Plog 9 augustus 2015: gezellige zondag

Afgelopen zondag dacht ik ineens dat het wel weer leuk zou zijn om mijn dag vast te leggen. We hadden namelijk twee afspraken staan die dag en ons leven is natuurlijk veranderd door de komst van Louie. Ook dateert de laatste plog alweer van februari dus het werd weer eens tijd. Enjoy!

Plog augustus 2015 wakker worden fitbit flex Plog augustus 2015 hoe geslapen fitbit flex

Ik heb sinds kort een fitbit flex waarmee ik mijn slaapritme en activiteiten op een dag kan meten. Heel interessant om te zien of ik vaak rusteloos ben en aan de 8 uur slaap per nacht kom. Deze nacht was ik maar 3x rusteloos en ging ik naar het toilet net voordat ik uit bed ging dus haalde ruim de 8 uur.

Plog augustus 2015 douchen Plog augustus 2015 net gedoucht

Ik stapte meteen in de douche, waste mijn haren en maakte deze selfie van een slaperig hoofd.

Plog augustus 2015 Louie ochtendwandeling Plog augustus 2015 hondenpoep opruimen Plog augustus 2015 Louie eten kong Plog augustus 2015 ontbijt melk krentenbol kaas

Beneden zat een vrolijk hondje op mij te wachten en we gingen meteen naar buiten voor de ochtendwandeling. En hoe glamorous, hondenpoep opruimen hoort er dan ook bij. Louie doet de laatste tijd een beetje moeilijk met eten dus af en toe dagen we hem uit en krijgt hij zijn brokken in de kong. Mijn ontbijt bestond uit een kop melk en een krentenbol met kaas.

Plog augustus 2015 datum veranderen Plog augustus 2015 blogs lezen blogartikel schrijven

Datum aanpassen, deze keer was ik het maar een paar dagen vergeten en kon de 6 gewoon omdraaien. Daarna las ik via mijn Bloglovin feed een aantal blogs en ondertussen ging ik verder met het blogartikel voor de volgende dag.

Plog augustus 2015 kroelen Louie Plog augustus 2015 Louie wil op de bank Plog augustus 2015 reistas Louie Plog augustus 2015 reisbench Louie

Ondertussen even kroelen met Louie, hij ging er namelijk weer lekker voor liggen. En tegenwoordig hebben we er een dagtaak aan om hem van de bank af te krijgen. Omdat hij nog in de groei is mag hij pas na een jaar zelf van de bank afspringen. Daarom willen we niet dat hij erop klimt, maar hij heeft ontdekt hoe lekker zacht het is en probeert en dan met speeltje en al op te kruipen. Rond half 11 was het tijd om een reispakket samen te stellen want we zouden de hele dag weg zijn. Ook de reisbench ging mee zodat hij daar lekker in kon gaan slapen.

Plog augustus 2015 rijden rustende jager Plog augustus 2015 wandeling duinen franse basset club

Op onze eerste bestemming stond het vol met honden van de Franse Basset club. We hebben ons bij de vereniging aangesloten en een paar keer per jaar komen ze bij elkaar voor een wandeling. Erg leuk om zoveel bassets bij elkaar te zien. Helaas mochten Louie en zijn zusje nog niet de gehele wandeling meelopen omdat we naar de duinen gingen. Mul zand is niet goed voor de groeiende pootjes, hiermee moeten we wachten totdat hij negen maanden is.

Plog augustus 2015 Louie uithijgen korte wandeling duinen

Even uitrusten van de wandeling.

Plog augustus 2015 Louie moeder oma Plog augustus 2015 lunch broodje kroket rustende jager

Het leuke aan een wandeling met de club is dat Louie zijn familie ook weer ziet. Hier staat hij op de foto met zijn moeder en oma van vaders kant. Hij zag ook zijn zusje en oom weer en grote kans dat er nog meer familie aanwezig was. De populatie van het ras in Nederland is namelijk niet zo ontzettend groot. Het was alweer tijd om te lunchen dus namen we een broodje kroket.

Plog augustus 2015 R broer bal gooien Louie

Volgende stop was het huis van mijn schoonouders. Schoonvader was jarig en de gehele familie kwam bij elkaar. R. heeft drie broers en vijf nichtjes. Eén broer was op vakantie maar alsnog zijn we dan met een flinke groep. Louie en de nichtjes moesten in het begin nog aan elkaar wennen maar naarmate de middag verstreek liet hij zich lekker vertroetelen door de oudere nichtjes en speelden ze gezellig met elkaar. Ook R. en zijn broer trapten een balletje, wat Louie natuurlijk heerlijk vond.

plog augustus 2015 vogeltjes tuin schoonouders Plog augustus 2015 Louie slapen in reisbench Plog augustus 2015 bbq verjaardag schoonvader Plog augustus 2015 home made ijsjes leuke servetten

Kijk eens wat een leuk tafereel ik op de tuintafel vond. Zelf hebben we ook zo’n vogeltje in huis maar dan met blauwe accenten. Louie werd moe en wij staken de barbecue aan dus was het tijd om te slapen in de reisbench. Tijdens het eten leren we hem dat hij zijn eigen plaats heeft. De ene keer is dat zijn kussen, andere keer de bench. Dit zodat hij niet de mogelijkheid heeft om te leren schooien voor eten. Schoonmoeder had weer een aantal lekkere salades gemaakt en broer van R. ontfermde zich over de BBQ. Als afsluiter kregen we ijs met aardbeien en de kinderen konden er zelfs een eigen ijsje van maken. Ook Louie at daarna nog zijn avondmaaltijd, zijn middagmaaltijd had hij helaas laten staan maar dit at hij weer met smaak op.

Plog augustus 2015 tas schoenen van de dag

Schoenen en tas van de dag.

Plog augustus 2015 serre klaarmaken verbouwing Plog augustus 2015 bescherming spullen verbouwing Plog augustus 2015 schilderij beschermen verbouwing Plog augustus 2015 tijdelijk onderkomen Louie zolder

Eenmaal thuis hadden we nog een klusje te klaren. De volgende dag zou mijn vader namelijk komen om te beginnen met het verbouwen van ons serre dak. Dus de oerlelijke lamellen mochten er eindelijk af, het schilderij beschermde we tegen het stof en ook de eetkamertafel inclusief stoelen kregen een beschermlaag. Daarna moesten we voor Louie nog een plek op zolder gaan creëren omdat hij anders in de herrie en stof zou moeten zitten. De zolder is hier gelukkig groot genoeg voor want op de foto zie je namelijk maar een klein deel.

 Plog augustus 2015 blogartikel afschrijven mindjoy

Het artikel had ik vanmorgen niet afgekregen dus ik ga nadat het huis klaar was nog even voor de laatste zinnen zitten. Ook las ik het nogmaals door om te kijken of de zinsopbouw goed was.

Plog augustus 2015 schrijven dankbaarheidsboek Plog augustus 2015 laatste bladzijden lezen darkest power triologie

Ik bed schrijf ik nog even een dankbaarheidslijst van de dag en lees ik de laatste hoofdstukken uit de darkest powers triologie van Kelly Armstrong.

Plog augustus 2015 aantal stappen fitbit flex Plog augustus 2015 wekker fitbit flex

Daarna synchoniseer ik mijn fitbit om te kijken hoeveel stappen ik vandaag heb gezet en zet ik het alarm op mijn tracker zodat ik rustig wakker wordt. Het is vroeger dan anders want mijn vader komt op tijd zodat hij hopelijk het hele dak dicht kan krijgen binnen één dag.

En wil je vaker een plog zien?

Bloglovin | Instagram | Twitter | Facebook  | Pinterest

19 thoughts on “Plog 9 augustus 2015: gezellige zondag

 1. Ik zeg ja tegen een plog. ik vind dat altijd super leuk om te zien. Ik wil zelf graag ook nog een fitbit of jawbone, ben er nog niet helemaal over uit. Och en jullie dog, om op te eten.

  • Anita

   Manlief heeft hem ergens goedkoop kunnen scoren dus dan is het leuk om uit te proberen of het iets is.

 2. Leuk dat Louie lekker de hele dag mee mocht!
  Ik hou van plogs, ga vandaag zelf ook ploggen!

 3. Ja!!! Ik ben dol op plogs! Ontzettend leuk om zo’n dag mee te kijken! Wat leuk dat Louie zijn familie weer ziet op deze manier. Te gek zeg!

 4. Ik vind plogs – zo nu en dan – heel leuk 😀 Ik ben meteen gaan googlen, zo’n fitbit lijkt me echt handig. Het enige waar ik bang voor ben is dat ik zo’n ding even gebruik en vervolgens in de hoek ligt. Dat is mijn enige twijfel.. Lijkt me wel handig ook met die wekker. Word je er wel prettig door wakker? Zo’n hondenwandeling (met hetzelfde ras) is zoooo leuk. Dat heb ik ook gedaan jaren terug, toen ik nog 2 mopsen had. Echt leuk om ze te zien met hun soortgenootjes.

  • Anita

   Ja hij trilt en dat is fijn wakker worden Met muziek of een melodie op je telefoon wordt je soms wel eens te abrupt wakker gemaakt vind ik. En ook handig, zo maak je je partner niet wakker 😉

 5. Je schrijft je plogs wel op een heel leuke manier vind ik!
  Wat fijn dat jullie zo’n club hebben waar je met Louie heen kan. Je zal op die manier ook wel weer veel van het ras leren kennen en leuke activiteiten doen.
  Veel succes met het verbouwen van de serre trouwens!

  • Anita

   Thnx Saar en gaat lukken! Morgen en overmorgen nog de afwerking en in een later stadium nog verven en dan is het helemaal klaar 🙂

 6. Een hele leuke plog! Wat gaaf dat Louie zo goed meedoet op een drukke verjaardag.

  • Anita

   Ja het scheelt dat schoonouders een grote tuin hebben waar hij lekker rond kan rennen.

 7. Een fijn dagje voor jullie en Louie! We moeten snel maar weer eens langskomen. Is het je vader gelukt het dan in een dag af te krijgen? Ook van mij mag je vaker ploggen, gezellig.

  • Anita

   Het dak zat binnen één dag dicht, afgelopen dagen druk bezig geweest met de afwerking.

 8. Echt super leuk deze plog! Dit zou je vaker moeten doen! Erg fijn artikel! Wat lijkt me zo’n middag met allemaal dezelfde hondjes gaaf!

 9. Leuke drukke dag heb je gehad! Ziet er leuk uit 🙂 X

 10. Zo’n fitbit lijkt me wel wat! Zie nu voor het eerst echt hoe het werkt enzo, erg leuk om te zien. Wat een lekker dagje heb je gehad. Leuk om zo’n plog eens te zien! 🙂

  • Anita

   Wil er binnenkort nog wel een artikel over maken als ik hem al wat langer in gebruik heb.

 11. Leuk om te zien 🙂 Ik vind plogs altijd leuk om te zien!

 12. Erg leuke post! super om te zien wat je doet op zo’n dag, en wat een enorm lief hondje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.