Zelf je haren knippen met de Creaclip

Voor het bijpunten van je haren betaal je altijd veel te veel geld bij de kapper dus ik ging op zoek naar een goedkopere oplossing. In mijn zoektocht vond ik de Creaclip, een hulpmiddel om je eigen haar te knippen. Zou het ook zo goed werken als ze zeggen en is het niet spannend om te doen? Ik probeerde hem uit en vandaag lees je hoe het mij bevallen is.

Creaclip zelf haar knippen ervaring

Wat kan je verwachten van de Creaclip

In de verpakking van de Creaclip vind je een grote witte gebogen clip en een kleine blauwe clip. De blauwe is specifiek voor het bijpunten van je pony en het trimmen van kort haar. Met de gebogen witte kan je lang haar knippen en er volume mee creëren door er laagjes in te knippen. Op beide haarclips zit een waterpas en als je de creaclip open doet zitten er pinnetjes in zodat, als je hem in je haar doet, hij goed blijft hangen. Het is belangrijk dat je de Creaclip gaat gebruiken op schoon, droog haar en knipt met een kappersschaar (gewoon bij de Kruidvat te koop). En zorg er natuurlijk voor dat er geen klitten of knopen in je haar zitten en je tijdens het knippen recht zit of staat. Je kan de Creaclip zelf gebruiken met behulp van een spiegel of je kan iemand anders je laten helpen. Ik koos voor de laatste optie.

creaclip extra informatie

Mijn ervaring met de Creaclip

Ik heb sluik, glad haar dus ik was heel benieuwd of de Creaclip goed zou blijven hangen. Gelukkig was dat het geval. Daarnaast heb ik ook nog eens dun haar dus er zitten geen laagjes in, alleen een paar aan de voorkant. Hierdoor wilde ik met de Creaclip alleen een paar centimeter van de lengte afhalen. Uiteindelijk heb ik twee maal de lengte zoals hieronder eraf gehaald. De haarclip gleed goed door het haar en is gemakkelijk vast te zetten. Daarnaast ook weer goed los te halen en ik ben blij met het eindresultaat. Ik weet niet of het gemakkelijk is om, als je een model in je haar hebt, deze goed bij te werken. Maar een (schuine) pony is zeker simpel met de Creaclip bij te werken. Ideaal voor jezelf of het haar van je kind.

Creaclip in gebruik close-up

Zou jij je haar zelf knippen of ga je toch liever naar de kapper?

Bloglovin | Instagram | Twitter | Facebook Pinterest

17 thoughts on “Zelf je haren knippen met de Creaclip

 1. Oh hoe handig. Ik zou dit zeker gaan aanschaffen en gebruiken. Ik ben van de week nog bij de kapper geweest en er is qua lengte niet veel af maar wel een dikke laag erin. Moet altijd vreselijk huilen als ik bij de kapper geweest ben, dus dit is een goede optie voor mij

 2. Oh nee dit is niets voor mij! Zou niet weten wie dat bij me zou kunnen doen en zelf durf ik het ook niet haha. Ik ga wel gewoon 2x per jaar naar de kapper

  • Anita

   Hier heeft manlief het gedaan dus dat was wel fijn 😉

 3. Oh ja, dit is echt iets voor mij. Zou dit helemaal te leuk vinden! Ben alleen bang dat ik dan weer helemaal losga en vanalles wil uitproberen. En dan moet de kapper het waarschijnlijk weer rechtbreien hahaha!

 4. Dat klinkt goed. Alleen hebt ik laagjes, dus durf het niet zo aan :-).

 5. Lijkt mij wel handig! Knip mijn haar al jaren zelf (en dat van zoon en vriend) en dit zou daarbij wel een fijn hulpmiddel kunnen zijn.

 6. Ik heb het laatst geprobeerd (maar een paar plukken), maar ik ga voortaan toch maar naar de kapper. Maar ik heb ook krullen, dus dat is wel echt lastiger. Als je makkelijk haar hebt, lijkt me dit een fijn product 🙂

  • Anita

   Met krullen lijkt het mij idd ook een moeilijk klusje dus snap dat je dan liever naar de kapper gaat!

 7. Hé wat handig! Ik knip mijn haar altijd zelf, maar gewoon op het zicht. Dus dan trekt het op niet veel 😀 Dat lijkt me wel een handig instrument.

  • Anita

   Wat stoer, ja het geld haal je er ook snel uit dus dat is tof 🙂

 8. Geef mij de kapper maar! Ik zou het allereerst niet zo goed durven zelf, maar de kapper is ook gewoon een lekker momentje voor mezelf.

 9. Het lijkt me doodeng om het zelf te doen. Ik heb laagjes in mijn haar, dus ik zou niet weten hoe ik het dan zou moeten knippen. Maar goed, als ik mijn haar gratis wil laten knippen, dan knipt een vriendin van me moeder het, zij is ook de enige die precies weet wat mijn haar doet, dus eigenlijk laat ik bijna nooit iemand anders het knippen!

 10. Naar de kapper gaan vind ik juist een fijn verwen momentje. Je haren worden gewassen, geknipt en mooi in model gebracht. Zonde om zelf te doen dus.
  Maar…een handige uitvinding vind ik het zeker. 🙂

 11. Wat een uitvinding, ik zie het hier voor het eerst. Ik denk dat ik er niet mee kan werken.
  Lief dat jouw man heeft geholpen en dit ook kan, dat zie ik mijn wederhelft niet doen 😉

 12. Heh! Wat! Ik zou bang zijn, maar ben toch wel erg nieuwsgierig geworden. Mijn kapper vraagt voor het knippen van puntjes precies hetzelfde als voor een normaal kapbeurt. Belachelijk! x

 13. Ik knip mijn eigen haar nooit, maar dit lijkt me wel een ontzettend handig ding voor wanneer je het wel doet 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.