Voordelen van een hond in huis

Door de komst van Louie veranderde ons leven en daar schreef ik een maand later dan ook een artikel over. Maar in het jaar daarna kan ik hem niet meer wegdenken uit ons leven en zie ik eigenlijk alleen maar voordelen aan het hebben van een hond in huis. Het is echt ons maatje, een heerlijke knuffelkont en allemansvriend.

Louie mindjoy Basset Artesien Normand

Wijk en mensen die er wonen beter leren kennen

Echt met stip op nummer 1 het grootste voordeel van met de hond erop uit moeten. We wonen nog maar 3 jaar hier in de buurt en door de hond hebben we zoveel mensen leren kennen. De honden spelen samen, we maken een praatje en hebben het over de veranderingen in de wijk. Ook lopen we straten in waar we eerder nog niet geweest zijn en leren zo ook de wijk kennen. Leuke steegjes ontdekken en we komen langs mooie tuinen. En hoe fijn er is dichtbij ook een kinderboerderij en groot stuk bos.

Nooit meer alleen thuis

Nog een groot voordeel is dat je nooit meer alleen thuis bent. Natuurlijk woon ik samen met R. maar ook wij zijn niet altijd samen thuis. Dus hoe fijn is het dat de hond er dan echt altijd is en je iemand hebt om mee te knuffelen, spelen en die je gezelschap houdt. Niet dat ik moeite heb met alleen thuis zijn maar ik vind het wel veel gezelliger zo.

Altijd iemand die super blij is wanneer je thuis komt

Als je thuis komt is het eerste wat je hond doet je verwelkomen. Het maakt niet uit hoe lang je weg bent geweest, hij is altijd blij om je te zien. Hier gaat het dan altijd gepaard met rondrennen, tegen je aan kruipen en heel veel knuffelen. Nog nooit heb ik zo’n blij ontvangst gehad bij thuiskomst en je went er snel aan.

louie franse basset lief mindjoy

Meer beweging

Sporten, het is haast niet meer nodig als je een hond hebt. Elke dag moet je minstens driemaal de deur uit om hem uit te laten. Overdag lopen wij altijd een grote ronde zodat Louie zijn energie kwijt kan. Ook spelen we veel met hem en doen zoekspelletjes zodat hij zijn neus leert te gebruiken. Het ligt ook echt aan het ras wat je in huis haalt hoeveel beweging deze nodig heeft. Maar let er wel op dat je met een puppy echt moet opbouwen en niet gelijk een half uur per keer gaat wandelen.

Genegenheid bij verdrietige momenten

Honden voelen heel goed aan hij jij je voelt en handelen daar ook naar. Zo hebben wij ten tijden van de twee miskramen veel aan Louie gehad. Hij kwam vaker bij je zitten, troostte je en was erg lief. Ook dat ik hem kon knuffelen gaf zoveel voldoening maar het praten met R. deed natuurlijk ook veel goeds. Dat honden gezelschapsdieren zijn heeft Louie toen echt waargemaakt.

Wat vind jij het grootste voordeel van een huisdier in huis?

Volg mindjoy op
Bloglovin | Instagram | Twitter | Facebook Pinterest

15 thoughts on “Voordelen van een hond in huis

 1. Aaahw wat ziet Louie er lief uit! En ja, ik vind het ook echt fijn om een hond in huis te hebben, heb zelf een labrador, altijd zó blij als ik thuis ben. Heel gezellig gewoon. (:

 2. Onze pup Puk is nu ruim 13 weken en ik herken alle punten die jij ook noemt. Al ben ik maar een uurtje weg geweest, hij is helemaal blij als ik er weer ben. Maar een pup opvoeden vind ik best pittig. Dus ik kijk wel een beetje uit naar de tijd die daarna komen gaat, het is nu namelijk nog niet echt een knuffelkont. 🙂

  • Anita

   Ja de opvoeding vonden wij ook echt pittig. We gaan nu richting de 2 jaar en Louie begint nu eindelijk de rust te vinden.

 3. Dit kan ik alleen maar beamen 🙂 Volledig mee eens. Nog een voordeel, het is een veiligheid wanneer je een hond in huis hebt. Ik voel me wel veiliger en geruster met de hondjes in huis.

  • Anita

   Als je alleen woont is dat inderdaad een mooie extra bijkomstigheid.

 4. Ik zou niet meer zonder kunnen! Het voegt zoveel toe. Vooral gezelligheid en liefde <3

 5. Wij hebben ook een hond en ik ben zo blij dat hij er is. Hij houdt mij altijd gezelschap 🙂

 6. Ahh, ik zou ook niet meer zonder kunnen! Zo blij met Candy in huis. De gezelligheid, knuffeligheid, beweging, nooit alleen zijn, de hondenvrienden die je maakt, maar vooral de grappige momenten. Zoals vandaag: tijdens de race met een vlieg loopt ze zo tegen de deur aan, hahaha (niet te hard hoor, het was niet zielig, maar wel heel grappig!)

  • Anita

   Louie is ook echt een clown hoor. De manier waarop hij dan ineens weer ligt of een rare move die hij dan maakt. <3 it!

 7. Wat ben ik jaloers op je! Al deze momenten mis ik zo omdat we geen hond hebben :-(. Geef Louie een knuffel van mij!

  • Anita

   Doe ik! Maar je kan hem binnenkort ook zelf komen geven hoor 😉

 8. Ik vind Louie echt mooi en volgens mij is het ook echt een leuk beest. Ik heb niks met honden maar soms is er een hond die ik wel mag 😉 en dan zit het ook meteen goed.

 9. Hier twee honden met dezelfde voordelen! Dat ze zo blij zijn als je thuis komt, heerlijk. Bij Luna gebeurt het soms dat ik naar boven ga, een kwartier later naar beneden kom en een uitgebreide begroeting krijg. Prachtig!

 10. Jouw nummer 1 is inderdaad absoluut waar: je leert meer mensen kennen én je buurt beter kennen. En het zijn niet alleen hondenbezitters, maar mensen die veel wandelen, of die op die tijd naar hun werk lopen, of juist naar huis gaan. Hartstikke fijn en alleen al om die reden zou je een hond moeten aanschaffen (mits je zelf ook een beetje sociaal bent ingesteld, want ja: ik kom ook hondenbezitters tegen die hun hond angstig meetrekken en je het liefst negeren…)
  Maar het leukste vind ik zelf dan weer dat het zo ontzettend leuk is om je hond ergens mee naar toe te nemen: het park, bos, strand, of .. lekker op reis, in een hotel. Ik doe Chi daar een groot plezier mee, en hij is nu, na ruim een jaar, net zo op zijn gemak in de trein, metro of bus. Liefst de trein, zegt-ie zelf. Daar krijgt hij de meeste aandacht van passagiers.

 11. Ja alle punten die jij noemt ervaar ik hier ook met King. Ook vind ik het heel fijn dat hij heel waaks is en ik weet eigenlijk zeker dat er niemand durft binnen te komen die hier niet hoort.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.