Zwangerschapsupdate | 35 weken

Alweer ver in het derde trimester en het eind komt in zicht. En het begint toch allemaal wel spannend te worden nu hoor want over een paar weken zijn we papa en mama. Net zoals in de vorige update had ik ook afgelopen vijf weken een hoop afspraken staan. En werd ik ook nog eens verrast met een babyshower en een hoop cadeaus. Ik zag het totaal niet aankomen en heb dan ook zeker een traantje moeten laten. Lichamelijk begint het steeds zwaarder te worden maar gelukkig beweegt de kleine dame flink in mijn buik. Alhoewel dat bij een stuitligging best pijnlijk is.

Cadeaus babyshower mindjoy

Rondleiding VMK en gesprek kinderarts

Omdat ik door mijn medische indicatie nu in het ziekenhuis moet bevallen hadden we een rondleiding bij het vrouw moeder kind centrum. We kregen een kamer te zien en werden geïnformeerd over wanneer je je mag melden als de bevalling begint. Het zag er allemaal heel mooi en ruim uit. Alleen grote kans dat mijn bevalling gewoon gepland gaat worden omdat ze nog steeds in stuit ligt. We hebben besloten geen uitwendige versie te laten doen en ook de hematologen zien het niet zo zitten waardoor het nu bijna zeker een keizersnede gaat worden. Of ze moet nog uit zichzelf gaan draaien maar die kans wordt nu steeds kleiner. Ik stel mij dus gewoon in op vijf dagen ziekenhuis en het niet bewust mee kunnen maken van de bevalling. Want inderdaad ik moet onder algehele narcose omdat een ruggenprik door de stollingsafwijking niet mag. Er is dus al een pre operatieve screening geweest en we hebben een gesprek gehad met de anesthesist om ons voor te bereiden op wat dat in gaat houden. Een gesprek met de kinderarts stond als laatste op de planning omdat er gekeken moest worden of er beperkingen waren voor ons kindje tijdens en na de bevalling. Maar gelukkig is dit niet het geval en een zorg minder voor ons.

Kerst 2016 zwanger 34 weken mindjoy

Zwangerschapsverlof en borstvoeding

Twee weken geleden rondde ik zwangerschapsyoga af en kijk er met veel plezier op terug. Ook de partnerles was erg leerzaam geweest. Ook mijn zwangerschapsverlof is vorige week ingegaan. Alleen veranderd er weinig voor mij omdat ik in een coachingstraject zat en deze verplichtingen dus wegvallen. Onze kleine meid groeit gemiddeld en alles was gelukkig goed bij de laatste groeiecho. Het enige waar we de afgelopen weken druk mee bezig zijn geweest is het wel of niet mogen geven van borstvoeding. Er zijn namelijk geen gegevens bekend over pasgeborenen van de medicatie die ik na de bevalling moet slikken. Het veiligste zou dan twee weken kolven zijn en daarna de borstvoeding op te starten. Maar bij navraag bij het Lareb zijn er geen theoretische bezwaren om het wel te gaan geven. Dus ik denk dat we het toch maar gaan proberen omdat het na twee weken natuurlijk steeds moeilijker kan zijn. Oh en we konden bij een broer van R. nog een aantal babyspullen ophalen dus we zijn nu echt voorzien van bijna alles. De babykamer is ieder geval klaar voor gebruik en ik kan niet wachten! De wieg is trouwens een erfstuk waar R. ook in gelegen heeft.

Sneakpeak babykamer mindjoy

Hoe waren de laatste weken van de zwangerschap voor jou?

Volg mindjoy op
Bloglovin | Instagram | Twitter | Facebook Pinterest

14 thoughts on “Zwangerschapsupdate | 35 weken

 1. Wat een medisch gedoe komt er bij kijken zeg… ergens vind ik het we heel jammer voor je! Langs de andere kant, wat een geluk dat dit allemaal mogelijk is!
  Ik ben zelf grote voorstander van borstvoeding maar ja, medicatie is altijd een dubbele factor. Goed informeren is daarmee idd al half gewonnen.
  Ik wens je vooral een mooie laatste maand toe!

  • Anita

   Fijn is anders inderdaad maar wel goed dat er naar gekeken wordt! Ik ga de komende maand ook zeker nog genieten 🙂

 2. Het is altijd wat lastig natuurlijk borstvoeding als je medicatie moet nemen na de bevalling. Fijn dat je vrij hebt en even rust. De kinderkamer is ook al klaar.

  • Anita

   Daarom wilde we eerst het zekere voor het onzekere nemen maar bij navraag door verschillende disciplines blijkt het wel gewoon mogelijk. Proberen kan altijd!

 3. Ik vind het wiegje er zo vrolijk en schattig uitzien! Succes met het uitvogelen van alles, laten we duimen dat mevrouw zich nog even omdraait en geniet van je verlof.. 😀

 4. Debbie

  Wat vervelend dat ze nog in stuit ligt.. Heb je al alternatieve geneeswijzen geprobeerd om haar proberen te laten draaien? Succes met de laatste loodjes 😉

  • Anita

   Hebben we wel naar gekeken maar focussen ons gewoon op dat wat komen gaat en draait ze is dat mooi meegenomen!

 5. Wat een prachtige wieg Anita. Een algehele narcose lijkt mij heftig maar het scheelt denk ik wel iets dat je dit vooraf weet. Ik hoop dat alles goed gaat.

  Bij mijn eerste zwangerschap kwamen ze er met 35 weken achter dat mijn dochter in een stuitligging lag. De weken erna liep ik het ziekenhuis in en uit.

  Heel veel succes met de laatste loodjes!

  • Anita

   Wat balen dat het toen op het laatste moment is gebeurd. Hier ligt ze al de hele bevalling zowat ik stuit dus dat scheelt misschien ook! Maar algehele narcose is wel jammer maar het is het enige wat mogelijk gaat zijn nu!

 6. Wat mooi zeg zo’n erfstuk! Lijkt me prachtig. Leuk ook, deze zwangerschapsupdate. Leuke foto zo bij de boom.

 7. Wat gaaf zo’n wiegje! Extra speciaal! Succes met de laatste loodjes!

 8. Het lijkt me enerzijds best wel moeilijk om er nu al vrij zeker van te zijn dat je de bevalling niet bewust mee gaat maken. Anderzijds staan de gezondheid van de kleine en van jouzelf natuurlijk voorop en daar wordt volgens mij heel goed voor gezorgd. Wel spannend allemaal hoor!

  • Anita

   Precies zoals je zegt! Gezondheid is het belangrijkste en met ons verleden willen we natuurlijk geen risico lopen. We zijn nu al zo ver gekomen en willen graag beide gezond door de bevalling heen komen!

 9. Chantal

  Succes met de laatste loodjes en ik wens jullie een fijne bevalling en kraamtijd toe! Wij zijn 8 januari ouders geworden van Pien en ondanks dat ze te vroeg is geboren (36 wkn en 3 dgn) is het en pittige tante en doet ze het erg goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.