Waar je huis woont tag

Ik vond weer eens een leuke tag en dat is de waar je huis woont tag bedacht door Nesrin en Maris. Na mijn werkverleden was het logisch om ook mijn woonverleden te delen en tevens ongegeneerd mijn woonplaats te kunnen promoten. Wil je weten waar ik woon, wat mijn droomhuis is en wat de hotspot hier is? Lees dan vooral verder.

Schilderij op maat gemaakt voor ons

Waar woon je en ben je hier geboren en getogen?

Ik woon in Eindhoven maar hier ben ik niet opgegroeid. Geboren in Goirle in het kraamhotel maar na een paar uur mochten we weer naar huis. En dat huis stond in Tilburg, waar mijn ouders nu nog steeds wonen. Ik heb tot mijn 21ste thuis gewoond waarna ik op kamers ging, ook gewoon in Tilburg. Ik ging studeren in Den Bosch, hoefde Tilburg niet perse te verlaten maar wilde wel graag op mezelf. Hier heb ik drie jaar gewoond want ik ontmoette R. online en trok na een tijdje bij hem in. Hij woonde in Eindhoven in een kleine studio maar prima voor twee personen. Na 6 jaar en nog een studie verder ging ik werken en konden we eindelijk samen een huis kopen.

Voel jij je hier thuis? En waarom woon je hier (niet) graag?

Eindhoven is echt een hele leuke stad en voel mij hier meer thuis dan in Tilburg. De stad spreekt veel meer, kunt er beter shoppen en heeft gave evenementen, zoals GLOW, de lichtjesroute en de Dutch Design Week. Ik ben dus heel blij dat ik acht jaar geleden heb besloten om te verhuizen en in te trekken bij R. Ook hij komt hier niet vandaan maar wil ook niet meer weg uit deze regio van Brabant.

Glow hartjestunnel

Wil je hier blijven wonen?

We hebben een heerlijk huis, wonen aan de rand van de stad en zitten zo op de snelweg. Een huis koop je tegenwoordig natuurlijk niet voor even dus we hebben goed gekeken of gezinsuitbreiding mogelijk zou zijn. Maar een wens blijft wel om later te verhuizen naar een wat groter dorp en de stad te verlaten. Zelf heb ik altijd in de stad gewoond maar R. groeide op in een dorp dus wonen in de stad is voor hem niet super ideaal.

In wat voor een soort huis woon je?

We hebben een hoekhuis in een rij van ongeveer 12 huizen met een ruime tuin. Een grote zolder die ook als slaapkamer kan dienen maar nu een knutsel/blog/game/sport/opslag zolder is geworden. Drie slaapkamers, badkamer met douche en een apart toilet op de eerste verdieping. En een woonkamer in z vorm met een serre.

Serre buitenkant nieuwe situatie

Wat vind je het allerleukst en het allerstomst van jouw woonplaats?

Stomste is dat we lang in de top 5 hebben gestaan van de meest criminele steden in Nederland. En de top 10 zeker nog niet gaan verlaten. Ik heb mij nooit echt heel onveilig gevoeld maar wat wil je, ik kom uit Tilburg en die staat ook in de top. Ook stom is dat de Tongelreep zijn deuren heeft moeten sluiten. Wat ik ontzettend leuk vind aan Eindhoven is dat we hier eigenlijk alles hebben en ik nooit ver hoef te reizen voor winkels of bezienswaardigheden.

Als je mocht kiezen, in wat voor huis en in welke plaats zou je dan wonen?

In onze zoektocht naar een huis hebben we ook gekeken in Oirschot en zelfs geboden op een huis. Helaas zijn de huizenprijzen daar een stuk hoger dan in Eindhoven dus 3 jaar geleden was dit niet haalbaar voor ons. We zouden daar erg graag in een twee-onder-één kap of vrijstaande woning willen wonen met een eigen oprit. Die missen we nu wel moet ik zeggen. Of een leuk karakteristiek huisje in het centrum lijkt mij ook wel iets.

Wat is op dit moment de hotspot in jouw woonplaats?

Als je Eindhoven zegt dan zeg je Strijp-S. Het voormalig bedrijventerrein van Philips wat omgetoverd is tot het culturele hart en evenemententerrein. Zowel in het Klokgebouw als op het Ketelhuisplein kan je regelmatig terecht voor leuke activiteiten. Hier is ook altijd iedere derde zondag van de maand de FeelGood Market. Maar ook Strijp-R is het bezoeken waard met onder andere Piet Hein Eek en Pinkie patisserie waar ik ooit die heerlijke proeverij heb gedaan.

Laatste drie gangen pinkie patisserie proeverij

Ben jij blij met de plek waar je woont?

Volg mindjoy op
Bloglovin | Instagram | Twitter | Facebook Pinterest

10 thoughts on “Waar je huis woont tag

 1. Ik heb ook jaren in Eindhoven gewoond, op zich prima, alles dichtbij. Maar nu ik al jaren in Veldhoven woon kan ik wel zeggen dat ik me hier meer thuis voel. Minder groot, en toch alles dichtbij. Als het aan mij ligt blijven we lekker hier wonen 🙂

 2. Ja Eindhoven is ook echt mijn stad, maar ik ben erg blij waar ik nu woon. Al mis ik het wel dat ik gewoon even naar een vriendin kan fietsen ofzo voor kop koffie. Dat heb ik hier (nog) niet.

 3. Heel leuk dat je de TAG hebt ingevuld Anita. Gaaf dat jullie een serre hebben, hier droom ik van. Al dat zoets van Pinkie ziet er heerlijk uit.

 4. Wat een leuke tag! Leuk om alles zo te lezen. Ik heb je mooie huis al eens in het echt mogen zien. Grappig om te lezen dat je je zo thuis voelt in eindhoven, ipv tilburg. Ik heb ook even in eindhoven gewoond, maar ik ben blij weer terug te zijn in Tilburg :-).

 5. Leuk om te lezen! Ik had tot een paar jaar terug niets met Eindhoven, maar na een weekendje weg moest ik mijn mening bijstellen: Wat een leuke en vooral gezellige stad! En vriendelijke mensen! Dat heb ik wel eens anders meegemaakt.
  Ik kan mij voorstellen dat jij je er thuis voelt!
  Strijp S hoor/lees ik zoveel over, maar ik heb het zelf toen overgeslagen.
  Tijdens een volgend bezoekje ga ik er zeker eens kijken!

  • Anita

   Gezellige stad is het zeker en Strijp-S moet je een volgende keer echt doen!

 6. Leuk om te lezen, ik ben nooit zelfs in Eindhoven geweest. En wat een cool foto met die lichtjes!!

 7. Hahaha, wat een geweldige tag! De naam alleen al. Ik wil zelf heel erg graag verhuizen want ik heb het wel gezien in deze buurt. Verhuizen lijkt me oprecht heel erg leuk om te doen. Alles lekker uitzoeken, interieur, opnieuw ergens beginnen.

 8. Leuk om te lezen. Grappig ook om te zien dat je toch in Brabant bent blijven wonen. Zelf woon ik nog bij mijn ouders. Dat zou ik graag anders zien, maar de plek op zich is prima.

  • Anita

   Weg uit Brabant gaan we nooit, echt mijn provincie 🙂 Snap dat je een eigen plek zou willen, uiteindelijk komt die tijd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.