TV serie van het moment #4 | Supernatural

Een vriendin zei vorig jaar tegen mij dat ik Supernatural moest gaan kijken en wat was ik blij dat ze mij die tip gaf. Waarom had ik deze serie nog niet eerder ontdekt? Momenteel zijn ze met seizoen 10 bezig en zoals je al wel kan raden heb ik de vorige seizoenen in een sneltreinvaart gekeken. Als je een liefhebber was van Charmed dan houd je ook zeker van Supernatural. Het is een drama, mysterie en avonturenserie waarin je steeds weer meer over de onderwereld en zijn wezens te weten komt.

Tv serie supernatural

Verhaal Supernatural

De broers Dean (Jensen Ackles) en Sam (Jared Padalecki) Winchester zijn door hun vader John (Jeffrey Dean Morgan) opgevoed om te jagen op al het bovennatuurlijke kwaad. John is hier mee gestart toen zijn vrouw, de moeder van Sam en Dean, door een demon gedood werd. Dean is altijd doorgegaan met jagen maar Sam wilde studeren en een normaal leven gaan leiden. Maar als Sam visoenen krijgt van mensen die gaan sterven en Dean bij hem langs komt met de mededeling dat John vermist is gaan de twee samen op pad in de ’67 Chevy Impala van Dean. Tijdens hun zoektocht en strijd tegen de bovennatuurlijke wezens komen ze uiteindelijk ook Bobby Singer (Jim Beaver), een oude vriend van John en tevens jager tegen. Hij helpt ze regelmatig met het opsporen en verslaan van de wezens.

Wat maakt de serie zo goed

Allereerst de humor die erin verwerkt is. Dean is de grappenmaker van het stel en ik heb al menig keer dubbel gelegen van het lachen om de (woord)grappen die in de serie verwerkt zijn. Ook de liefde van Dean voor zijn auto en natuurlijk taart lopen als een rode draad door supernatural heen. Vooral in het begin staan de aflevering nog erg op zichzelf omdat ze steeds één bovennatuurlijk wezen ontdekken en een manier moeten vinden om deze te verslaan. Maar ook de band tussen de broers en waarom ze zijn zoals ze zijn wordt steeds verder uitgediept. Ook het mysterie rondom de dood van hun moeder lichten ze langzaam uit en zou dat samenhangen met de visioenen die Sam steeds krijgt? Het leuke aan supernatural is daarnaast de klassieke rock muziek die veelvuldig in de serie gebruikt wordt, het past perfect bij de Chevy waarin ze rijden. En als je niet echt van een serie over bovennatuurlijke wezens houdt dan zou ik je supernatural niet aanbevelen. Maar er komen ook geregeld broodjeaapverhalen (urban legends) zoals Bloody Mary en de man met de haak voorbij. Ik ben in ieder geval blij dat ze nu in het tiende seizoen zitten en kijk steeds weer uit naar een nieuwe aflevering.

Wat is jou favoriete serie van dit moment?

Bloglovin | Instagram | Twitter | Facebook

11 thoughts on “TV serie van het moment #4 | Supernatural

 1. Ja! Ik heb Supernatural heel lang gekeken op … pff, weet niet meer welke zender. Net 5 of zo. Was iedere zondagavond rond 22:30 en dat keek ik dan voor het slapen gaan. Heerlijke serie! Oh en Charmed vond ik ook zo leuk ja.

 2. ik heb dit ook gekeken, maar ooit mee gestopt weet niet eens waarom…

  Ik zag gisteren een eerste aflevering van eye candy zag er ook goed uit..

 3. Leuke serie idd!

 4. Deze ken ik niet. Eens op zoeken of ‘ie ook op netflix te bekijken is. Ik ben namelijk op zoek naar wat nieuw kijkvoer….

 5. Ik heb veel gehoord over Supernatural maar nog nooit een aflevering gezien. Klinkt wel erg leuk, weer een serie die ik kan toevoegen aan mijn lijstje! 🙂 Fijn dat er zoveel humor in zit!

 6. Ik heb hier al veel over gehoord maar nog nooit gekeken. Bedankt voor de tip!
  Momenteel kijk ik House of Cards en vanaf maandag Walking Dead, yay!

  Homeland en Gossip Girl kijk ik tussendoor.

  • Anita

   Ja walking dead is ook leuk!

 7. Mmm, lijkt me niet zo leuk! Maar fijn dat jij er zoveel kijk plezier mee hebt :-)!

 8. Jaaa, ik wil hier ook snel aan beginnen!! 😀

 9. Ik hoor veel mensen over deze serie, maar eigenlijk zelf nog nooit aandacht aan besteed. Misschien dus toch maar een keer wel doen want ik was helemaal dol op Charmed 😉 X Tnx voor de tip in ieder geval. X

 10. Niet eerder gezien. Ik ga kijken of het op Netflix is. Ik was vorige week aan Gossip girl begonnen maar ben na 2 afleveringen afgehaakt. Wij volgen hier Once upon a time en Pretty Little Liars maar mijn all time favorite serie blijft Lost.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.