Van online shoppen hater naar lover

Nooit eerder was ik zo enthousiast over online shoppen. Nee, ik ging liever naar de winkel om gezellig rond te lopen en te speuren naar leuke items. Het grote voordeel vond ik dan ook dat je kleding meteen kon passen en zeker wist dat iets goed was. Maar de laatste maanden is dat speuren in de winkelstraat overgegaan in online speuren. Prijzen vergelijken, ervaringsverhalen lezen en op zoek naar de beste winkel voor het product dat je zoekt.

Direct in huis en rondspeuren

Als je gaat shoppen in de stad kom je toch meestal bij de grote ketens uit. Maar ik vind het juist altijd ontzettend leuk om te zoeken naar eenmanszaakjes en leuke boetiekjes. Meestal vind je daar ook nog eens hele leuke dingen. Alleen als je bewust naar een item op zoek bent dan heb je daar eerlijk gezegd niet altijd tijd voor. En is je bezoek aan de stad vaak van korte duur doordat je recht op je doel afgaat. Ik heb het geluk dat ik in een grote stad woon en dus geen grote afstand hoef af te leggen voordat ik in de binnenstad ben. Misschien dat ik daarom altijd liever op pad ging dan dat ik online shopte. Ten eerste, ik heb de spullen meteen in huis en kan ze direct gebruiken. Daarnaast kan ik kijken en voelen hoe het product er daadwerkelijk uitziet want een plaatje op het internet is niet altijd zoals in werkelijkheid. Maar ineens was daar een ommezwaai toen ik zwanger werd. In het grote winkelcentrum hier in de buurt had de H&M bijvoorbeeld geen mama afdeling en naar de stad gaan was ook niet altijd te doen. Dus ging ik online kijken en wat een ruime keuze vond ik daar. Winkels waarvan je geen fysieke winkel vindt en een assortiment waar je u tegen zegt! En ook nog eens geen verzendkosten bij een niet al te hoog bedrag. Idealer kan gewoon niet.

Paperchase aankopen stationary

Geen verzendkosten en ruime keus

Natuurlijk is het fijn als je ten tijden van het bezorgen thuis bent maar we hebben ook hele lieve buren dat het aan willen nemen. En vaak is het ook nog eens de volgende dag in huis als je het voor een bepaald tijdstip besteld. Tegenwoordig hoef je dus bij online shoppen niet lang meer te wachten totdat je het kan gaan gebruiken. Ook hoef je niet alles zelf naar huis te sjouwen. Wat ik vooral bij hondenvoer erg ideaal vind omdat we zakken van 12 kilo in huis halen en een goedkoop online adresje hebben gevonden. Het is leuk om aanbiedingen van fysieke winkels in de gaten te houden maar ook online vind je fijne acties. En de leuke eenmanszaakjes zijn op het internet nog veel meer te vinden. Want een fysieke winkel kost vaak ook veel te veel geld voor een kleine ondernemer. Eigenlijk zie ik nu alleen maar voordelen aan het online bestellen van producten moet ik zeggen. Alleen het niet kunnen passen vind ik nog steeds een dingetje hoor. Terugzenden is vaak met retoursticker makkelijk te doen maar ieder merk valt toch weer anders. Dus de vraagt bij bestellen van kleding blijft nog steeds of het wel goed zit. Ik trek trouwens een grens bij boodschappen online bestellen, daarvoor ga ik toch veel liever naar de supermarkt zelf toe. En tegenwoordig doen we dat ik Duitsland dus dat scheelt ook weer kosten. Zeker omdat we dan ook even langs de DM gaan.

Wat vind jij van online shoppen?

Volg mindjoy op
Bloglovin | Instagram | Twitter | Facebook Pinterest

8 thoughts on “Van online shoppen hater naar lover

 1. Kleding bestellen online vind ik voor mezelf wel lastig.. Voor Fay niet want ze groeit er toch wel in haha. Maar geinig om te lezen dat je nu toch ook wel de voordelen ziet

 2. Ik hou sowieso wel van shoppen, of dat nu online is of niet hihi 🙂 Tegenwoordig wordt het je ook wel lekker makkelijk gemaakt, wat online shoppen ook aantrekkelijk(er) maakt naar mijn idee!

  • Anita

   Het wordt je inderdaad niet moeilijk gemaakt. Alleen dat op afbetaling bestellen mogen ze voor afschaffen. Je hebt het geld of je hebt het niet op moment van aanschaf!

 3. Ik ben er héél goed in – jammer genoeg – hahahahaha

 4. Online shoppen? Heerlijk! Kleding, dingen voor in huis. Ik koop graag online. Zeker ook bij AliExpress :-).

  • Anita

   AliExpress trekt nog steeds niet mijn aandacht. Maar het online shoppen zeker wel. Ook met een aantal babyspullen was het handig dat het bezorgd kon worden. Al dat gesleep met spullen anders 😉

 5. Grappig dat er zo’n omslag heeft plaatsgevonden! Zelf shop ik vrij weinig online.

 6. Ik vond online shoppen helemaal niks, maar nu vind ik het ook echt ideaal 🙂

  XxX

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.