Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder tag

Zoals je de afgelopen weken hebt kunnen zien ben ik een aantal keer getagd. Normaal gesproken wil ik niet al teveel tags voorbij laten komen op mijn blog maar ze zijn te leuk om niet in te vullen. Ik wil ze daarnaast ook niet allemaal op de lange baan schuiven en nog een voordeel want door een tag leer je mij hopelijk ook weer iets beter kennen. Deze keer een tag die geïnspireerd is op het ontzettend mooie nummer van Ramses Shaffy en die bedacht is door Ella. Lieve Nicole gaf deze tag aan mij door en ik vul hem graag in.

Zing – Wanneer zing je?

Ik ben meer van het neuriën of meefluiten met muziek dan van het zingen. Een zangstem heb ik niet dus daar ga ik anderen ook niet mee belasten. Maar als ik naar een feestje ga zing ik wel altijd mee met de muziek. Nee niet uit volle borst, maar playbacken. Ook beter voor je stem en ter voorkoming dat deze schor wordt!

Vecht – Beschrijf de laatste keer dat je hebt gevochten, voor jezelf of een ander.

In een echt fysiek gevecht ben ik nog nooit terecht gekomen. Manlief helaas wel (zinloos geweld) en ondervindt daar momenteel nog steeds de gevolgen van. Een mentaal gevecht heb ik al zo vaak gehad, de ene keer heel minimaal maar de laatste keer was best heftig. Dat was namelijk ten tijden van mijn burn-out. Momenteel ben ik ook aan het vechten, maar dan op een geheel andere wijze.

stand up what's right
Bron

Huil – Ben je snel geëmotioneerd?

Ja nogal! Een boek, serie, film of als iemand uit mijn directe omgeving geëmotioneerd is prikken de tranen achter mijn ogen. En met regelmatig stromen ze ook over mijn wangen. Vroeger probeerde ik altijd sterk te zijn maar tegenwoordig laat ik de tranen gewoon gaan want opkroppen daar help je uiteindelijk niemand mee.

Bid – Hoe uit je jouw spiritualiteit? Waar geloof jij in?

Ik geloof zeker dat er meer is tussen hemel en aarde (Wie denkt er nu ook aan het nummer van Edsilia Rombley?), maar ik geloof niet specifiek in een god. Ik geloof in de kracht van de mens en dat je zelf ook je richting kan meebepalen. Jezelf ontwikkelen, respect, eerlijkheid en empathie staan bij mij hoog in het vaandel en ik geloof echt dat het je verder brengt in het leven.

Lach – Wie maakt jou aan het lachen?

Nu vooral om onze kleine aanwinst, Louie. Hoe hij heerlijk bij je wil komen liggen, alles nieuw voor hem is en dat hij zo kan genieten van de zon. Ook de kapriolen die hij uit aan het halen is en zijn ontzettend lieve snoetje. Het is ook heel mooi om te zien hoe R. ermee omgaat en we er samen echt volop van genieten. Erg goede beslissing geweest dus! Opvoeden zal nog zwaar worden maar dat hebben we echt wel voor over. En zeg nu zelf, hij tovert zo toch direct een lach op je gezicht?

Louie franse basset mindjoy

Werk – Werk je om te leven of leef je om te werken?

Voorheen zat ik meer aan de kant van leven om te werken omdat ik mijzelf ontzettend verantwoordelijk voelde maar tegenwoordig werk ik om de hypotheek te kunnen betalen en daarnaast ook nog leuke dingen te kunnen doen. Werk is niet het allerbelangrijkste, het zorgt ervoor dat er geld op mijn bankrekening staat waardoor je weer wat gemakkelijker kan leven. Je ontleent er daardoor wel je geluk aan maar werk is daarin absoluut niet het enige.

Bewonder – Wie bewonder jij? En waarom?

Er zijn zoveel mensen die ik bewoner om wat ze doen en hoe ze in het leven staan. Mensen die hun droom achterna jagen en hiervoor alles opzij willen zetten en mensen die krachtig zijn ondanks grote tegenslagen. Maar ook de altijd positieve, van dag tot dag levende en de niet denken maar doen medemens. Zelf bezit ik ook wel enkele van deze eigenschappen maar ik bewonder juist de mensen die er vol voor kunnen gaan en niet overal maar een beetje van.

Ik tag Nina » Simplynspecial, Jacqueline » Een beetje stoer & Saar » Galabria.

Voel je natuurlijk niet verplicht om de tag over te nemen.

Bloglovin | Instagram | Twitter | Facebook

24 thoughts on “Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder tag

 1. Hahaha Louie laat me echt wel lachen, hihi wat een lekker beest is het toch!

 2. Wat een prachtige tag zeg! En je hebt hem echt heel mooi ingevuld. Wat heftig trouwens van je vriend zeg, ik begrijp dat hij elke dag nog daar mee dealt, zijn niet zomaar dingen die in je koude kleren gaan zitten. En Louie is inderdaad zo ongelooflijk lief, daar kan ik elke keer voor smelten dus begrijp dat jij gek op hem bent 😉 X

 3. Yo bedankt voor Edsilia want die zit nu in mijn hoofd 😉

  Mooie tag en mooi ingevuld Anita.

 4. Wat een geweldig mooie tag is dit zeg! Ik vind het heerlijk om getagd te zijn, dus ik ga hem zeker invullen. Waarschijnlijk zie je hem volgende week op mijn blog verschijnen 😀

 5. Leuke tag! Het is er weer eentje om de blogger achter het blog wat beter te leren kennen. Herkenbaar: het zingen (dus niet vanwege gebrek aan zangstem), het snel geëmotioneerd raken en ook de neiging hebben eerder te leven om te werken ipv te werken om te leven…
  Over een hondje twijfel ik al heel lang en zolang ik twijfel, begin ik er maar niet aan. Maar deze foto van jullie Louie maakt de verleiding wel errug groot ;-)!

  • Anita

   Ja puppy’s hebben iets aandoenlijks hé!

 6. Leuke tag! En je hond is hilarisch, haha!

 7. ik werd afgeleid door die te schattige foto van louie..
  Dit is een prachtige tag, en ik neem hem graag over…
  Dat gevecht met jezelf, mannnn kon je dat maar even stop zetten..

  • Anita

   Ja waarom kunnen we niet altijd lief zijn voor onszelf? Voor een ander doen we dat namelijk ook!

 8. Het is een mooi verhaal geworden. Super tof dat je de tag hebt overgenomen! En die hond is cute!

  • Anita

   Graag gedaan en jij bedankt voor het bedenken van deze mooie tag!

 9. Wat een mooie tag, je hebt hem heel leuk ingevuld! Van die foto’s van je hond word ik altijd heel blij 🙂

 10. Wat leuk om deze antwoorden bij je tag te lezen.
  Ook leuk dat iedereen weer andere antwoorden heeft 🙂
  De foto van je hond vind ik echt hilarisch!!
  Ik heb hem ook op mijn lijstje staan om hem binnenkort online te zetten.

 11. Wat leuk om te leen. Die foto van Louie maakt mij ook zo aan het lachen! Gaat het goed met Louie?

  • Anita

   Ja hij doet het goed. In het begin was het natuurlijk erg wennen en we zijn druk met hem in weer om alles aan te leren maar dat hebben we erg graag voor over!

 12. Die foto van Louie is zo leuk! Mooie antwoorden heb je allemaal gegeven. Heel heftig dat je vriend zinloos geweld heeft mee moeten maken.. Dit is echt een mooie tag, Nicole heeft mij ook aangetikt dus ik ga hem binnenkort ook invullen. Ik moest inderdaad ook gelijk aan dat nummer van Edsilia Rombley denken!

 13. Die tag is echt leuk!! En Louie is geweldig haha, snap wel dat die je laat lachen hihi.

 14. Grappige tag! Die foto van Louie, geweldig! Daar zou ik ook om lachen 🙂
  Vervelend dat je vriend zinloos geweld heeft meegemaakt.. sommige mensen!

 15. Mooie tag! Je hebt mooie antwoorden gegeven. Heftig dat je man slachtoffer is geworden van zinloos geweld.

 16. Een mooie, dankbare tag is dit! Wat een schattige hond heb je zeg, die foto, geweldig!

 17. Ik houd van dit soort tags. Zo leer je iemand toch echt weer beter kennen. Mooi nummer van Ramses. Heftig trouwens dat je man te maken heeft gehad met zinloos geweld. Zoiets gaat je niet in de koude kleren zitten. Wat een geweldige foto trouwens van Louie *smelt*.

 18. Interessant om jou antwoorden op deze tag te lezen. Wel heftig om het stukje onder vecht te lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.