Trouwen op de traditionele manier?

Veel meisjes dromen ervan om later in een mooie witte jurk te trouwen met de man van haar dromen. Ik heb die droom echter nooit gehad en gelukkig dacht R er ook zo over. Omdat we een huis hadden gekocht en hierdoor voor het eerst officieel samen gingen wonen moesten we nadenken hoe we alles vast zouden gaan leggen. Hierbij hadden wij de keus uit een samenlevingscontract, geregistreerd partnerschap of trouwen. En zoals je natuurlijk al aan de titel kan zien hebben wij gekozen voor het laatste. De voornaamste reden is omdat het handiger zal zijn bij het krijgen van eventueel toekomstige kinderen.

Trouwen op de traditionele manier

De traditionele manier van in het huwelijk treden bevat de volgende onderdelen; voltrekking burgerlijk huwelijk, fotoreportage, religieuze plechtigheid, feestmaaltijd, receptie en het bruiloftsfeest. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen dag- receptie- en avondgasten. De man vraagt de vrouw ten huwelijk, de getuigen worden gevraagd en vaak is er een ceremoniemeester die de dag met je mee organiseert. Dit ook zodat je op de dag zelf optimaal kan gaan genieten. Tegenwoordig is de traditionele manier niet altijd meer standaard maar ik zie dat het nog wel vaak op deze manier uitgevoerd wordt. Wij kozen echter voor een andere invulling van de dag.

Trouwen op traditionele manier
Bron

Hoe wij getrouwd zijn

Goedkoop en klein, dat vat het eigenlijk best goed samen. Wij kozen er namelijk voor om gratis te trouwen waarbij naast R en ik alleen onze getuigen (2 vriendinnen van mij en 1 vriend van R) aanwezig waren. Zo zaten we met z’n vijven in een spreekkamer bij de gemeente en stonden binnen 10 minuten weer buiten. Niet romantisch denk je misschien maar wij voelden ons hier goed bij. Ik ben dan ook niet door R ten huwelijk gevraagd en we hebben gewoon samen besloten hoe we het wilden. R trok een pak aan en ik had toevallig nog een mooie jurk liggen. We kochten wel ringen omdat we het toch zo speciaal als mogelijk wilde maken. Het spannende was daarnaast dat we stiekem trouwden want alleen onze getuigen waren hiervan op de hoogte. Er vond dus ook geen vrijgezellendag van tevoren plaats.

Op onze daadwerkelijke trouwdag zal ik een artikel plaatsen en vertellen hoe de dag eruit zag en hoe wij onze families, vrienden en kennissen op de hoogte brachten.

Ben jij wel op de traditionele manier getrouwd of zou je dat willen?

Bloglovin | Instagram | Twitter | Facebook

8 thoughts on “Trouwen op de traditionele manier?

 1. Wij zijn ook niet op een traditionele manier getrouwd. Lekker klein gehouden en een hele fijne intieme dag gehad met dierbare.

 2. Mijn vriend en ik hebben het er ook al over gehad, als we ooit trouwen houden we het ook geen klein, met eventueel een klein feestje thuis..

 3. Wij zijn ook klein getrouwd. Met alleen beste vrienden en directe familie. Geen feest maar een informeel etentje. Wel had ik een bruidsjurk. Verslag staat op mijn blog (juni 2014)

  • Anita

   Ik zal eens een kijkje gaan nemen Petra. Leuk dat je toch voor een bruidsjurk bent gegaan!

 4. Best leuk idee zo stiekum trouwen. Mijn vriend heeft mij bijna 2 jaar geleden ten huwelijk gevraagd. Voor iemand die nooit wilde trouwen heel wat. Verder nooit plannen gemaakt. We hebben een eigen huis en samenlevingscontract en ervoor gekozen geld in ons huis te steken ipv bruiloft. Hoop ooit wel klein te kunnen trouwen, dat zal niet traditioneel zijn maar eigen invulling en op een manier dat het voor mij met mn chronisch gebrek aan energie ook te doen is. Eerst maar sparen haha! Benieuwd naar jullie daadwerkelijke wedding! Liefs Denise

  • Anita

   Je moet doen wat voor jou het beste voelt en wat je lichaam ook aan kan. Dus je geniet nu extra lang van het verloofd zijn ;), ook leuk!

 5. Als ik hier ga vertellen hoe ik ben getrouwd dan ben ik morgen nog niet klaar. Het ging in ieder geval anders dan normaal. Ik voel een blogpost opkomen 😉 mss binnenkort 😉

  • Anita

   Breng ik je weer op een idee, leuk! Benieuwd of je verhaal binnenkort op je blog verschijnt. Heb je het groots gevierd?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.