Wat bullet journaling voor je kan betekenen

Het bijhouden van een bullet journal, het heeft mij al veel gebracht. Ook voor jou kan het een oplossing in de chaos zijn. Heb je overal briefjes liggen? Krijg je het maar niet voor elkaar om de taken van die dag te voltooien? Wil je zaken veranderen maar lukt het gewoonweg niet? Dan kan een bullet journal bijhouden de uitkomst zijn. Afgelopen mei ben ik gestart en iedere dag heb ik mijn leuchtturm1917 tot nu toe in mijn handen gehad. Het is in mijn geval een succes gebleken en dat kan ook voor jou het geval zijn.

Bullet journal creatief bezig zijn franse basset

Trackers en bijhouden doelen

Het voordeel van het bijhouden van een bullet journal is dat je het kan invullen zoals jij dat wil. Kijk naar de zaken waarmee je aan de slag wil en hoe je dit vorm kan geven. Wil je het eruit laten zien als een agenda of zien als een middel om je productiviteit te verhogen? Het kan ook een herinneringsboek vol met mijlpalen worden door je humeur te tracken en iedere dag af te sluiten met wat die dag voor je betekend heeft. Je kan het natuurlijk ook allemaal bijhouden maar houd het wel behapbaar. Ik ben gestart met het visualiseren van mijn vision board doelen, tracken van de TV series die ik volg en een kleine bucketlist. Maar wat mij dagelijks helpt is een to do lijst te maken zodat ik deze af kan strepen en het bijhouden van een dankbaarheidslijst. Ik wil binnenkort aan de slag met de 1-3-5 methode om nog productiever te zijn. Daarnaast is het een plek geworden waar ik belangrijke zaken van een afspraak noteer en hoe ik geslapen heb. Zo heb ik alles op één plek bij elkaar en kan ik het er zo bij pakken.

Maandoverzicht bullet journal mindjoy

Creativiteit aanwakkeren

In deze tijd waarin alles digitaal wordt gedaan zijn we steeds minder met onze handen bezig. Het is heerlijk om te kunnen tekenen, kleuren en schrijven om zo iets moois te creëren. Ik krijg zo ook een mooi naslagwerk wat ik in de kast kan zetten. En laat je niet ontmoedigen door alle geweldige creaties die je ziet. Ga aan de slag en gebruik bijvoorbeeld sjablonen om het geheel op te leuken. En dat is het leuke, je kiest zelf de tools naargelang je eigen kunnen. Washi tape, stickers, plaatjes uit tijdschriften of foto’s. Alles is mogelijk! Daarnaast noteer ik in mijn bullet journal ook alle mijlpalen van onze dochter. Zoals de eerste hapjes, doorkomen van haar tanden, mijlpalen en wat haar humeur was. Onwijs leuk om doorheen te bladeren en natuurlijk ook voor haar later. Want hoe snel ben je sommige dingen alweer vergeten. Bij mij heeft het er zeker voor gezorgd dat ik weer creatief bezig ben, probeer en zie wat het resultaat is. Teveel denken voordat je daadwerkelijk gaat doen helpt je niet bij het maken van een bullet journal. Je moet het als iets functioneels zien wat je daarna mooi kan maken. Het heeft mij vooral rust en inzicht gegeven.

Bullet journal bijhouden tandjes baby mindjoy

Zou een bullet journal dit ook voor jou kunnen betekenen?

Volg mindjoy op
Bloglovin | Instagram | Twitter | Facebook Pinterest

3 thoughts on “Wat bullet journaling voor je kan betekenen

  1. Fijn! Ik hou er sinds januari 2017 ook weer eentje bij, ik vind het een handig en leuk systeem.

  2. Wat mooi :-). Je bent ook al echt lang bezig! Ik zou ook heel graag beginnen en het zit er allemaal mooi uit, maar ik denk dat ik het gewoon niet volhou.

    • Anita

      Thnx! Je kan ook kijken welke onderdelen iets voor jou zijn en alleen dat erin verwerken. Alles kan, niets moet met dit systeem 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.