benieuwd naar.

  2. Superleuk lijstje! Ik was ook een backstreet boys bakvis, hahaha! Underworld is ook vet 🙂

  3. Wat leuk om te zien. Heel herkenbaar ook! 🙂

  4. Jaaa Backstreet boys en de kleine zeemeermin<3

  5. gertie

    Heel leuk lijstje! Muziekkeuze zegt best veel over n persoon en Lionel Richie’s hit van jouw geboortejaar? Help ik word oud!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.