Privéles bij Pilates en yoga studio Element

Voordat ik een duimblessure op het werk opliep ging ik wekelijks naar Pilates. Het waren pittige lessen maar ik genoot er wel enorm van. Mijn spieren werden sterker en het voelde iedere keer weer fijn als ik geweest was. Echter bracht de blessure roet in het eten en kon ik het niet meer opstarten. Een druk bezochte groepsles zorgt voor minder persoonlijk aandacht en met mijn lichamelijke ongemakken heb ik dat echt nodig. Daarom besloot ik afgelopen maand twee privélessen te volgen bij Studio Element om zo weer een start te maken. Ik hoopte met de privéles handvaten te krijgen en dat kreeg ik maar ook nog zoveel meer.

Pilates yoga studio element Tilburg

Lesprogramma Studio Element

Studio Element is een kleinschalige yoga, Pilates, massage en meditatie studio. Flexibiliteit, kleine groepen en veel persoonlijke aandacht is hier aan de orde. Zes docenten met een eigen specialiteit zorgen ervoor dat je er zeven dagen per week terecht kan. Ze bieden verschillende soorten Pilates en yoga lessen aan van verschillende niveaus, onderverdeeld in intensiteit en ontspanning. Tevens geven ze op zondag met grote regelmaat workshops waarbij je altijd een hand-out krijgt met de inhoud van de gevolgde workshop. Ook hebben ze een kleine uitleenbibliotheek staan. Zoals gezegd ging ik dus voor de Pilates privéles, welke door Loes gegeven wordt. Eén uur 1 op 1 aan de slag gebaseerd op jouw specifieke aandachtspunten om te leren hoe je je lijf het meest optimaal en klachtenvrij kan laten functioneren. Kijk dat klinkt goed en had ik echt nodig.

Uitleenbibliotheek studio element yoga pilates

Ervaring met de Pilates privéles

In contact staan met je eigen lijf en weten hoe je deze het beste in kan zetten. Het is van groot belang om zo klachtenvrij en zonder lichamelijke stress door het leven te gaan. Zoals je misschien wel weet kom ik al jaren bij de fysiotherapeut maar met deze behandelingen kom je er niet. Je moet de oefeningen in je dagelijks leven integreren om het op peil te houden. Ruimte creëren voor beweging door je spieren in te zetten om zo thuis te komen in je lijf en je daar goed voelen. Dat ik waar Loes voor staat. We gingen de eerste les samen aan de slag met de reformer, het Pilates apparaat voor kracht, coördinatie en houding. Ze liet mij voelen en ervaren welke spieren van belang zijn voor beweging en wat ik daarvoor moet gaan laten. Je lichaamscentrum, van staart tot borst, is het centrum wat aangestuurd moet worden voor kracht en energie. En dan voornamelijk vanuit de binnenkant waar de dieper liggende spieren zich bevinden.

Aankleding studio element

Ontspannen, loslaten en het openen van mijn lichaam waren de kernbegrippen bij mij. Ik heb te snel de neiging om alles aan te spannen, mijn schouderbladen op te lichten en kracht te zetten vanuit alles behalve mijn core. Loes zag dit meteen en kon goede aanwijzingen geven hoe deze los te laten. Na de bewustwording les was het de tweede les tijd voor beweging. Natuurlijk werd de reformer weer gebruikt, maar ook de foam roller kwam aan bod. Bij mij werd deze ingezet voor het verbeteren van de rekbaarheid van mijn spieren en openen van bekken en schouderbladen. De roller werd verticaal geplaatst onder mijn rug. Hierna kreeg ik oefeningen waarbij ik moest zorgen dat mijn lichaam goed om de roller bleef ‘hangen’ en ik natuurlijk ook mijn evenwicht moest houden. Fijne oefeningen waarna ik echt het gevoel had dat mijn bekken en schouders wat meer open waren gaan staan. Natuurlijk is dit nog maar een kleine selectie van de oefeningen en hulpmiddelen die je in kan zetten tijdens een Pilates privéles. Maar het waren twee hele fijne lessen en Loes heeft mij echt weer een stuk op weg geholpen. Onwijs bedankt!

Heb jij wel eens een privéles op maat gehad?

Volg mindjoy op
Bloglovin | Instagram | Twitter | Facebook Pinterest

8 thoughts on “Privéles bij Pilates en yoga studio Element

 1. wat leuk! ik heb nog nooit prive les oid gehad.

 2. Wat leuk! Wat fijn om prive les te hebben! Dan is het ook extra motiverend en persoonlijk :-).

 3. Super fijn dat je zoveel aan de lessen hebt gehad!
  Ik heb een hele tijd yoga gedaan met hooguit 8 personen en een enkele keer was ik helemaal alleen. Hierbij werd ook heel erg goed op mijn houding gelet, dus dat was ook erg fijn. Helaas gaat het nu stoppen dus moet ik op zoek naar een alternatief. 🙁

 4. Anja

  Fijn, dat de 2 lessen je goed geholpen hebben. Zelf volg ik regelmatig privé pilates lessen bij Loes

 5. Ik heb nog nooit een privéles op maat gehad. Fijn dat het jou heeft geholpen. Ik wil nog altijd met yoga beginnen.

 6. Lijkt me echt gaaf om privé les hierin te krijgen. Tof! Fijn te lezen dat je er ook echt wat aan hebt gehad.

 7. Pilates is heerlijk,
  een priveles klinkt ideaal…

  Ik hoop als de rust er weer is ook weer yoga/pilates te kunnen gaan doen

 8. Ik was heel benieuwd naar jouw ervaring met zo’n priveles, na de blessure met je duim. Wat heerlijk om te lezen dat je er zoveel aan hebt! Zelf heb ik nog nooit een priveles gehad omdat ik hou van de groepssfeer. Maar in jouw geval lijkt me dat echt een fijne optie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.