Tangle Teezer, een musthave?

Vorig jaar ben ik wat intensiever beautyblogs gaan volgen en kwam ik in aanraking met de Tangle Teezer van Shaun P. Een borstel die zeer eenvoudig en pijnloos de klitten uit je haar krijgt. Omdat ik er veelbelovende verhalen over hoorde heb ik hem aangeschaft en gebruik sindsdien niets anders meer. Goedkoop is de tangle teezer niet maar nog altijd veel goedkoper dan de Mason Pearson, de hoogstaande kwaliteitsborstel gemaakt van zwijnenhaar, waar veel beautybloggers en haarstylisten gek op zijn.

 Tangle teezer elite roze

Wat is de tangle teezer

Het is een borstel gemaakt van plastic met flexibele pinnen. De pinnen op de tangle teezer zijn zowel kort als lang en wisselen elkaar af. De tangle teezer is verkrijgbaar in veel verschillende kleuren, prints & formaten en ze hebben zelfs een speciale magic flowerpot waar je ook elastiekjes in op kunt brengen (leuk voor kinderen). De tangle teezer is te verkrijgen in verschillende (haar)webshops. De Salon Elite is groter dan de Original en je hebt een compact styler die je in je tas mee kan nemen. Als laatste hebben ze een Aqua Splash uitgebracht die je in de douche kunt gebruiken omdat deze waterdicht is.

Tangle teezer vormgeving Tangle teezer borstel

Voordelen van de tangle teezer

Het belangrijkste voordeel vind ik het pijnloos ontklitten van mijn haar. Ik weet niet hoe jij de klitten eruit haalt, maar ik startte altijd onderaan en werkte zo naar boven. Met de tangle teezer start ik gewoon bovenaan en krijg de klitten er zo uit zonder mijn haar te beschadigen. Ik gebruik hierbij trouwens altijd wel de antiklit spray van Gliss Kur. Nog een voordeel is dat het haarbreuk minimaliseert en zorgt voor gezonder en voller haar. Op voller haar wacht ik nog steeds maar ik merk zeker wel dat het mijn haar minder afbreekt omdat de tangle teezer door het haar heen glijdt en er niet aan trekt. Ze zeggen dat het ook goed werkt bij hair extensions, hier kan ik niet over mee praten, maar omdat de tangle teezer minder aan je haar trekt is dat natuurlijk ook goed voor het onderhouden van je extensions.

Tangle teezer flexibele pinnen

Het fijne is daarnaast ook dat het zowel voor nat en droog haar te gebruiken is en de tangle teezer door de ergonomische vormgeving lekker in de hand ligt, als je tenminste rechtshandig bent. De tangle teezer weegt daarnaast ook haast niets en is gemakkelijk te reinigen. Het kan niet in combinatie met warmte gebruikt worden omdat het plastic dan natuurlijk gaat smelten. Ik vind het dus zeker een musthave en zeker als je moeite hebt met het pijnloos ontklitten van je haar.


Zou jij de tangle teezer aanschaffen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.